Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síléc javítás topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
endre77
317 élménybeszámolót írt
317
4 éve tag
2023.02.22. 22:04
Igazan szep munka gratulalok!A Vendelre erdemes figyelni ..foleg amikor silec javitas karbantartas a tema,vagy problema!

Hiaba aki tud az nagykabatban is tud!!..Sok eves rutin turelem meg az hogy erdekli amit csinla!!!
Előzmény: (Pisti82 218245)
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2023.02.22. 19:59
Üdv! Örülök, hogy nekifogtál! Akkor figyeltem fel a problémádra, mikor fórumtársunknak azt írtad te akarod megoldani! Szerszámozottság gyakorlat nélkülözését elszántsággal és bátorsággal helyettesítetted! A halál torkából hoztad vissza! Gyakorlatilag veszteni valód nem volt, a ragasztót és a rászánt időt, meg némi csiszolópapírt kivéve! Cserébe jól kizökkentél a hétköznapokból! Pontosan bevágni egy ilyen foltot ehhez készített szerszám nélkül nem könnyű dolog! A tizedik léc után már csak hajszál vékony ragasztó fog látszani! A talpanyag síkba csiszolása sem könnyű feladat! Azt a pár tized mm-t lekapni amivel vastagabb az új talpanyag ill a ragasztó ami magasabban tartja kemény feladat kézi munkával! Egy csiszológépen átengedve, meg egy winti teljes talpfeltöltés sokat segítene a dolgon! A szemünket megzavarja a csiszolási egyenletes struktúra hiánya, és a wax amit vasalóval felhordunk, és lekaparunk egy irányba addig ismételve, míg fekete szemcsét (csiszolási szőrt ) találunk a lekapart wax forgácsába! Nyilván ez egy kézimunka rusztikus! A célnak megfelel pár évet hajszolod és másképp tekintesz rá már-már családtag! Az a pár mondat amit beszéltünk előtte , elfért volna egy A4 es füzet margóján! Ezt a munkafolyamatot egy avatatlan személynek , hogy mire kell figyelni több oldalon keresztül lehetne ecsetelni! Így tovább! Amit ember csinál, másik is megtudja a YouTube a barátunk! Csak ne feledjük ott is sok a kontár többet kell megnézni! Most szerintem takarítsd ki a ragasztás mentén! Waxmentesítsd, dolgozd be akár forrasztópákával a winti zsinórt, a ragasztás vonalába amit előtte egy kicsit megsülyesztettél! A pákába hosszú meghajlított laposcsavarhúzó szerű hegyet tegyél, vigyázz a hőfokra ne forrjon az olvadék!
Előzmény: (Pisti82 218245)
Pisti82
8 élménybeszámolót írt
8
7 éve tag
2023.02.22. 08:43
Sziasztok!

Sokaig sieltem a meglevo serulessel, sajnos nem talaltam a megfelelo megoldast. A lec volt szervizben 1szer Svajcban, 1szer Franciaorszagban, de hiaba, a javitoanyag mindig kipergett a serulesbol. A javitokeszletet nem vettem meg hiszen tul nagy beruhazas.
Egyszer egy szep nap Vendel forumtarsunk megkeresett es erdeklodott a lec allapota felol, valamint felajanlotta segitseget. A javaslatai alapjan, sikerult hazilag befoltoznom a lecet. Na nem olyan mint az uj, de azert ezzel a leccel meg sokaig fogok sielni.
1. kep: a hazi javitasom utan
2. kep: 6 napos osztrak sieles utan (volt kemeny fagyos palya, ill. latyak is), kb. 300 km sieles, tehat birta a gyurodest

Ezuton szeretnem megkoszonni Vendel forumtarsunk (sielok.hu/profil/49710846) szakszeru segitseget!
Ha barkinek komolyabb serulese van a felszerelesen, nem szabad kidobni a lecet! Tul draga az uj!
Van megoldas, keressuk Vendelt :)
IMG-20230208-121334.jpg
IMG-20230221-103246.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.