Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Fageralm topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.02.17. 11:12
Kedves fedga!

Köszönjük a beszámolót és az észrevételt.
Fageralm pályatérképét frissítettük itt: https://sielok.hu/siterep/fageralm/

(ha még a régit látod, SHIFT + Reload)

Ilyen volt és ilyen lett:
Előzmény: (fedga 215386)
fageralm-regi.jpg
fageralm-uj-vagott.jpg
fageralm-uj.jpg
fedga
2 élménybeszámolót írt
2
4 éve tag
2022.02.16. 13:26
Sziasztok! Az egyhetes Schladming-i síelésünk alatt egyik nap (2022.02.10.) ejutottunk Fageralm-ba is és mivel úgy látom elég régen készült beszámoló erről a síterepről, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatainkat:

Csodaszép napos +2-3 fokos időben érkeztünk. A síterep nincs közvetlen összeköttetésben Schladming 4-heggyel, Reiteralm felé kell továbbmenni egy kb 5 percet egy kisebb völgybe. Parkolóhelyek voltak még bőségesen reggel, egész közel az alsó állomáshoz, de délutánra azért már megtelt rendesen.

A völgyből egy régebbi 2 üléses visz fel kb féltávig, onnan egy hasonló kétüléses egészen a csúcsig. Nem túl gyorsak és elég fapadosak, úh hóviharban azért nem lehet túl kellemes végigülni az utat. A fenti pályák igaz kezdő- és gyerekbarátok. Igaz, hogy a már említett 2 db kétülésesen kívül az összes többi csákányos, de mindenhol segítenek/ lelassítják a gyerekeknek (ez az ülőliftekre is igaz amúgy), és mivel nincs tömeg, sorbaállni sosem kellett. Talán az utóbbi a legszimpatikusabb Fageralmban: nincsenek sokan, ezért a pályák délutánra is csak minimálisan buckásodtak, de azért mindig látni 1-1 síelőt vagy gyerekcsoportot magad körül.

A kék pályák valóban kékek, jó szélesek,sehol egy hirtelen letörés vagy egyéb meglepetés. Egyedül a “hazacsúszó” 1a + 2a pálya ami egy szűkebb erdei szerpentin, de ez sem vészes és vannak kiszélesedő részei amikor találkozik a piros 1+2-essel. Itt arra az egyre érdemes ügyelni, hogy ez egy elég hosszú szakasz és más mód nincs lejönni a hegyről, így érdemes némi enegiát tartalékolni a hazaútra, főleg gyerekekkel.

A piros pályák is inkább halvány-pirosak, aki nagyobb kihívásokat keres, az nem biztos h ezen a hegyen fogja megtalálni.

A hütték közül mi kettőt próbáltunk ki, de ahogy néztem mindegyikre igaz, hogy kisebb, családiasabb helyek “romantikus” belső berendezkedéssel. Az árak teljesen elfogadhatóak voltak, a héten ettünk ennél sokkal drágábban máshol és az sem volt különb, sőt.

Összefoglalva, ami pozitívuma a helynek:
- Kezdő- és gyerekbarát kék pályák
- Kedves és odafigyelő személyzet
- Nincs tömeg, emiatt a pályák is jobban megőrzik az állapotukat
- Családias hangulatú és megfizethető hütték

Negatívumok:
- Arányiban elég drága a napijegy (54 Eur), ha Schladming-al hasonlítom, ahol 60 Eur-ért sokkal több síelhető pályát és modern felvonókat kapok
- Bár kis síterep lévén nem nagyon lehet eltévedni, de nem is kényeztetnek el minket túl sok táblával, így nem mindig egyértelmű h épp melyik pályán is van az ember
- Régebbi beülős és csákányos liftek vannak csak
- Haladó síelőknek sok kihívást nem tartogat

Ui: most vettem észre, hogy itt a honlapon feltöltött pályatérkép még egy régebbi lehet, azóta már megváltoztak a pályák vonalvezetései
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.