Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síoktatás haladó terep közelében topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2022.08.26. 19:11
Köszönöm szépen a tippeket! Az a Kitzbühel szimpatikus.
Előzmény: (Kis Kovi 216108)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2022.08.25. 21:06
Szia Dani,

Ennél az osztrák síterepnél (Werfenweng) a rendszer egy jelentős részére (főleg a völgyben lévő pályák: Zaglau Arena) van egy kedvezőbb tarifa rendszer, ahol akár pár órás jegyek is vásárolhatóak, sőt nagy a családi kedvezmény is a szülői bérlet mellé vásárolt gyerek jegyek tekintetében (fam. Kind jegyek). Szerintem a szülő vehet a teljes rendszerre, míg a gyereknek csak a Zaglau Arénára.

https://www.bergbahnen-werfenweng.com/winter/preise-zeiten/skipass-zaglau-arena/

Amúgy nagyobb pályarendszerek estében is vannak néhol a völgyekben ingyenes gyakorló liftek.
KitzSki (Kitzbühel) esetében régebben láttam ilyeneket a honlapjukon, sőt ott egy-egy pályarész/szektor (némelyik akár 10-20 km pálya és több ülős lift) esetében voltak kedvezményes tarifák is.
Itt még nem síeltem, de tetszett az - a honlapjuk alapján -, hogy vannak olcsóbb megoldások is, ha nem egy egész rendszerben gondolkodik azon a napon az ember.

Ahogy nézem, most még csak a szezonkártyáról van információ.
Szerintem még nagyon bizonytalan a helyzet (milyen mértékű ráfordítások, egyéb nehézségek jönnek), így sok helyen még "gondolkodnak" az árakon, kedvezményeken.

Lungauban is van egy, a Grosseck - Speiereck pályarendszerhez tartozó, de attól egy-két km-rel arrébb lévő olcsóbb csákányos lift (Petersbründl lift - síbusszal megközelíthető a nagy rendszer völgyállomásától indulva), viszont ez inkább a helyi sportoló ifjak gyakorló liftje, ugyanis bár a pályaszakasz első kétharmada nem nehéz, tanulásra is megfelelő lehet, de az utolsó egyharmada már meredek és azt nem tudod kikerülni, így le kell menni rajta a lift beszállóhoz. Itt volt, hogy nem mehettünk fel a pályára az edzés befejezéséig, utána viszont szinte egyedül síeltünk.
Előzmény: (D.Dani 216104)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2022.08.24. 22:17
Sziasztok! Egy nagyobb baráti társaság vagyunk, akadnak köztünk haladók, de jönnének olyanok is, akik még sose síeltek, nekik viszont oktató kellene. Tudtok olyan nagyobb terepet, aminél van olyan pár fős kezdő oktatás, ahol lehetőleg a kezdőknek nem kell a teljes árú bérletet megvenni, hogy aztán még egyszer ennyiért oktassák őket a legkisebb húzóliftnél?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.