Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Covid19 tapasztalatok Franciao-ba utazáshoz topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2022.01.04. 23:13
A hivatalos francia oldalon ezt írják:

The vaccination schedule is considered complete 28 days after receiving one dose of Janssen vaccine, seven days after a second dose of other vaccines approved by the European Medicines Agency (namely Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) and, for persons who have received all the required doses of a WHO-licensed vaccine not approved by the European Medicines Agency, seven days after receiving an additional dose of a duly approved mRNA vaccine.
https://mobile.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Ezek szerint - legalábbis ma még - belépni az országba tényleg lehet egy Janssen-nel, a 2 hónapos időkorlát nélkül.
Előzmény: (petib 213967)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2022.01.04. 15:25
A konzuli oldal ezt írja:

"A Franciaországba történő beutazáshoz elegendő az uniós digitális covid igazolvány, azonban a franciaországi szolgáltatások igénybe vételéhez feltételként állított - az ad. 1 pontban részletezett megfelelő oltottság - új oltási előírások tekintetében Franciaország nem tesz különbséget a francia és más állampolgárok között, vagyis ezen oltási követelmények a magyar állampolgárokra is vonatkoznak majd."

Ebből úgy tűnik, hogy beutazáshoz elég pl. az 1 Janssen akkor is, ha a beadása óta eltelt a két hónap, de a szolgáltatások igénybe vételéhez már nem. Jól értelmezem? (És elsősorban nem is az elmélet, hanem a gyakorlat érdekelne - pl. közúti határellenőrzés van-e mondjuk a Frejus alagútnál, és ha igen, akkor ott mit kérnek - már ha valakinek van/lesz tapasztalata).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.