Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelésünk kivesézése topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2021.02.10. 09:05
Szia
Nem értem, hogy hogyan állíthatod a párhuzamos lendületet az alátámasztásos ellentettjévé. Ezek szerintem nem zárják ki egymást.

Párhuzamos lendületben párhuzamosan futnak a lécek.

Alátámasztásos lendületnél a kikormányzás alatt és esetleg az élváltás alatt növeljük a lécnyomásokat, lábkinyújtással.

Ez a két dolog nem zárja ki egymást egyáltalán. Az alátámasztásos lendület nagyon könnyen lehet párhuzamos egyúttal. A párhuzamos pedig nagyon könnyen lehet alátámasztásos egyúttal.

Megnéztem ezt a videót, igen alátámasztásosak a lendületei, de azért párhuzamosak.
Szerintem az alátámasztás ellentettje a tehermentesítés az egész kikormányzás alatt. Attól függően, hogy lábnyújtás, vagy lábhajlítást végzünk a kikormányzás alatt.
Előzmény: (Lackó 211155)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2021.01.26. 00:08
A probléma a videóval ott van, hogy ő a párhuzamos lendületet és annak szakaszait elemzi és mutatja be, de amit magyaráz és bemutat, az nem párhuzamos lendület, hanem ahogy írtam egy úgynevezett támasztott lendület.

Nem lenne baj, ha azt magyarázná és tanítaná, bár sajnos azt sem egészen így kellene.

És mindezektől függetlenül a bemutatott gyakorlat\technika a későbbi fejlődést így, ebben a formában nem igazán könnyíti. (Hogy finoman fejezzem ki magam. )

És az eredeti kérdésem és célom az volt, hogy vajon észreveszik-e az itteni nézők, hogy ez nem egy párhuzamos, hanem egy elsőre annak tűnő támasztott lendület. Szerencsére többen rögtön észrevették. :-)

Nem érdemes annyit sífilozófálgatni. Valami vagy jó vagy nem,vagy az,aminek látszik elsőre, vagy nem az. Erről szólt csak a dolog. :-)
Előzmény: (simanias8 211140)
simanias8
22 élménybeszámolót írt
22
4 éve tag
2021.01.25. 18:40
Lackó
Többször is megnéztem a filmet mert elsőre nem esett le.
Un. hóeke lendületet mutatott, és nem zárva össze a bokáit, léceit, mert akkor nem tudta volna ilyen szépen megcsinálni a nyitást és a teljes mozdulatot. De amikor a párhuzamos lendületre tért át, akkor tán a régi szép időkre emlékezve, öszzezárt bokákkal, és még a súlypont előnyös mozgatását is kihagyva siklott. Szerintem carving léccel a film elején látható zöldruhás mozgása a cél illetve kezdőtől innkább felépítendő. De mindenképpen oktatótól!!! Mert az rávezet a jó mozgásra.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.