Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin2
482 élménybeszámolót írt
482
Moderátor
2022.01.28. 09:37
Köszönjük az észrevételt, frissítettük a sítérképet.
https://sielok.hu/siterep/matraszentistvan/

A szezon elején ezeket az infókat kaptuk az idei fejlesztésekről:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/matraszentistvani-fejlesztesek-a-2021-2022-szezonra/
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2022.01.27. 17:39
Akárcsak tavaly, eddig ebben a szezonban is jól pörög a látogatottság, ami remélhetőleg megágyazhat a további fejlesztéseknek.

Ezzel kapcsolatban a síterep honlapján belefutottam egy aktualizált sítérképbe (adminoknak: érdemes lenne frissíteni az ittenit is arra). A szándék komolyságára jellemző, hogy ebben már be is jelölték az új pálya helyét (zöld karikázás), bár az még mindig nem világos, hogyan keresztezi ez az utat, valamint mi lesz a becsatlakozás útjában lévő oktatóterasz és két tányéros sorsa...
Ennél is érdekesebb, és számomra teljesen új részlet a pirossal jelölt irtás területe, ami a korábbi pályatérképen nem látható. Nyilván nem véletlen a módosítás. Csak spekuláció szintjén tudok következtetni, de nekem gyanús, hogy esetleg azért kerül(t?) megtisztításra ez a terület, mert talán az új pályát kiszolgáló ülőliftnek itt lehet majd a völgyállomása? Ha igen, akkor ide pálya is kell majd levezessen (értelemszerűen az 5b felől), és a felvonó jó hosszú lehet (900-1000m körül). Én eddig arra tippeltem volna, hogy a felvonó a felső víztározó melletti gerinc-szakasztól indulhat majd, mert az rövidebb táv (kevesebb oszlop/szék), lenne is neki elég hely és közelebb esik a pálya vonalvezetésének tengelyéhez.
Eltűnt néhány korábbi objektum is a térképről: az "A" tányéros lift hiánya gondolom senkinek nem okoz meglepetést, de a hócsúszdaparknak is hűlt helye van (lila jelölés). Csábító eljátszani a gondolattal, hogy ez utóbbival távlatilag esetleg szintén egy pályának csinálhatnak helyet, ami talán a Kút-hegyi új rész lankásabb leágazása lehetne - a hegyoldalban pont van rá megfelelő szélességű beépítetlen terület (bár ez esetben azt is át kéne vinni az úton valahogy). Azt már csak halkan teszem hozzá, ha ez a Kút-hegyi projekt sikerrel jár, onnan csak egy lépés továbbmenni a piszkéstetői hegyoldalhoz, mert a hajdani mátraszentlászlói pálya mondhatni kéznél van az összekötésre. Persze ennyi új pályához nem ártana még egy új, nagy víztározó sem.

Mindenesetre izgalmasnak ígérkezik a holtszezon is, remélem minél több minden megvalósul a lehetőségekből. Kár, hogy nem nyilvános egy távlati koncepcióterv a fejlesztésekről (bár azt is megértem, hogy a bizonytalan pénzügyi/klíma/járvány stb. helyzetek mellett nem akarnak előre inni a medve bőrére...)

Jó síelést mindenkinek !
1.png
2.png
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.