Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Melyik lécet válasszam? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2021.10.14. 14:40
Persze, tudunk! Jót vegyél!
Viccet félre téve, ahhoz hogy segíteni tudjunk némi információra lenne szükség. Pl. Milyen magas, hány kg vagy, milyen a sítudásod.
Pályán síelsz inkább, vagy a freestyle vonz, esetleg all mountain.
A sebesség megszállotja vagy, avagy a szép ívű carving kanyarokat kedveled, vagy a rövid lendület a hobbid? Milyen márkára gondolsz, volt-e már valamelyik tipussal jó vagy rossz tapasztalatod? Milyen léced volt eddig, stb.
Mindenesetre, ha megengeded én adnék egy tippet. Én a Völkl-re esküszöm (nem vagyok az ügynökük :) ). Eddig bárhol teszteltem léceket, nekem mindig az jött be igazán. Gyerekeim és ismerőseim is akiket rábeszéltem azóta hálálkodnak, hogy hallgattak rám.
Én inkább pálya síző vagyok, haladó sítuidással és a sebesség a gyengém. Leginkább a piros Super G pályákat és a nem túl buckás, nem túl szűk fekete pályákat (az nem baj, ha meredek) részesítem előnyben. Ehhez egy Völkl racetiger RC lécet választottam 167 cm-es, ez 9 cm-rel kisebb nálam. SL vagy SC lécnél érdemesebb eggyel kisebbet választani, de a sebesség miatt inkább én a kicsit hosszabb mellet tettem le a voksomat. Mélyebb hóban, buckás pályán valóban nem a legideálisabb.
Mint minden gyártó, így a Völkl kínálatában is megtalálható szinte minden tipusú léc.
A GS (grand slalom) versenyzőknek és profi sízőknek óriás műlesikláshoz. Kötés alatt nagyon vékony és a legkevésbé fordulékony. Hozzá egy kemény, magas flex indexü verseny bakancs és mehet a zúzás (na itt még nem tartok sajnos)
RC - a GS hobbisíző változata, kicsit puhább könnyebb, kezelhetőbb. általában 14-15 méteres radiusszal, de ez a mérettöl is függ. Kötés alatt is kicsit vastagabb és "piskótább". Ratrakolt, kicsit buckás pályán ideális remek élvezetet nyújt. (nekem a kedvencem)
SL - leginkább verseny slalom léc, de azért haladóknak is ajánlható havas, buckásabb pályákra, 14 m-nél alacsonyabb fordulóivvel. Ez "babapiskóta :)"
SC - az SL hobbisíző változata ez szintén kicsit puhább könnyebb, kezelhetőbb, mint az SL. Talán az SC a legsokoldalubban felhasználható léc, bár mostanság SRC néven pozicionált a Völkl az SC és az RC közé egy újabb lécet, gondolom a két másik tipus jobb tulajdoságait vegyítve. (Én még nem próbáltam, de kiváncsi vagyok rá)
Ezeken kívül vannak még a rövid, nagyon fordulékony freesyle lécek ugráláshoz és pályán kivüli sizéshez, valamint a hosszú végig széles (a kötés alatt is) all mountain lécek, szintén off piste sízéshez és túrázáshoz. (Ezekben nincs tapasztalatom)
Bár a Völkl árban nem a legolcsóbb kategoria, de szerintem megéri.
Előzmény: (DrDobos 212708)
DrDobos
8 élménybeszámolót írt
8
3 éve tag
2021.10.12. 19:45
Sziasztok!
Új léc vásárlásában tudtok segíteni így október közepén? :D Köszi előre is!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.