Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 3
, rendezés:
Üzenet szövege
Feladó:  gabocaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.01.05. 14:19
(Üzenetazonosító: 78499)
gaboca Hozzászólások: 3232
Regisztrált: 2009.02.09.
44 síterepet értékelt

Sachticky nem szokott nagyon zsúfolt lenni, sőt, legalább is hét közben. Nem annyira egyszerűek a pályák, hogy tömegeket vonzanak és a nagy tányéros felvonó is igen combos. A fekete pályája az nagyon ott van, szeretem, a többi pálya nem nagy szám, a déli például elég ritkán megy. Valóban ott edz a szlovák junior válogatott a fekete pályán, nem véletlenül, ha ott síelsz egy napot utána Tále tetejéről, amit szintén feketével jelölnek egy lábon lesíelsz! :-) Néha hóláncos a feljutás. Certovica dél felől is szerpentines mivel pont a hágón helyezkedik el.
Valóban jobb Chopok-Juh, ha jó idő van, mert ha nem nagyon betyáros tud lenni, de lehet két legyet ütni egy csapásra mert össze van kötve Jasnával csak úgy kell kérni a bérletet mert feláras. Ha pedig rossz az idő akkor lent lehet maradni Myton vagy Tálén.
A barátaim voltak kint szombaton, délig nem ment az egyetlen felvonó a szél miatt, az infrastruktúra még elég ,,szovjetes", de a felvonó buborékos Dopelmayer amire nem fagysz oda mint Donovalyn vagy Myton. A pálya jó de itt ott még köves a kevés hó és a kifarolások miatt, a megközelítés elég kalandos és így elsőre kinek ,hogy sikerül alapon ment, a felső parkoló gáz mert ha megáll a felvonó nem tudsz feljutni a kocsidhoz. Három autóval mentek, ebből kettőben navigáció volt, egyben térkép és három különböző útvonalon közelítették meg. :-) Teszek fel képeketChopokról az albumokba érdemes megnézni! :-)Ilyen jó időben, a képeken pedig látszik milyen lehet rossz időben! :-)
Előzmény: (huricano 78486)
Feladó:  huricanoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.01.05. 13:36
(Üzenetazonosító: 78486)
huricano Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2006.01.25.

köszi a válaszod Larpi!

Ez a Sachticky nem szokott nagyon zsúfolt lenni , Besztercebánya, ami elég nagy város, meglehetősen közel van hozzá
?
( Certovicán - észak felől megközelitve - már voltunk, igaz csak a Stiv panzió mögötti pályák mentek a nagy szél miatt; ide elég körülményes volt feljutni, sok kamion próbálkozott ezzel a Certovica hágónak a leküzdésével és nagyon lelassitották a forgalmat - ez volt észak felől, nem tudom mennyire hasonlóan nehéz megközeliteni a déli oldal felől is?
Meg ha már dél felől közelitek az Alacsony -Tátrához akkor már jobb maga Chopok-Juh, mint Certovica - vagy nem igy gondoljátok? )
A Selmecbányánál lévő új pályát próbálta már vki?
Előzmény: (larpi 78264)
Feladó:  larpiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.01.03. 19:10
(Üzenetazonosító: 78264)
larpi Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2009.10.01.
21 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Huricano!

Somostól 150-180 km-re már a lengyel határ mentén jársz, így viszonylag sok pálya belefér. De hogy ajánljak is valamit. Besztercebánya környékén is van néhány jó pálya, pl. Sachticky, ami kb. 120 km Salgótarjántól. A szlovák válogatott szokott itt edzeni néhanapján.
Poéanát én sem ajánlom, mert nem a feljutás a gond, hanem az, hogy egy tanuló és egy állítólag piros, de inkább egy könnyed kék pálya és hozzájuk egy-egy felvonó van. (pontosabban volt, mert kétéve nem voltam ott.) Elméletileg létezik egy fekete 400 méteres pálya is, de azt még nem láttam működni.
Tálétól egy pár km-re van a Chopok, ami jelenthet kihívást, illetve szintén Tále közelében van Myto, ami megint jó egy egynapos kiruccanásra, csakúgy mint Certovica. Kokaván csak az alsó (a Háj) pályának lenne értelme, deaz is csak 550 m hosszú és ritkébban működik, mint a szamárdomb pályái (Linia). Cierny Balog pályái legalább már meghaladják az egy km-t, de tök egyenesek ezek is. Az elején egy kicsit meredekebb, a végén pedig már lapos. Viszont jó az étterem.

Bizonyára nem könnyítettem a helyzeteden, meg persze a többiek sem biztos hogy egyetértenek velem, de ez az én ajánlásom.
laponként:
összesen 3
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.