Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2023.03.14. 22:37
Kiegészítésként még annyit, hogy vasárnap reggel még át lehetett jutni a déli oldalról az északira, de aztán leállították a lifteket, így 70 km taxizással jutottunk vissza a délen leparkolt kocsinkhoz. Napközben többször bemondták, hogy le fognak állni a liftek - szlovákul és angolul. Volt, aki hallotta (és értette), de sokan nem voltunk ilyen szerencsések. De felháborítónak tartom, hogy egy olyan síterepen, ahol a síelők ekkora százaléka magyar, egyáltalán nincs semmilyen tájékoztatás magyarul. Még az 5 nyelven ,,beszélő" bérletárusító automatákon sincs lehetőség a magyar nyelv kiválasztására. De legalább az információs irodában tudtam velük angolul kommunikálni, és segítettek taxit keríteni, ráadásul összehoztak egy másik pórul járt párossal, így feleződött a taxiköltség.
A mai napon a déli oldalon nagyon kevesen voltunk. Valószínűleg költséghatékonysági okokból kizárólag a C4-es tárcsa és az A5-ös kabinos ment. Mivel a B6-os ülőst nem indították el, a kék 34-es panoráma alja pedig élvezhetetlenül jeges, néhol köves és sok helyütt már barna foltos volt, jószerivel csak úgy lehetett lejutni a lifthez, ha a piros 31 a-n vagy a piros 36-oson fejeztük be a csúszást. Több sísulis csoport is volt ma a pályán: az említett piros szakaszokon a kezdők kb. az életükért küzdöttek. Ráadásul a kabinos tetején kb. 15 négyzetméter van a felcsatolásra és elindulásra. Élmény volt, ha az ember egy sísulis csapattal együtt ért föl...
Nálam Chopok nagy szerelem, de az idén kicsit csalódtam. Bár a holnapi napban még reménykedünk...
Előzmény: (Kis Kovi 218557)
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2023.03.14. 20:03
Köszönöm a részletes választ, ma reggel már elengedtem a dolgot, nagy az esély ugyanerre a forgatókönyvre holnap is. Annyi időt és pénzt nem kockáztatok most meg kidobni az ablakon. Sajnos a hét többi része nem opció, talán még áprilisban összejön valahol egy csúszás.
Előzmény: (Kis Kovi 218557)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2023.03.14. 13:58
Tegnap alig volt üzemben lift az északi oldalon, ma pedig szinte - déli oldal kivételével - leállt a rendszer a "szélhelyzet" miatt.
Holnap, 03.15-én még mindig elég erős szél és csapadék is várható, viszont utána csütörtök-péntek-szombat parádésnak ígérkezik.
Azok jártak most jól, akik szerdán érkeznek és hétvégéig ott lesznek.

Kárpótlásként tegnap annyit lehetett elérni, hogy aki jegyet vett reggel, annak adtak egy 25 EUR-s kupont (pénztáraknál való sorban állás után), amit a szezon végéig lehet felhasználni bérlet vásárlásnál. Mivel 56 - 65 EUR (ki hogy vette - Go Pass, online fizetés, stb.) volt a napi jegy, így túl nagy kompenzációnak nem mondanám, főleg, hogy sok ember ezzel a lehetőséggel már nem is tud élni a szezon végéig.

Tegnap az északi oldalon három-négy használható lift volt pár pályával. Reggel kb. 10 óráig működött a liftek többsége, utána folyamatosan állították le és nem volt átjárás a "völgyállomások" (Lucky - Zahradky - Biela Put) között.

Nem volt túl korrekt a helyzet, mert szerintem már tudták, hogy ez lesz, mégis "hagyták", hogy sok ember aznapra megvegye a jegyet.

Mivel nem volt átjárás a völgyállomások között, így később beállítottak pár mikrobuszt, de az nem túl sokat javított a helyzeten, ezért sokan gyalog vágtak neki a műúton vagy egy-egy átkötő pályán annak a helyszínnek, ahol még lehetett síelni vagy esetleg parkoltak.
Délelőtt, amíg folyamatában le nem állt a rendszer nagy része, félórás sorok alakultak ki a még működő lifteknél.

A Bergfex elég jól mutatja előre a viszonyokat. A Bergfexen tegnapra főként 8-as szelet jeleztek az üzemidőszakra és úgy látszik, hogy ez már ilyen (tömeges lift leállításokat) helyzetet von maga után. Mára is 7-8-as szelet jeleztek és még kevesebb lift megy.
Az üzemeltető honlapja ilyen szempontból nagyon korlátozott információt ad és a hőmérséklet esetében is szerintem túl optimista képet vetett fel például tegnapra.

Úgy gondolom, ha tudsz szabadságot kivenni, akkor ezen a héten csütörtökön, pénteken érdemes menned, de szombat is még jónak ígérkezik, csak nagyobb lehet a tömeg.
Előzmény: (- Marky - 218545)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2023.03.13. 09:15
Sziasztok

szerdán mennénk 1 naposra, a kérdés, hogy ilyen szél előrejelzés alapján mire kell számítani? Tudom, hogy Chopok gyakran ilyen, de nem szeretnénk a semmiért elindulni...

https://hu.bergfex.com/chopok-jasna/wetter/berg/

Délről ilyen szél esetén át lehet menni északra?

köszi
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.