Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2022.01.13. 15:48
Szuper kondiciok és képek. Nagyon jónak tünnek a pályák, hoviszonyok, stb. Gondolom szuper a sielés.

Kár hogy az egészbe belerondit a paneltenger a ''faluban....''

Többek közt ezért se mentem még sose Francia terepekre pedig itt vannak a közelben....

Jó sielést!
Előzmény: (WAndrea 214335)
Efederi
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.01.13. 12:51
Üdv,
Van valami kritérium a maszkot illetően? Alpe D'Huez oldalon a sebész illetve az FFP2 maszkot írják elő a zárt lifteken.

Köszi!

Éva
Előzmény: (WAndrea 214335)
DrBacardi67
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.13. 11:45
Igen Franciaországba csak repülős út estén kell, de az olaszoknál hogy ne kérjenek PCR tesztet igazolni kell hogy a belépési időponttól számítva 36 órán belül elhagyjuk Olaszországot...Én úgy töltöttem ki hogy belépek Olaszországba és az ideiglenes címem az Franciaországban van amit az utazási irodától kapott voucher-rel igazolok ha kérik.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
eszenyineft
7 élménybeszámolót írt
7
2 éve tag
2022.01.13. 11:00
Sziasztok, a megadott felületen való regisztráció csak repülő esetén kell ugye Franciaországba? Mást nem hoz csak aircraft-ot. Kell valahová regisztrálni buszos, autós utazás esetén, vagy elég az EU igazolás? Aki kint van a január 15-től várható szigorításokat követően, legyen kedves részletesen leírni, hogy pontosan mik a coviddal kapcsolatos folyamatok, hol kérik először az EU igazolást, hol mondhatják, hogy stop, kell-e a szálláson és minden reggel a felvonónál mutogatni az EU igazolást, a különböző oltás variációk esetén mit tapasztaltatok? Ez főként a Sputnikkal oltottak számára érdekes, pl. 2 Sputnik, 1 Janssen, majd 1 Pfizer, azaz 4/4 oltás az okés teljesen? Én erre a kombóra január 6-án tettem szert és mai nap végre valahára a TAC Verif ellenőrző appban zöld pipa és valid jelzést kaptam, amire várok az október végi Janssenem lejárta óta, most el nem tudom mondani ennek mennyire örülök! És nagyon köszönünk minden covidos információ megosztást!
Tünde
DrBacardi67
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.13. 10:09
Kedves Andrea!

Azt szeretném kérdezni hogy Franciaországba autóval utaztak-e Olaszországon keresztül és ha igen akkor az olaszok milyen módon ellenőrzik hogy valaki tranzit utas?
Itt regisztráltunk már: https://app.euplf.eu/#/

Üdvözlettel,

Elemér
Előzmény: (WAndrea 214335)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.01.13. 07:29
Itt vagyunk jelenleg a világ legnagyobb síterepén, a 3-völgyben. Les Menuiresben lakunk, és innen igyekszünk bejárni a gigantikus síparadicsomot. Fantasztikus hóviszonyok vannak, érkezésünk előtt rengeteg hó esett, és így nem csak a pályák, de a környező hegyek és a háztetők is vastagon fehérek. Kedd óta szikrázó napsütés van egyetlen felhő nélkül és közben szerencsére szélmentes mínuszok, ezzel együtt tökéletes hóminőség.

Igazi békebeli síélet és hangulat van a pályákon, a covid hatását csak abban érzékeljük, hogy a felvonókon megkövetelik a maszk használatát és ezt következetesen ellenőrzik is. Viszont elfogadják a csősálat is, ami nagy könnyebbség, mert csak felhúzzuk az orrukra a lift bejáratánál és kész. Egyszer belefutottunk covid-igazolvány ellenőrzésbe is, de hát oltási papírok / zöld pipás app nélkül el sem jutottunk volna ide, ez most alapkövetelmény, ha síelni, utazni szeretnél.

A vadonatúj La Masse felvonóval kezdtük a síelést: ez a 10 személyes ultramodern kabinos most a síterep új büszkesége: 8 perc alatt repít fel a 1800 méterről a 2800 méteres csúcsra. Innen szédületes panoráma tárult elénk a high-tech hegyállomáson. Les Menuires völgyébe „sohavégetnemérős” csúszással lehet több útvonalon is visszajutni. Óriási élmény, jó kondival érdemes érkezni! A látvánnyal és a hosszú csúszások élvezetével nehéz betelni, mindenesetre segít valamennyire kárpótolni a tavaly kimaradt síszezont.

Szinte az összes lift működik, mindenhova el lehet jutni, a cél, hogy 3 nap alatt a 3-völgy minden településére eljussunk, nem tűnik lehetetlennek. Les Menuires és St. Martin környékét már egész jól bejártuk, Val Thorensba is eljutottunk. Ma célozzuk meg Meribelt és Courchevel pályáit. Gyűlnek az élmények és a képek. Részletesebb beszámolóval majd a túra végén jelentkezünk, addig is feltöltöttem néhány fotót:
https://sielok.hu/fotoalbum/lesmenuires-3volgy-2022/galeria/
kepeslapom.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.