Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nagy-Hideg-hegy topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2023.01.22. 23:17
Üdvözlöm a bejegyzésed! A NHh és Csóványos a fekvése miatt a szélrózsa minden irányából első osztályú túraútvonal! Egyedül Nagyoroszi felől van emlékeim szerint lezárva a gyakorlótérnél! Ez csak egy útvonal ami véleményed szerint megoldást jelentene! + embertömeget hozna, nem ezen osztozna! A befektetés összköltségvetése sosem terülne meg! Egy plussz állami lélegeztetőgépre kellene tenni! Óriási környezetterhelés lenne, és nem csak a felút leúton! Irgalmatlan mennyiségű vasanyag , beton elektromos hálózat kiszolgálóépületek stb amit a piacról szereznének be, akár hazai akár külföldi! ( máshol terhelné a környezetet) A hegy úgymond árnyékos oldala menne a lecsóba! Merthogy ma itt felmegyek lifttel itt jövök le, holnap ugyanitt megyek fel, amott megyek le stb stb! Nem olyan bonyolult, aki Börzsönyjáró az tudja hogy is van ez! Csak sétálj el a patak mentán az aszfalton ! 3 km en egy szatyor szemét, úgy hogy sűrűn járt terület, van lehetőség hova kidobni a szemetet! És ezt úgy mondom, hogy sokan vannak a baráti körben akik más után felszedik a szemetet, és nem teszik a facera, hogy milyen ügyes ,nem várnak kitüntetést a cselekedetükért! Nem beszélve, tele van vaddal a környék! Fiammal egyszer mountival mentünk fel a szórt úton , megálltunk az egyik sziklás kanyarnál inni! Felnézek a sziklára, és egy szarvasagancsot látok! Felmásztunk a sziklára, rajta volt a döglött szarvas az agancs végén! Baleset érte az állatot! Lejöttünk a szikláról, folytattuk a bicozást, szembe jött velünk az erdész/ vadász, autóval! Megállitottuk, beszámoltunk a látottakról, beszélgettünk kicsit, elmondta nem egyedi eset! Hát nem a börzsönyi medvétől ijedt meg a szerencsétlen! A szikla tetejénél volt nem beesett a szakadékba mielőtt félreértenénk!
Előzmény: (Tervező 217425)
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
2023.01.22. 21:19
Vendel rejtve, de mégis kimondta az igazságot:

Most ugye gyakorlatilag nincs ott semmi, csak menedékház egy-két dolgozóval. Arra éppen hogy elég a kapacitásuk (remélem, az új működtetőt nem ismerem) Ennyi. És minden tele van szeméttel (Sajnos nem csak itt)
Azt kellene megérteni, hogy a természetvédelem nem az, hogy magára hagyjuk, íme, ez az eredménye.
Ha lenne infrastruktúra, pl kötélpálya a hegyre, az embertömeg valamennyire terelve lenne, (mert ugye eleve nem a terepen haladna, a lustaság itt előny , a kötélpályáról általában nem dobnak le szemetet, ha mégis, a végállomáson fülön lehet csípni. Több személyzet, a bevételből lehetne szemetes edényeket telepíteni és rendszeresen üríteni, a leszállítás is egyszerűbb lenne.
Most mondhatjuk, "ingyen rombolnak"
Tehát nem az a baj, hogy sokan vannak, hanem sokan, szervezetlenül, kontrollálatlanul, még az sincs aki a szemetelőt hatóságilag megbüntesse.
Sajnos ami "ingyen van" annak nálunk nincs becsülete legtöbbször, én így tapasztaltam, az élet más területén is.
Előzmény: (VÁrpád 217386)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2023.01.21. 21:57
Az infrastruktúra megöli a Börzsönyt! Így is pont tízszer annyian járnak benne mint ahányan kellene! Bármikor arra járok, egy nagy szatyor szemetet szedek össze zicsi zacsik ,szalvéta , energiaital ,sör doboza, üdítősflaska / doboz pzs egészségügyi betét + zacsija , alufólia ,folpack Jágeres üveg ,tüske üveg stb ,es nem utolsó sorban a kedvencem nagy divatja lett a papírtölcsérnek amit a nők használnak, hogy állva tudjanak az erdőbe vizelni! Nem beszélve arról ami kárt tesznek a természetben! Mindenre felmászni ,belenézni, odébbgurítani ,leszedni! Nem mellesleg némely társaság úgy üvölt az erdőben mint akit nyúznak ( mondjuk ők szerintem félnek a börzsönyi medvétől)! Megkérném kedves börzsöny látogatót, ne poszolja a facen , hogy milyen szép is a vidék, mert emberek ezreit csődíti a hegyre! Ezt a túrát megélni kell és értékelni amíg eme formájában tudjuk! Mert amint a pénzcsapokra rákötik vége az eredeti értéknek! Felcipeled a felszerelést, csúszol kettőt kétszer visszamászol, es este pont ugyan olyan jól alszol, mintha felvisznek autóval csúszol felvonózol egész nap és mész haza! Ha már felmászol és használod a mosdót, összejárkálod a ,,menedékházat” tokától bokáig sárosan akkor legalább fogyassz is valamit a hozott szendódon meg termoszos teádon kívül! Hagy érje már meg az üzemeltetőnek is kicsit, hogy takarít utánad! Mégha ez sokszor nem is látszik, sokat dolgoznak a szintentartáson! Előszőr tíz évesen jártam ott még úttörőként( utolsó generáció), ha tehetem minden évben egyszer legalább felmegyek! Még arra is emlékszem Milli Vanilli szólt a kazettáról kb óránként egyszer! Akkor még nem volt ritka a hó odafent! Emlékeimmel összehasonlítva, megállt az idő kereke a hegyen! Jó ez így higgyétek el!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.