Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2022.01.15. 18:49
Hehe, köszi Andrea!

Ez már teccik 😊
Mázlitok volt a kondiciokkal, örülök hogy jò volt!

Pár hét és irány Saas-Fee! Eszembe jutott hogy jópár éve elsétáltunk egymás mellett a föutcán, és véletlenül löttél rólunk egy sztárfotot a gleccseren!!! 🤣🤣🤣 nem találtam meg sajna…

Szólj ha erre jársz!

Üdv
Előzmény: (WAndrea 214433)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2022.01.15. 11:13
Tényleg jókor voltunk jó helyen, tényleg minden túlzás nélkül TÖKÉLETES 3 nap volt. Szikrázó napsütés, nagy hó, fantasztikusan jól kezelt pályák, eszményi csúszások, gyors liftek. Nem volt sehol tömeg, de volt sok boldog ember a pályákon és a hüttékben, még élő zene is szólt több helyen dj-vel, szóval visszajött a covid előtt annyiszor megélt all-in síélmény végre!

Az utolsó napon Saint Martin de Belleville-t néztük meg: ezt ajánlom MM-nek, aki nem szereti a "panelrengeteget". St. Martin (ejtsd kb: szanmartan) a 3-völgy régió egyetlen olyan települése, ami nem mesterséges síváros, hanem egy igazi, élő francia hegyi falu, farmerekkel, állattenyésztő gazdaságokkal, családi sajtüzemekkel, autentikus éttermekkel. Romantikus utcákon lehet sétálgatni, itt nincsenek modern épületek, csak fából és kőből épült házak, sok a bérelhető rusztikus chalet apartman közvetlenül a sípálya mellett. Van néhány gyönyörű szálloda is, de azok is hagyományos stílusban épültek.

Néhány tegnapi fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/st-martin-de-belleville-2022/galeria/

Ez a falu csatlakozott utolsóként a 3-völgy régióba. Azoknak ajánlják, akik szeretik a nyugodt, békés, természetes környezetet és a csendesebb családi vagy gasztro programokat. Bulizni nem ide kell jönni, arra ott van a Val Thorens, ami egyébként szintén nagyon szép hely, de teljesen más a hangulata. Abba is belekóstoltunk, majd lesz róla beszámoló.

Tegnap délelőtt hívtak egy interjúra a Jazzy rádióból, élő interjút műsorba kapcsoltak.
Itt lehet meghallgatni:
https://millasreggeli.hu/eletmod/ep-testben/sieles-kulfoldon-felresiklott-szezon...
Előzmény: (- Marky - 214392)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2022.01.14. 09:28
Gyönyörű képek!
Azért jókor vagytok jó helyen, normális világban itt már januárban is erősen figyelni kell(ett) a tömegre, alapesetben nem ilyen "egyszerű" a dolog.
Előzmény: (WAndrea 214386)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2022.01.13. 23:41
Igyekszem válaszolni minden kérdésre.

Mi repülővel utaztunk Genfig és onnen kisbusz transzferrel érkeztünk Les Menuiresbe, ezért az olaszországi tranzit témában nincs tapasztalatom.

3 nyugati oltásról szóló igazolással teljesen simán ment minden, de az uniós védettségi igazolást mindenhol kérték: a repülőtéren, a szálláson, bérletvásárláskor és az egyik étteremben is csippantották a qr kódot. Jó a kinyomtatott igazolás és az applikáció is, ha lemerülős a telefonod, akkor legyen a kabátzsebedben egy printelt verzió!

Itt a 3-völgyben teljesen mindegy, hogy milyen maszkod van, textil maszkot is elfogadják, orvosi is jó, de a nyaksál is elég, a legtöbb síelőnek az van. Minden felvonón kell hordani beszálláskor, a nyitott ülőlifteknél is. Táblákon ki van írva mindenhol angolul és franciául is, hogy kötelező és a személyzet ellenőrzi szinte minden beszállónál, és rászólnak arra, aki elfelejti feltenni.

Plusz, az itteniek elmondása szerint naponta valamelyik lift aljában megjelennek a szigorúbb ellenőrök, sorfalat állnak és megnézik + csippantják mindenkinek a védettségi igazolását, de ez csak szúrópróbaszerű ellenőrzés, mi 3 nap alatt egy ilyen szűrőn mentünk át.

Ma eltávolodtunk Les Menuirestől és eljutottunk innen jó messze: Meribelbe, Courcevelbe és Val Thorensba is. Végtelen hosszúakat csúsztunk és élveztük a változatos panorámát. Elképesztő tényleg, amerre nézel, mindenhol sípályák és síelők kanyarognak. Fantasztikus a táj, a lejtők parádésak, a felvonók többsége ultramodern, ennél magasabb színvonal síelésben számomra már elképzelhetetlen. Nonstop tűzött a nap ma is és továbbra is igazi télies idő van, a hó sehol nem veszített a tökéletesnek nevezhető minőségéből. Előrejelzések szerint még egy hétig várhatóan marad ez az időjárás, aki a közelben él vagy bárhonnan van lehetősége eljönni ide, ne hagyja ki az élményt! Január itt még nem számít főszezonnak, egyáltalán nincsenek sokan a pályákon, csak a frekventáltabb részeken kell embereket kerülgetni. Napközben többször is volt "privát pálya" élményünk. Felvonóknál egy percnél többet sehol nem álltunk többet sorban!

Itt vannak a mai képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/troisvallees-2021-januar/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.