Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Maribor Pohorje topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2022.01.02. 19:22
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia

A fenti link alatt található jelenlegi (mondjuk bármikor változhat) információk alapján tudtok menni védettségi kártyával, amelyen szerintem eleve nincs feltüntetve az az információ, hogy mi alapján állították ki (oltás vagy hogy átestetek a betegségen) a kártyát.
A magyar kártya nem egyenértékű az uniós igazolással (Szputnyikot még most sem fogadták el), viszont a szlovénoknál eddig elfogadták teljeskörűen a magyar védettségi kártyát.

Megjegyzem, én két Szputnyik, majd azt 6-7 hónappal később követő betegség (nem volt róla hivatalos PCR tesztem, csak antigén és szerencsére kórházi ellátásra sem volt szükségem) után is felvettem a 3. oltást (Pfizer). A 3. oltás felvételére a megbetegedést követően kb. 5. héttel később került sor és semmi bajom sem származott belőle, kb. ugyanannyit éreztem, mint az első (Szptunyik) oltás után egy napig.
Kellett vagy nem, ezt sosem fogom tudni már, de az biztos, hogy szerintem érdemesebb minél jobban felvértezni magunkat ez ellen. Nekem a labor az antitest mérés során 1183 BAU/ml értéket mutatott ki a betegség aktív szakaszát követően kb. két héttel később levett minta alapján. A harmadik oltás után még nem nézettem ilyen szintet.
Sajnos kizárólag Pfizerrel oltottak is elkapták már a betegséget, de szerencsére kevés volt köztük is a súlyos (hospitalizációs) eset.
Az új mutálódott verzió esetében még minden képlékeny, így lehet, hogy egyik napról a másikra változtatnak majd szabályokat (szerintem az ünnepek, idegenforgalmi csúcsszezon után könnyebben lépnek majd meg ismét korlátozóbb lépéseket január hónap során a februári újabb csúcsszezon időszaka előtt).
Előzmény: (Kalman28 213880)
Kalman28
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.01.02. 13:04
Sziasztok. Pár éve már voltam Mariborban,most szeretnék menni újra pár napra. Kérdésem a következő lenne,főképpen azokhoz,akik voltak az elmúlt pár héten,és konkrétan tudják is a választ: Szóval,mi 3an vagyunk,mind felnőttek,NEM vagyunk beoltva,viszont VAN MAGYAR védettségi kártyánk,mivel bő egy hónapja mind átestünk a betegségen. Lejárata áprilisig jó. ELÉG,E ENNYI,vagy elvárjáj az oltásokat is? Nyilván nem oltatom magam,míg az antitestjeim száma az égben van.... Köszi a válaszokat előre is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.