Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2022.01.14. 09:28
Gyönyörű képek!
Azért jókor vagytok jó helyen, normális világban itt már januárban is erősen figyelni kell(ett) a tömegre, alapesetben nem ilyen "egyszerű" a dolog.
Előzmény: (WAndrea 214386)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2022.01.13. 23:41
Igyekszem válaszolni minden kérdésre.

Mi repülővel utaztunk Genfig és onnen kisbusz transzferrel érkeztünk Les Menuiresbe, ezért az olaszországi tranzit témában nincs tapasztalatom.

3 nyugati oltásról szóló igazolással teljesen simán ment minden, de az uniós védettségi igazolást mindenhol kérték: a repülőtéren, a szálláson, bérletvásárláskor és az egyik étteremben is csippantották a qr kódot. Jó a kinyomtatott igazolás és az applikáció is, ha lemerülős a telefonod, akkor legyen a kabátzsebedben egy printelt verzió!

Itt a 3-völgyben teljesen mindegy, hogy milyen maszkod van, textil maszkot is elfogadják, orvosi is jó, de a nyaksál is elég, a legtöbb síelőnek az van. Minden felvonón kell hordani beszálláskor, a nyitott ülőlifteknél is. Táblákon ki van írva mindenhol angolul és franciául is, hogy kötelező és a személyzet ellenőrzi szinte minden beszállónál, és rászólnak arra, aki elfelejti feltenni.

Plusz, az itteniek elmondása szerint naponta valamelyik lift aljában megjelennek a szigorúbb ellenőrök, sorfalat állnak és megnézik + csippantják mindenkinek a védettségi igazolását, de ez csak szúrópróbaszerű ellenőrzés, mi 3 nap alatt egy ilyen szűrőn mentünk át.

Ma eltávolodtunk Les Menuirestől és eljutottunk innen jó messze: Meribelbe, Courcevelbe és Val Thorensba is. Végtelen hosszúakat csúsztunk és élveztük a változatos panorámát. Elképesztő tényleg, amerre nézel, mindenhol sípályák és síelők kanyarognak. Fantasztikus a táj, a lejtők parádésak, a felvonók többsége ultramodern, ennél magasabb színvonal síelésben számomra már elképzelhetetlen. Nonstop tűzött a nap ma is és továbbra is igazi télies idő van, a hó sehol nem veszített a tökéletesnek nevezhető minőségéből. Előrejelzések szerint még egy hétig várhatóan marad ez az időjárás, aki a közelben él vagy bárhonnan van lehetősége eljönni ide, ne hagyja ki az élményt! Január itt még nem számít főszezonnak, egyáltalán nincsenek sokan a pályákon, csak a frekventáltabb részeken kell embereket kerülgetni. Napközben többször is volt "privát pálya" élményünk. Felvonóknál egy percnél többet sehol nem álltunk többet sorban!

Itt vannak a mai képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/troisvallees-2021-januar/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.