Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Flachau - Wagrain - Alpendorf topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2022.12.25. 11:57
Szia !
Wagrainban a Rote 8er középállomásától induló kék + a síterep másik oldalán a Hachau ülőfelvonó melletti kék pálya.
Minden más kék pályán lehetnek meglepik.
Schladmingban Hochwurzenen a Rohrmoos II üléses melletti kék pályák lehetnek ideálisak számodra.


Kis helyzetjelentés december 23-ról (Alpendorf)

Kevés ember, reggel szakadó eső egészen a hegyek tetejéig, a hó ehhez mérten nedves, kásás, de nem a tavaszi kása (annyira nem fog).

Kedden lesz egy átmeneti lehűlés, ami 1-2 napig ebben a magasságban is kirakat telet hozhat, amúgy sajnos a december közepi porhavas pályák egyelőre távol vannak 2000 m alatt, a pályákon egyébként elegendő hó van, így attól nem kell félni, hogy elolvad. A honlapon megadott 100 cm-t viszont kettővel nyugodtan lehet osztani.
Előzmény: (adri111 216811)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2022.12.22. 17:22
Szia!
Szeritem is a Flachau-Wagrain-Alpendorf régió a laposabb. Az érdekes az, hogy Flachau felett darabra alig van kék pálya, viszont a sok-sok párhuzamos buborékos lift környékén (főleg a StarJet2 - SpaceJet2 útvonalon) a pirosak is nagyon lazák, könnyebbek, mint néhány kék Schladmingban (pl a Hauser Kaibling kék 4-esénél biztosan). Egymás mellett több kezdő pályát pedig a Wagrain-Alpendorf hegyen találsz leginkább, a Grafenberg Express tetejétől a Sonntagskogel lifteken át a Hirschkogelbahn, Straßalmbahn, Obergassalmbahn mellett 1-2 km hosszú lankás, utóbbiak mentén kifejezetten széles kékeket találsz. Ha hosszabbat akarsz menni, akkor a Buchaubahn melletti kék is elég lankás, mondjuk sok kereszteződés van rajta, az Alpendorfba levezetőt viszont kerüld el, mert annak az alsó letörése nagyon nem kék.
Ha mégis Schladming lesz, akkor a leglankásabb a Rohrmoos régió és a Märchenwiese környéke. Ha további konkrét pályákra kíváncsi vagy, írj bátran
Előzmény: (adri111 216811)
Fuxos
65 élménybeszámolót írt
65
8 éve tag
2022.12.21. 15:46
Flachaui kék pályák kevesebb meglepetést tartogatnak.
Előzmény: (adri111 216811)
adri111
2 élménybeszámolót írt
2
1 éve tag
2022.12.21. 14:06
Sziasztok!

Tapasztaltabbaktól szeretnék érdeklődni, hogy a Flachau-Wagrain-St. Johann síterepen a kék pályák közül melyek azok, amik tényleg kékek, ahol nem kell számítani pirosas letörésekre, illetve egyéb meglepetésekre, ezért (örök) kezdők számára is teljesen élvezhetőek.

Illetve összehasonlítva Schladminggal, melyik optimálisabb lankás, széles kék pályák szempontjából? Flachau vagy Schladming? (A szállásunk nagyjából egyforma távol lesz mindkettőtől. Kisebb pályákra nem szeretnénk menni, mert lesznek olyanok is a csoportban, akik jól síelnek és szeretnek egész nap új pályákon barangolni. A kezdő és haladó csoport szétszakadása nem probléma, de fontos, tudjuk egy parkolóból indtani és zárni a napot.)

Köszi szépen előre is!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.