Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Visegrád topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2021.02.23. 17:19
A felvonó nyomvonalán egy aszfaltozott/betonozott "járdával" talán működőképes is lehetne. Ötletnek nem rossz, de ötletekből tele van a padlás (bocs, én is egy fantáziáló barkácsember vagyok, tudom értékelni a még ennél is bizarrabb ötleteket, alig valószínű, hogy hosszú távon ez életképes lenne. Bár ki tudja? Mindenre van ellenpélda.) WFeri
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2021.02.23. 13:39
Kedves istvanbakter!

Én meg ezt a hozzászólást nem tudom értelmezni! Szerintem már az összes lehetőséget ismerem a sílift hasznosításban, ez most tél vagy nyár akar lenni?!

Üdv! G. Rezső
istvanbakter
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2021.02.23. 10:57
az A felvonó rúd végére egy ilyesmi szerkezetet lehetne szerelni (talán simább műanyag ülőkével), aminek aljába szélesebb műanyag tartóba helyezhető lenne a síléc alja, így csak a felvonó elejére és végére kellene kis hó (műhó) ülőfelülete 36*45cm.
https://tutivital.hu/uzlet/otthon-es-kert/gyep-es-kert/kerteszkedes/kerteszkedesi-tartozekok/kerti-gurulo-szekek-ulokek-es-terdelok/tutivital-zold-kerekes-kerti-kocsi-szerszamtalcaval-78-x-445-x-84-cm/
hátrány lehet a súlya, 12 kg, de ez lehet hogy előny.
kép beillesztése nem tudom hogy lehetséges ide, nem sikerült.
üdv. Sz. István
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2021.02.22. 07:55
Kedves istvanbakter!

Az A felvonó jogos felvetés, sajnos tényleg messze esik a pályától. A gyakorlat az, hogy a bekötő útjait hóágyúzzuk, de a felvonó alatti nyomot nem tudjuk. Akkor indítjuk, ha van kb 10 cm természetes hó, mert akkor össze tudjuk lapátolni a nyomba a havat a nyiladékból. Idén 2 hétvégén is nagyon kellett volna félutas rásegítésnek, de egyszerűen nem volt elég a 3-5 cm természetes hó. Az alsó bejáratát be is ágyúztuk, de nem volt esély a beindítására.
A műanyag borítás csak az álló helyi burkolásra megoldás, ahol csúsznak, ott a waxolt lécre felkenődik a műanyag a pályáról, és tönkreteszi a lécet. Már próbáltuk a nyomvonalon, és van 2 db műanyag pályánk is, megvan a tapasztalat.

A megoldás a hóágyús rendszer fejlesztése, és a sok hó.

Üdv! G. Rezső
istvanbakter
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2021.02.21. 19:47
Nagyon jó a pálya az idén, az időjárásnak köszönhetően is. Még jobb lenne, ha a párhuzamos "A" felvonó is használható volna. Műanyag sípályán még nem síeltem. Mivel a fák között nincs lehetőség hóágyúzásra, nem lehet a felvonó nyomvonalat legalább félútig műanyaggal lefedni? Ez esetben az összekötő szakasza BC-től még talán elérhető lenne hóágyúval.(?) Hosszabb távon a felső szakasztól a "B" és "C" felvonóig a felső kék pályát is le lehetne fedni műanyag alappal, mert szinte sosincs ennyi (mű-)hó...Tudom, sok pénz...
szivakandras
81 élménybeszámolót írt
81
4 éve tag
2021.02.21. 18:59
Sziasztok!

Tényleg milyen jó barát a köd! Gyakorlatilag nulla olvadás mellett konzerválja a pályát, amely immár több, mint 30 napja dacol a minduntalan visszatérő enyhüléssel.

Most képzeljétek el ugyanezt 90 napon keresztül, úgy, hogy a felső pálya is be van havazva. Na ez lenne az a pillanat, amikor visszaadnám az útlevelem és nem mennék többé Ausztriába. Ugyanazt az élményt kapnám a felesleges hozadékok (több órás autózás, méregdrága síbérlet, drága szállás és a síelés utáni felesleges holtidő, kényszertévézés stb.) nélkül. 90 napig síelhetnék ugyanolyan meredek pályán és amellet maradna időm a dolgaim intézésére, munkára és a pénztárcám is vastagabb maradna.

Hogy ez balga álom lenne? Lehet, hogy naív vagyok, de létezik az un. közösségi gyűjtés. Az ott összegyűlt pénzt a kitűzött célra lehet fordítani, nem úgy, mint egy teljesíthetetlen feltételekhez kötött vagy mások által lenyúlt állami támogatást.

Lehetne próbálkozni pl. ezen az oldalon:

https://www.gofundme.com/

Angolul is közzé lehetne tenni a szöveget. Nyomon követhető a beérkezett pénz. Egyesek óriási összegeket gyűjtöttek egész rövid idő alatt a legkülönbözőbb célokra.

De most szálljunk le a földre és élvezzük a pályát, amíg lehet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.