Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
pannas
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2021.12.02. 11:44
Stuhleck-en voltam, ahol parkoltam nem csak osztrák rendszám állt, minden rendben volt. ...

Idézek egy beszélgetésből, kb. helytálló: "Simán elmehetsz sportolni akárhova, ahonnan haza tudsz menni (szállás hiányában). Mint ahogy az ott lakók is elmehetnek sportolni. Előző lockdown alatt is így járt pl. fél Bécs Stuhleckra síelni. 😉 A lockdown rendeletben egy szóval nem említenek olyasmit, hogy csak a lakcímed "közelében" vagy ugyanabban a Bundeslandban mozoghatnál. Sőt, közeli rokonok látogatása (szülő, gyermek, testvér) is OK. Tehát mondjuk ha Budapesten laksz, de a testvéred Tirolban, nyugodtan mehetsz hozzá. Ott pedig megintcsak azt csinálsz, amit szabad (pl. kültéri sport). Magyarországi címmel, kinti közeli rokon nélkül ez úgy működik, hogy nyilván haza kell tudnod jönni, hiszen nincsenek szállások. De egy napos kirándulás a Schneeberg/Rax/HoheWand (stb.) környékre simán belefér. Részemről elolvastam a beutazási és a lockdown rendeletet, pontosan tudom, mi vonatkozik rám belőle és magabzitosan tudok is vele érvelni. A belföldi rendőrnek bármikor megmutatom, hogy tényleg túrázni megyek (felszerelés pl. ott figyel a csomagtartóban). Ennyi. Sokan, akik Ausztriában dolgoznak, azt hiszik, csak munkaügyben szabad most átmenni. Nyilván ők ebben élnek, ez nekik a legfontosabb, így esetleg nincsenek annyira képben a szabályozás többi részével. Én "szabadidős ingázó" 😃 vagyok, tehát a szabályok ezen részének néztem utána saját magam miatt."
nemeth _csaba
217 élménybeszámolót írt
217
13 éve tag
2021.12.02. 10:52
Szerintem nem a határon van gond,hanem amikor a síterep parkolojában a rendőr meglátja a magyar rendszámot, egyből megkérdezi mi a helyzet!!
Előzmény: (pannas 213113)
pannas
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2021.12.02. 08:58
vasárnap voltam, igaz csak túrasíztem, de a határon (Sopron) semmi gond nem volt, grünpass ellenőrzés és egy kérdés, hogy hová?, mutattam a sícuccot és mehettem tovább
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
nemeth _csaba
217 élménybeszámolót írt
217
13 éve tag
2021.12.01. 22:30
Én úgy tudom ,hogy Ausztriába turisztikai céllal beutazni december 13.ig nem lehetséges.Kivéve munka vállalás és tranzit.Tehát külföldiek nem síelhetnek csak helyi lakosok!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.