Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelés és politika - számoljunk! topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2009.12.17. 13:46
A hír igaz volt de nem pénzt kapott a PP Zrt. hanem megbízást, megrendelést ill. külön felszólítást. Az önkormányzat kérésére történt mind ez! Magyarán kóklerek beleszóltak az erdészek munkájába! A Pilisben nincsenek ilyen problémák pedig ott is a PP Zrt. működik!!!
Pontosan az történt, hogy valakit az önkormányzatnál zavart a látvány Normafánál. /letört, kidőlt fák a korábbi téli ónos eső jégkárok/ Az hogy azok ott vannak meg van az oka./ Volt egy kis lóvé és jól szét tudta "osztani" az hogy papíron ez mennyi volt az megint más kérdés. Facsemetéket ültettek a rétre ezzel is ellehetetlenítve a síelést, szánkózást stb. Az önkormányzat büszke is milyen szép parkeredővel rendelkezik...
Folyamatos a harc a XII.ker Önkormányzata és a PP Zrt között! No persze érthető mert az Önkormányzat az "anyját" is eladná ha tehetné. Azt hiszik övék a terület mert hogy a kerületen belül van???!!!
Lehetne megoldás az "ásókkal, láncfűrészekkel, stb." ötlet de ezzel az erővel akár egy luxus villát is építhetnének a sípályára. /remélem nem történik meg/
Amíg ez a helyzet áll fenn én messze elkerülöm Normafát a havas hétvégeken, mert nem hiszem, hogy üzemeltető nélkül bárhogyan is kordában tartható lenne a városi tömeg./szánkózók, szemeteszsákon suhanók, babakocsit tologatók a sípályán, keresztbe rohanó kutyák stb./ Pedig jelen helyzetben ez van és azzal, hogy önkényesen kijelölünk egy sípályát nem hiszem, hogy sokat változna a helyzet. Mindenkinek ugyan annyi joga van "lesiklani" akármivel is Normafánál...
Előzmény: (szivak 76724)
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2009.12.17. 11:58
Télen-nyáron hetente legalább 4 alkalommal megfordulok a Normafánál. Nyáron gyepsíelek a Zsigrain a Harangvölgyig tartó 330 m-es pályán. A következőket figyeltem meg: megjelenik a XII. kerületi újságban, hogy a PP több száz milliós támogatást kapott valahonnan és hamarosan nekilátnak rendbe tenni a környéket. Mi történik ezután: kihelyeznek 20 db szemetesládát, leszórják murvával az utat és egy délelött folyamán elültetnek 30 facsemetét (egymástól 1,2 m-re!!!!!. Nem vagyok erdész, de hm...). És kész. Ennyi.

Szerintem a következőt kell tenni. Mivel állandóan hallani, hogy hazánkban 700000 síelő van, ezért úgy 5000-6000 ember az egyik nyári hétvégén összegyűlhetne szerszámokkal, ásókkal, láncfűrészekkel, stb. és a rendelkezésre álló régi fényképek (vannak) alapján nekikezdhetne helyreállítani az egyik pályát. A kivágott fát gondosan rakásokba rendeznénk, nehogy ránksüthessék a lopás vádját.

Két dolog történhet: 1. A kutya se vesz észre semmit és a következő télen az a pálya már használható lesz. (Ez a valószínűbb) 2. Tök véletlenül észreveszik. Akkor kihívjuk a TV-t és lesz nagy sajtóvisszhang. Ez a dolog így működne. Visszaállítanánk az összes pályát. Lift egyelőre nem kellene. Létezik fókabőr és túrakötés. Ha én 53 éves létemre 2 óra alatt 10-szer fel tudok kapaszkodni (nyáron is) egy 50 m szintkülönbségű pályán.... Csak megszokás kérdése.
Később aztán lehetne felvonókról gondolkodni.

CSAK AKARNI KELL! Ha már belekevertük a politikát: ennél sokkal nagyobb horderejű dolgok eldőltek már csak azért, mert az emberek nagyon akarták. Ledőlt pl. egy fal és egyesült egy ország, visszaállítva a normális állapotokat, darabjaira hullott egy, a háborúban az amerikaiak által győzelemre segített, igencsak gonosz, magát nagyhatalomnak képzelő ország. Visszaállt a normális rend.

MERT AZ EMBEREK NAGYON AKARTÁK!

Bevallom, én magam már megkezdtem ebbéli tevékenységemet, ui. kivittem utánfutóval földet és betemettem egy pár óriási gödröt (a biciklisek csinálták), amelyek zavartak a gyepsíelésben.
Előzmény: (zozimoo 76619)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.16. 12:01
Lehet, hogy ilyen drasztikus lépésekre lenne szükség! A PP Zrt. többször is hangot adott a XII. kerületi telek eladások és beépítési mizériák miatt. Lassan ott is villa épül ami már a XII ker. határain kívül esnek de az engedélyt még az önkormányzat adja ki zsebeli be a pénzt. Nem egy csóringer kerületről van szó igazán a szájtépésen kívül tehetnének már valamit...
Előzmény: (huligan 76617)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.12.16. 11:46
Úgy kell szervezni a Normafa síközpont kivitelezését, mint a gazdag "legalja"emberek luxus villáit. Engedély nélkül önkényesen felépíteni, fentmaradási engedélyt kapni, és fizetni egy jelképes bírságot!

Természetesen tudom, hogy ez nem megvalósítható!!! :)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.