Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 6
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Melyik lécet válasszam? topikból
Üzenet szövege
Feladó:  Vendel
Dátum: 2022.11.19. 21:47
(Üzenetazonosító: 216437)
Vendel Hozzászólások: 74
Regisztrált: 2019.11.09.

Magnum56, hozzászólásaid az oldalon bölcsek, kritikáid nem tolakodók, megfontolandók szívesen olvasom őket. A lécválasztásban én is inkább a többfunkciós léceket favorizálom. Több alkalommal kínáltak ismerősök kemény full camber léceket, hogy mellényúltak több év tapasztalat mellett is vért izzadtak ( lesett a hó vagy összegyúrták esetleg olvad). A kereskedő megénekelte van testtömeged sportolsz 10 éve síelsz/ hüttézgetsz. Drágább léc nagyobb haszon!

-Sokan nem tudják, nem érzik ,a léc piskóta formáját kell kihasználni, nem feszíteni ,nyomni ,húzni , sodratni ,hóekézni. Hanem hagyni dolgozni a lécet , az élén kell menni. Majd úgy jöjjünk le a pályáról, hogy jól érezzük magunkat, nem pedig fáradtan mint egy hulla ,fájó térdel csípővel. Esetleg adrenalintól fűtötten száguldozva, kockáztatva embertársaink épségét mint egy ámokfutó vagy elszabadult hajóágyú.

-A léc szerkezetét én figyelembe veszem 90kg+ miatt szükségem van rá az innovációt nem helyezem háttérbe ( nem is szabad) a camber/ rocker téma is érdekes a léchossz is szórakoztató 120- 177 ig mindet szeretem( nem tudok síelni de nagyon- nagyon szeretek. Annyira ,hogy még egy kis üzletet is fenntartok használt márkás kabátokkal nadrágokkal kiegészítőkkel az új ár töredékéjért . Egy kis kölcsönzőt is fenntartok 120 új head elan léccel , kézi szervizzel. )

Mindenkit arra bíztatok próbálja ki legyen az gyerek vagy nyugdíjas. Eddig megúsztuk kisebb serüléssel, es mindenki jó tapasztalattal boldogan tért haza. Próbálom hangsúlyozni a felvonóknál való tülekedés mellőzését. Ügyfeleimet előzékenységre biztatom a pályán, ami nem jellemző hazánk eme téli sport kedvelőire. Külföldön aki a lécemre lép, az rendre honfitársam , ezen szeretnék valtoztatni.(köszönöm, hogy leírhattam gondolataimat)
Előzmény: (magnum56 216434)
Feladó:  endre77
Dátum: 2022.11.19. 16:17
(Üzenetazonosító: 216436)
endre77 Hozzászólások: 188
Regisztrált: 2020.04.11.
BEMUTATKOZÁS

Ha kezdo vagy akkor cak figyelj azokra akiknek van tapasztalata es probolj ki sok lecet..ezzel csak az a baj hogy ..nem mindegy milyen hosszu a lece!!Meg aztan az sem mindegy frissen lett tuningolva vagy mar regebben..ott el lehet csuszni az erzessel....

Ha meg tapasztaltabb vagy akkor tudod korulbelul mire szamithatsz..pl egy feszes 66mm talp alatt az tudod sportos lec ha hoszabb vagy rovidebb tudod slalom..vagy inkabb GS ..ha szelesebb 80mm koruli az puhabbra es nem nyomod annyira meg jeges palyan sem alegjobb...a megszeleseb az meg igazan puha melyebb hora inkabb..

Az hogy milyen szendvics szerkezete van meg ...az nem fontos ..de eremes kiprobalni egy full "cambert"..egy elol rocker+camber valltozatot....abbol mar lehet erezni mit szeretnel..
Előzmény: (magnum56 216434)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.11.19. 10:50
(Üzenetazonosító: 216434)
magnum56 Hozzászólások: 266
Regisztrált: 2008.10.16.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Abban igazat adok, hogy a teszt nagyon hasznos lehet. De egy egynapos teszt nem mindig elegendő. Lehet egy léc az első napon nagyon szokatlan ami elsőre egyáltalán nem tetszik, de két hét után lehet nagyon jó is. Én éppen így jártam.
Én is keskeny szlalom lécről álltam át szélesebb, puhább, hosszabb lécre. Amikor először csúsztam széles léccel, nagyon nem akart élre állni. De hamarosan annyira megszoktam, hogy nem cserélném vissza.
Jelenlegi kedvencem a Rossignol Experience (132-83-120, 176 cm), ami egy igazi sokoldalú léc. Puha összetúrt havon úgy megy mint az álom, de kemény pályán és porhóban is megállja a helyét.
Ha valaki nem versenyzésre használja, és nem akar több lécet magával hurcolászni, akkor ez egy ideális választás lehet.
Szerencsére több hasonló lécből lehet válogatni ebben a kategóriában is.
h i r d e t é s
Feladó:  hamoriarpiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.11.18. 20:04
(Üzenetazonosító: 216426)
hamoriarpi Hozzászólások: 97
Regisztrált: 2016.10.11.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Már gyakorlatilag minden le lett írva, ami lényeges, de véleményem szerint ez a leglényegesebb. A teszt.
Rengeteg olyan paramétere van a lécnek, ami nem számokban kifejezhető. A számokban kifejezhető paraméterek alapján lehet valami abszolút ideális, aztán használat közben jöhetnek olyan tulajdonságok, amik abszolút nem tetszenek. Ár/érték viszonlylatban nekem is a Völkl a favoritom. Régóta Völkl léceken megyek. Amikor Racetiger SL UVO-m volt, próbáltam Sctöckli SL-t. Valóban komolyabb léc, nem is kérdés. Ott pl. nem UVO-val érik el a teljes rezgésmentességet, hanem úgy van megépítve a léc magszerkezete, hogy még a nagyon magas csavarodási szilárdság mellett sem hozza fel lábra az apró rezgéseket. Nekem az volt az úgymond legkomolyabb léc, amit próbáltam. Egyrészt olyan külömbség van árban egy Stöckli SL és egy Völkl SL között, hogy én személy szerint akkor is azt éreztem, hogy jól döntöttem. Még ezeket a léceket sem tudtam kisíelni, FIS-t meg bőven nem.
Még egy ilyen keményebb SL léc sem egész napos léc, tehát lenni kell mellette valami B verziónak, vagy kikészül az ember estére. Én biztos.
A tömeged és az agresszivitásod nagyban befolyásolja a lécválasztást.
Én az SL mellé rendeltem paraméterek alapján egy all-mountain jellegű kis könnyebben kezelhető, barátságosabb lécet "a másodnapokra és a délutánokra". Felső középkategória a Völkl kínálatában (utolsó szériás RTM 81).
Ha tesztelhetem vásárlás előtt, akkor mást választottam volna... Torziós stabilitása sajnos elmarad az általam kívánt szinttől. És itt a lényeg: főleg nem a sítudásom miatt, hanem a súlyom miatt (95kg).
Lehet bármilyen olyan tulajdonsága a lécnek, ami miatt pont neked nem fog tetszeni egy előre nem kiszámítható paraméter miatt és ebben a kategóriában (Volkl és Stöckli felső kategóriás lécei) tud nagyon fájni egy frissen elköltött 250-400-450 és nem az igazi a léc.
Teszt, teszt, teszt.
Hosszúra nyújtottam a tartalom nélküli mondandómat. Bocsánat.
Előzmény: (MM 216364)
Feladó:  gabocaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.11.08. 18:24
(Üzenetazonosító: 216366)
gaboca Hozzászólások: 3272
Regisztrált: 2009.02.09.
44 síterepet értékelt

+1
Előzmény: (MM 216364)
Feladó:  MMFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.11.08. 17:26
(Üzenetazonosító: 216364)
MM Hozzászólások: 503
Regisztrált: 2008.11.20.
22 síterepet értékelt

Hello

Szerintem Stöckli vagy Völkl, már a középkategóriás léceik is nagyon jók. De én kimennék egy sitesztre valahova, blindre nem vennék semmit.
laponként:
összesen 6
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.