Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Egy kis segítség, tapasztalt francia utazóktól topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2022.10.05. 09:50
Szerintem 120e HUF-ra gondolt.
Annyiért van még ajánlat, bár a szállások oldaláról nézve a kínálat alja, kisebb terepeken. De akit ez kevésbé izgat, még mindig találhat kedvező árú turnusokat.

Most gondoljatok bele, mire elég 120e Ft ausztriában....
Kevesebb mint 2 napnyi bérlet egy 4 fős családnak...
Előzmény: (TZoli 216186)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2022.10.04. 22:25
Az biztos, hogy egy franciaországi síelés hatalmas élmény. Hatalmas síterületek a Francia Alpok hatalmas hegyeivel. Szinte minden pályaszállás, semmi másról nem szól az egész, mint a síelésről.
Az idei szezon árait nem néztem, de szerintem jóval több lesz mint 120 Eur. Ahogy néztem, az osztrákoknál ezt a január 9-ig tartó napokat hozzácsapták a szilveszteri kiemelt héthez, itt nem tudom melyik árkategóriában vannak.
Előzmény: (Bigmafa 216183)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2022.10.04. 20:14
Én csak annyit tennék hozzá, hogy egyszer ki kell próbálni egy egyhetes francia turnust. Ár érték arányban még mindig verhetetlen (főleg ha busszal megy az ember), más mint Ausztria. Kisebb népsűrűség a nem felkapott terepeken, többet, lendületesebbet lehet csúszni, főleg január első hetében, akkor szinte konganak a pályák.

Az olcsóbb terepek között is vannak nagyon jók, pl ahogy írtad Puy, de ilyen Isola, Chamrousse, Risoul-Vars, Valloire is. Az infrasturktúra (leginkább a felvonók) egy szinttel lentebb vannak Ausztriához képest, viszont szállásból ugyanannyi pénzért jobbat lehet kapni. Éttermek között nincs különbség, sőt, a francia konyha azért jobb, mint a szlovák, vagy osztrák.

Ha nem annyira nyűgös a család, akkor a buszt is ki lehet bírni, a jelenlegi üzemanyag és olasz autópálya díjak mellett ez is megfontolandó, ill a hazautat levezetni nem egy leányálom sosem. Kolbis szenyát a buszra is lehet vinni, és sok esetben megállnak bevásárló központoknál is az oda-vissza úton is.

Hogy lesz e hó, az kiderül akkor, amikor ott lesztek, max a statisztikákból lehet némi következtetést levonni.
Előzmény: (Bigmafa 216183)
Bigmafa
36 élménybeszámolót írt
36
8 éve tag
2022.10.04. 15:41
Sziasztok, a meghosszabbított téli szünet ürügyén elkacérkodtam a gondolattal, hogy azt síeléssel töltsük - valami számunkra új módon.
Adott: Egy család 3 gyerekkel (12 éves a legkisebb).
Kipróbálnánk egy hosszabb síutat, január 8-ig bezárólag (9-én kezdődik a suli). Eddig 4 sínapos utakon voltunk főleg Donovaly, Chopok, Ausztria - mind saját szervezés - az ellátásunkról is mi gondoskodtunk. Mindenki szépen síel, de nem vagyunk nagy duhajok.

Felmerült hogy menjünk Franciaországba, ott állítólag olcsó a szállás, jó a terep, stb. Más nem vonz oda - főleg hogy bazi messze van. És hát nem is költenék rá mindösszesen mondjuk 6-700e Ft-nál többet.
Nézem, hogy 120/főtől vannak szállás+jegy kombók olcsóbb síterepre (Puy), de ilyen hosszú úton nem voltunk még soha, felmerült bennem hogy menjünk busszal, akkor legalább vezetni nem kell, talán kényelmesebb is - bár alkalmazkodni kell az utastársakhoz. De ha kocsival megyünk, szabadabbak vagyunk - pl önellátás esetére (Tescos kifli hazai kolbásszal :)
Persze lehet (biztos) van olyan dolog amit nem veszek figyelembe, ezért örülök ha némi támponttal tudtok szolgálni e téren, nem hiszem hogy egyedül én vagyok hasonló preferenciákkal. Mi az ami felejtős (busz?), mi az ami javasolt, stb. Ha nem Franciaország, azt sem bánom, de most van az az év amikor talán több időt rá tudunk szánni a szünet miatt. Persze ha január elején nincs a franciáknál hó, akkor ugye buktuk... :) Köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.