Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tátralomnic topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2022.03.13. 00:14
3 het atfutassal de vegul visszautalta a Gopass az elore megvett berletenkenti 5 EUR-t a szamlamra, korlatlan ideig tarto felhasznalassal. Ez szerintem kulturalt es ugyfelkozpontu megoldas volt.
Előzmény: (esslegg 215477)
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2022.02.27. 08:23
Én sem sízni jártam főképp ide, ez csak másodlagos volt. Persze megvolt a Lomnici nyereg is. Akkor nemigen volt más, ezért el kellett viselni a baromságaikat. Most már szerencsére van választás.
Előzmény: (százas 215562)
százas
218 élménybeszámolót írt
218
12 éve tag
2022.02.26. 16:01
Nagyon szép a Magas-Tátra, nem is igazán a síelésért, hanem magáért a csodáért minden évben egyszer elmegyek oda. Február 11-13-ig voltam Lomnicon. Hatalmas tömeg, nem bír el ennyit ez kevés pályával rendelkező terep. Az autók 10 óra után már keringőztek parkolóhelyet remélve. A nyereg nyitva volt, de mindenki tudja, hogy időigényes az élmény ott fent. A 6-os pálya zárva, az I jelű nyolcüléses felvonó és a hozzá tartozó 9-es pálya zárva. Ez egy jelentős kapacitás csökkentés s gyanítom, hogy tudatos spórolásról van szó. A Kőpataki-tótól lecsúszóknak mindössze egy útvonal maradt az 5-ös. Ennek a 3-4-esbe elágazása fölötti meredek szakaszon egy a besűrűsödött tömegből kiváló bepánikolt sítúrista oldalról belém hajtott. Eltörte a bordámat. Második hete nézem itthonról a webkamerákat. Lehet, jövőre kihagyom...
Előzmény: (bouquetk 215486)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2022.02.22. 10:28
Ez az egész annyira csehszlovák. A fél fiatalságom itt töltöttem, de egyre inkább úgy gondolom, hogy többet a lábam se teszem be ide. Nem kéne még a sízőktől a bérleten felül belépőjegyet is szedni?
Előzmény: (esslegg 215477)
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2022.02.21. 21:31
Az elmúlt hétvégén Lomnic volt a cél egy kis családi csúszásra. Szombaton (02.19.) a nagy szél miatt az egész terep zárva volt (Zdiar-Strachan volt a mentőötlet, részleteket lásd a topicjában). A gopass-al előre váltott 2 napos jegyeket így kénytelen voltam aznap reggel visszamondani, amit csak -5 EUR / jegy veszteséggel lehetett. Ezt nem tartom kifejezetten fair dolognak, mert nem mi gondoltuk meg magunkat, úgyhogy küldtem ezügyben egy reklamációt, meglátjuk, mit válaszolnak.
Vasárnap (feb. 20.) csillapodott a szél, úgyhogy elindultak a liftek - völgyből nézve jobb oldali 8-as ülős kivételével, aminek a pályája is zárva volt, lévén erősen foltos -, 10-11 között a lenti 6-os ülősnél volt 2-3 perc sorbanállás, utána ill. a többi liftnél (középső kabinos, 4-es ülős, nyeregbe vivő 2-es ülős) gyakorlatilag semmi. A fenti kabinos felső részétől felfelé felhőben volt a hegy, és egész nap szépen esett a hó (kb. 10 cm friss), emiatt a nyereg fekete pályáját elengedtük. A Skalnate Pleso - Start közötti részen csak az egyik piros pálya ment, aminek a közepén gyorsan előjött a műhó alap, a két szélén viszont kellemes volt a friss, oda túrt hó. Többen bevállalták a freeride-ot is. A lenti részen (Start - Lomnic) a kék pályák már inkább a márciusi arcukat mutatták, olvadó, firnes hóval.
A fenti (Skalnate Pleso) Panoráma étterem nagyon korrekt minőséget hozott mind kínálatban, mind ergonómiában.
A kényszerből aznap online megvett 46 EUR-os felnőtt jegy a terep adottságaihoz mérten egy kicsit drága szerintem, a kb. 1.5 héttel korábban vásárolt kétnapos jegy 36 EUR / nap díját sokkal reálisabbnak érzem. Érdemes előre gondolkozni a jegyvásárlással, mert sokkal olcsóbb, és a megelőző napig 1 EUR díjon lehet visszamondani a megvett jegyet - bár az is igaz, hogy pénz nem jár vissza, hanem a gopass számlára kerül, és máskor használható fel.
A pályák melletti fő parkoló online vásárolt gopass napijeggyel "csak" 5 EUR, amúgy 10 EUR - cserébe aszfaltozott és 2-3 perc séta a liftektől a legtávolabbi része is. Én ingyenes parkolást a pályáknál nem láttam, van egy földes placc az út másik oldalán, de mintha az is fizetős lenne.
A faluban érdemes jegyet váltani a parkolóórából (1 EUR / fél óra), akár egy gyors bevásárlás esetén is, mert a városi rendőrség bőszen kerékbilincselte a külföldi rendszámú autókat.
Covid igazolványt egyedül az alsó lift előtti részen kérték a pályaterületre történő belépéskor, de ott sem vitték túlzásba az ellenőrzést: a sajátomat megmutattam, valamit mókolt vele, majd mondta, hogy mehetünk, a gyerekekét már meg sem nézte. Szálláson (apartman) semmit nem kértek, ahogy az éttermekben sem sehol. Maszkot sem kellett hordani se a liften se az étteremben, egyedül az Intersportban szóltak, hogy valami legyen a száj előtt.
A Magas-Tátrában még erősen tél van, úgyhogy összességében jó élményekkel tértünk haza.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.