Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2022.10.10. 12:56
Ha elengeded az SSSC-t, még ott van az Amadé bérlet is, ami kedvezményesen (december 6-ig) szinte tavalyi áron vehető meg, úgy, hogy a napijegyek további drágulása miatt a megtérülés 11-12 napra csökkent a 13-14-ről (a drágább helyek figyelembe vételével). A kisebb választható terület is egy lehetséges kompromisszum.
Előzmény: (Bélapó 216208)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2022.10.10. 11:38
Ha "szakmai" oldalról megengedsz egy választ a kérdésekre: jelenleg azt tapasztaljuk, hogy tavaly szeptemberhez képest jóval nagyobb az érdeklődés a síelés iránt, mint egy éve ilyenkor. Úgy látjuk, hogy a téli sportokra a Coviddal kapcsolatos szabályzásoktól való félelem sokkal erősebb volt, mint a gazdasági nehézségektől való félelem, (mindez persze azért is fordul elő, mert a "síelős" társadalmat arányaiban kevésbé érintik a gazdasági nehézségek). Jelen állás szerint például szilveszterre már alig-alig lehet szállást találni, de a legjobb helyeken található (főként pályaszállásokon) már a holtszezonnak minősülő januári időszakok is kezdenek megtelni (persze nem feltétlenül magyar vendégekkel). Hogy érdemes-e kivárni? Nem valószínű, az árak lefele nem fognak elmozdulni, viszont most még találni *elfogadható áron síelési lehetőségeket.
*Hogy persze kinek mi az elfogadható, az megint nyilván nézőpont kérdése.

Eddigi tapasztalataink szerint az osztrák szállások árai 5-10%-kal drágultak tavalyhoz képest, persze időszakonként lehetnek kiugrások, például a szilveszter akár +20% is lehet, de ahogyan a korábbi években is megszokhattuk, ott szinte "bármennyiért" eladhatóak a szobák, míg a kieső időszakokban csak mérsékelten emeltek. Az ellátás ára inkább olyan 15%-ot emelkedett, pl. a legegyszerűbb szálláshelyeken is minimum 12 eurót kérnek egy svédasztalos reggeliért, egy 3 fogásos menüvacsora is már 22-25 eurónál indul. A síbérlet árainak hozzávetőleges 10%-os emelése sem hiszem, hogy "drasztikusnak" minősül. Ami a fájó pont, az az árfolyam, de ez már egy másik téma.

https://sielok.hu/rovat/hasznos/cikk/ausztria-olcso-vagy-draga/
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2022.10.10. 10:50
Szlovénia és Franciaország (esetleg Balkán) felé vesszük az irányt valószínű, kezd ez nagyon húzós lenni, pedig szerencsére az átlagosnál magasabb életkörülményeink vannak (voltak eddig?)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2022.10.10. 09:13
Nem veszek szezonkártyát! (a kovidig megvettem évente a SSSC-t)
TNTSÁRVÁR
25 élménybeszámolót írt
25
15 éve tag
2022.10.08. 20:21
Kedves síelők!Arra lennék nagyon kíváncsi,hányan merték lefoglalni ebben a bizonytalan helyzetben ausztriai síelésüket? Családunk 2 dolgozó felnőttből és 2 egyetemista gyermekből áll. Jobb helyeken 60-66 Euro egy napijegy, ez testvérek között is, 100-110 ezer forint. Még nincs szállás, kaja, üzemanyag, hütte. Nem akarom tudni, mennyi lenne egy hét. Hosszú évek után kimarad az idei szezon. Ha marad ez a szar helyzet, attól félek, el lehet felejteni a komolyabb síeléseket az átlag hofitársainknak. Ez a magyarok többségének már nemhogy luxus, hanem a lehetetlen kategória! Talán az egynapos, határmenti terepek maradnak megoldásnak, de azért ez nem ugyanaz a kategória. Nagy a csend mindenhol, kíváncsi vagyok a többiek véleményére!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.