Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Határátlépés tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
2021.02.04. 18:02
A kis személyeskesdésed után (ami miért is kellet??), leszögezném, hogy Eplénynél messzebb idén nem mentem, pedig tudtam volna kiskapuzni...

A szomszédhoz vendégségbe megyek piknikezni, nem fizetek neki érte.

Itt van egy működő szolgáltatás, amit igénybe vehet osztrák és külföldi, lényeg, hogy estére nem foglalhatsz szállást. Szóval a sielés nincs betiltva, a felvonók mennek, így aki megtudja magyarázni a határon, hogy üzletet kötni megy ki síléccel, mellette vállalja egy nap a 8-10óra vezetést és a 6-7óra csúszást, a tesztet, a maszkot és az összes macifaszát, annak ott a hegy.
Etikus? Nem feltétlen. Meg lehet érteni őket? Meg. Mindenkinek máshogy nehéz ez a szar. Mindenkinek meg van a maga igaza és a saját tűréshatára. Van aki rokonait, ismerőseit veszíti el, van aki önmagát. Be vagyunk zárva 4 hónapja, van akinek ez nem sok, de aki aktív, fizikai vagy társasági életet él, az az őrület határán van. És a depresszióra, szorongásra és a lelki problémákra nincs vakcina.

Szerintem nem lesz felelőtlenebb a társadalomra és a világra az, aki kihasználja a lehetőségeit és a kinti szabályok betartásával kimegy síelni. Nem felelőtlenebb, mint itthon egész nap plázázik, hétvégi időtöltésnek Ikeázni vagy akár egy jót casino-zni jár.
Előzmény: (bouquetk 211373)
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
2021.02.04. 16:09
Lassan mondom, hogy biztosan megértsed. Van egy ország (Ausztria) ahova évek, évtizedek óta járunk. Szeretjük ezt az országot, ők is elfogadnak minket, korrekt, normális a viszony. Most azt kérik, hogy ne menjünk. Teljesen mindegy miért, ők így döntöttek. Miután náluk általában az emberek jogkövetők, úgy gondolták, hogy ennyi elég. Nos tévedtek, ezért szigorítottak.
Gondolom, ha a szomszédod, akivel együtt szoktál piknikezni az ő kertjében, azt mondja, hogy most egy darabig ne gyere, akkor nem mászol át a kerítésen. Ilyen egyszerű ez itt is.
Egyébként kívánom neked, hogy soha ne legyen nagyobb gondod attól, hogy ki kellet hagyni egy szezont.
Előzmény: (basquiat 211371)
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
2021.02.04. 14:53
húú te nagyon be vagy csípődve arra a max párszáz emberre akik kitudtak menni Ausztriába csúszni. Ezt kb minden posztodban leírod.
Biztos miattuk van minden határzár....
Előzmény: (minerel 211367)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2021.02.04. 11:07
kötelező lesz a teszt a határátlépésnél.. Lesznek kivételek de azok itt nem nagyon játszanak.
Köszönjük ezt meg többek közt az ügyeskedő egyszer-egyszer mindenáron síelni akaróknak. Ugye ott volt a külföldiek újbóli bulizása is az egyik sípályán...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.