Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síbiztosítás topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2023.04.17. 06:50
Köszönöm, ez nagyon hasznos információ.

Amúgy ez a pofátlanság "ne továbbja", mivel bőszen ajánlgatják a biztosítók, hogy meghosszabbíthatod a biztosításodat, amelyre értelemszerűen a biztosítási időszak alatti tartózkodási hely a döntően (szinte 100 %-ban) a jellemző.
Azt meg végképp nem értem, hogy ezt miképp tudják úgy csűrni-csavarni, hogy emiatt érvénytelen a biztosítás.

Amit még én észrevettem évekkel ezelőtt, általában kikötik - persze apró betűs feltételrendszerben -, hogy az európai biztosítási kártya is szükséges bizonyos ellátások során.
Feltételezem, a költségek (hospitalizáció - sürgősségi ellátás) döntő részét a hazai állami egészségbiztosítási pénztárak fizetik utólag.

Amennyiben nem tettétek meg, úgy szerintem érdemes lenne még köröket futnotok akár a nemzeti egészségbiztosítási szervnél és/vagy az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál, mert gondolom nem kis összegről van szó.

Bár tudom, nem tökéletesek a célra, de lehet, hogy a veszteség minimalizálás miatt érdemes a bankszámlavezetőknél kötni éves utasbiztosítást, amely biztosítások díjazása általában egy-két hét biztosítási díjnak felelnek meg.
Előzmény: (lasimi 218741)
lasimi
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
2023.04.16. 20:41
Ugyan (szinte) vége az idei szezonnak, de talán sokak számára fontos, nem ismert információt szeretnék megosztani síbiztosítással kapcsolatban:
Fontos, hogy a (legtöbb) Biztosítóval létrejött szerződés csak akkor érvényes, ha még Magyarországon, kiutazás előtt kötitek!!! Ez a mai, online világban ugyan furcsa, de szerződéses feltétel. Az internet oldala engedi megkötni akárhonnan, a díjat is elfogadja, aztán érkezik a legfontosabb, maga a kötvény... A baleset után a Biztosítónál tett bejelentés során közölték, hogy a kötés érvénytelen, mivel külföldön történt. Így mindent (motoros szán, helikopter, kórház) saját zsebből fizettünk. Sok kórház elfogadja az európai egészségbiztositási kártyát (kék műanyag), ami persze nekünk nem volt, hisz ott lapult nálunk a szuper, mindenre kiterjedő síbiztosítás...
Ha valakit érdekelnek a részletek, szívesen megosztom a tapasztaltakat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.