Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Miért maradtak el az iskolai sítáborok? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2022.03.04. 15:07
Ma megérkezett az EMMI hivatalos válasza, érdeklődő levelünkre:

"Tisztelt Wesselényi Andrea!

A Kormány október végén a járványügyi adatok romlása miatt rendelte el ismét a külföldi iskolai tanulmányutak szervezésének tilalmát, illetve eseti engedélyezését. Az azóta eltelt időben mintegy 350 utazási kérelmet nyújtottak be az iskolák, ebből 76 esetben (részben) síelés céljából. A minisztérium az esetlegesen utazók létszámát és átoltottságát, az utazás időpontját, a célország járványügyi jellemzőit és az út járványügyi kockázatait figyelembe véve 32 esetben engedélyezte az utat, több esetben pedig maguk az intézmények vonták vissza a kérelmüket. A kérelmeket minden esetben a tervezett út előtt két héttel bíráltuk el, hiszen nem lehetett hónapokkal előre látni a járványügyi helyzetet.

Üdvözlettel:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sajtóosztály"
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2022.02.28. 09:27
Tartok tőle, hogy a Fahrenheit 451-ben bemutatott világ "szabadságánál" sötétebb jövőt akarnak létrehozni. Az emberek többsége észre sem veszi, hogy - kisebb, nagyobb - lépésenként csökkentik szabadságát. Kizárólag, "élete és biztonsága" megóvása érdekében.
De az a fiatal aki ebbe nő bele ezt természetesnek gondolja.
Előzmény: (Bélapó 215583)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2022.02.27. 16:08
Bocsánat, de nem igazán értem Minisztériumi engedély kell ahhoz, hogy egy iskola kirándulást szervezzen? Meg vagyok döbbenve! Ilyen még az "átkosban" sem volt. Ezek a kérdések megfogalmazódtak bennem is! és egy sor további kérdés is a liberalizmussal kapcsolatban. Ha nincs bizalom a tanárokkal szemben (igazgatóval az élükön) hogy lesz bizalom a jövő generációjában? Majd eljutunk Farenheit 451-hez
londonimarathon
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2022.02.26. 10:56
Tisztelt Síelők.hu, tisztelt sítábort szervező Kollégák!
A mai nap aktualitása: ma reggel indultunk-VOLNA!- az évi rendes, 32 éves hagyománnyal rendelkező tatai Eötvös gimnáziumi sítáborába. Ha az a VOLNA ott nem lett volna!
Előzetesen 140 fős diák jelentkezés, a szigorított feltételekkel 96 fő diák a feltételeknek mindenben megfelelő + a 10 fős oktatói csapat adta be a hivatalos egyedi kérvényt...aminek válaszára majdnem egy hónapot vártunk, majd' minden követ megmozgattunk az utazási irodánkkal együtt az utazás engedélyeztetése miatt, többszöri telefonos üzengetés után egy nappal a kinti osztrák tulajdonos által megszabott határidő előtt kaptuk meg az indoklás nélküli ELUTASÍTÁST AZ EMMITŐL!
Felháborodásunk, értetlenségünk, elkeseredettségünk azóta is erős, a mai napon pedig kimondottan fájó!!!
Csak egy adalék: az utazási irodánk idei szezonbeli 110 fős ausztriai szállására a 32 tervezett és befoglalt iskolai sítáborából 4 valósult meg, 3 maszek szervezésű és egy "egyedi engedélyű".
Fel szeretném kérni a honlap és a fórum olvasóit arra, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozzunk behatóan, értve ezalatt egy pontosnak mondható statisztikával /hány igény volt, hány maradt el/, hány iskola kapott egyedi engedélyt, hány tábor tudta másképp megszervezni a kijutást, milyen síterepekre utaztatok ÉS!!! mindenképpen éljünk egy abszolút tárgyilagos összegzéssel, állásfoglalással és egy kéréssel az EMMI, illetve minden illetékes felé, hogy még egyszer ilyen idény ne fordulhasson elő.
A FŐ KÉRDÉSEIM:MIÉRT KELL AZ EMMI ENGEDÉLYE AHHOZ, HOGY BÁRKI IS SÍTÁBORT SZERVEZZEN A DIÁKOK ÉS A SZÜLŐK EGYÖNTETŰ IGÉNYÉRE?
HA MÁR KIÍR EGY FELTÉTELRENDSZERT ÉS AZT VALAKI TELJESÍTI, ÉS MÉGSE ENGEDÉLYEZI, AKKOR MINEK A FELTÉTELRENDSZER?
HOGY LEHET HOGY A NEMZETKÖZI JÁRVÁNYSZABÁLYOKNÁL AZ EMMI EGY MÉG SZIGORÚBBAT ÍR ELŐ ÉS AZT SEM TARTJA BE?
MIÉRT EGY HÓNAP UTÁN VÁLASZOLNAK, AZ UTOLSÓ PILLANATBAN, AMIKOR MÁR SZINTE MEGVALÓSÍTHATATLAN A SZERVEZÉS?
ÉS AMI A LEGFONTOSABB: MI A JÖVŐ, HOGYAN TOVÁBB ISKOLAI SÍTÁBOR SZERVEZÉS?

Egyeztetésre, kiegészítésre, több oldalról tisztánlátásra kérem, invitálom a sielok.hu portálját, a testnevelő szervező kollégákat, az utazási irodákat, síiskolákat, mindenkit, aki benne van az iskolai sítáborok szervezésében!
Kovács András
Tata, Eötvös József Gimnázium
06302254464
londonimarathon@gmail.com
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.