Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Somoskői határhoz (Salgótarjánhoz) közeli sípályák topikból

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
huricano
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2010.01.06. 16:33
köszi a válaszaitokat srácok!

Gaboca: Sachticky-hez :látom, a fizetőst elkerülő Zólyom-Sliac-Besztercebánya utat javasoltad; azaz szerinted nem érdemes leröviditeni az utat Zólyom kihagyásával úgy, h Zvolenska Slatinánál elkanyarodva észak felé és Zolna, Sebedin, Dolna Micina, Horna Micina és ( itt van egy hegyi szakasz emelkedő-ereszkedő) és Besztercebánya
?
Előzmény: (gaboca 78611)
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.01.06. 00:59
A második része a hozzászólásomnak az új pályára a Selmecbányaira vonatkozott, ott van buborékos! :-)
Van fizetős út, de kikerülhető Sliac felé, Salgótarján felől érkezve az első lámpa után jobbra lehajtasz az útról, a várnál található lámpánál jobbra fordulsz és rögtön besorolsz a belső sávba és 100 méter után van egy lehajtó. Ez bevisz egy egyirányú utcába ahol a külső sávba áthajtva végig mész egy körforgalomig, ahol is a 3-dik lehetőségnél kihajtasz és az utca végén dobsz egy jobbost, ez az út megy Sliac felé, figyeld a táblákat mert van egy Y elágazás ahol jobbra kell tarts. Beszterce Bányánál vissza tudsz hajtani a kétsávosra, visszafelé a Metro áruháznál hajts le a kétsávosról és a BMW szalon után fordulj jobbra és a felüljárón menj át ez, visszavisz Sliac felé.
Előzmény: (huricano 78521)
Mil
799 élménybeszámolót írt
799
17 éve tag
2010.01.05. 19:15
a Zólyom-Besztercebánya közti fizetős R1/E77/66-os út helyett mehetsz a vele párhuzamos 69-es úton, az nem fizetős.

ha Chopok Délre mész, érdemes korán, 8:30-8:45 kötül érkezni és akkor még a fenti parkolóban is lesz hely. Ha kilenc fele érkezel, akkor a felvezető út jobboldalán parkolnak le sorban az autók. ha később, 10-11 fele, akkor csak az alsó parkolóban, vagy még azalatt szintén a felvezető út jobb oldalán, ez már hosszab sétát jelent.

még nem tudni, hogy a hétvégén elindítják-e a felső tárcsásokat. mert ha esik is elég hó, akkor is elszöszmötölhetnek pár napot a nyitással. van, hogy ásni kell odafent a lifteket :)

nincs buborék az ülőliften, ülésfűtés sincs. reméljük sosem lesz :)
Előzmény: (huricano 78521)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2010.01.05. 16:49
A fizetős szakaszokat (a jelenlegi állás szerint) itt tudod megnézni térképen: https://sielok.hu/files/szlovakia-fizetos-2010.jpg
Előzmény: (huricano 78521)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2010.01.05. 16:15
Hurricano!

Zólyom-Besztercebánya fizetős, ha a 66-os úton mész!
(más jelöléssel:E77, vagy R1)
Előzmény: (huricano 78521)
huricano
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2010.01.05. 16:02
köszi gaboca!

Sachtickyhez ( ha Somoskőtől/Salgótarjántól megyek), akkor nem kell sehol rámennem fizetős szakaszra, ugye? ( néztem google map útvonaltervezőn, azon , nem úgy tűnt)
---
jók a Chopok -Juh képeid- nagyon csábitóak, fantasztikus lehet szép napsütéses időben
:)
de ezeken a képeken még nincs "buborék" az űlőszékesen?
Előzmény: (gaboca 78499)
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.01.05. 14:19
Sachticky nem szokott nagyon zsúfolt lenni, sőt, legalább is hét közben. Nem annyira egyszerűek a pályák, hogy tömegeket vonzanak és a nagy tányéros felvonó is igen combos. A fekete pályája az nagyon ott van, szeretem, a többi pálya nem nagy szám, a déli például elég ritkán megy. Valóban ott edz a szlovák junior válogatott a fekete pályán, nem véletlenül, ha ott síelsz egy napot utána Tále tetejéről, amit szintén feketével jelölnek egy lábon lesíelsz! :-) Néha hóláncos a feljutás. Certovica dél felől is szerpentines mivel pont a hágón helyezkedik el.
Valóban jobb Chopok-Juh, ha jó idő van, mert ha nem nagyon betyáros tud lenni, de lehet két legyet ütni egy csapásra mert össze van kötve Jasnával csak úgy kell kérni a bérletet mert feláras. Ha pedig rossz az idő akkor lent lehet maradni Myton vagy Tálén.
A barátaim voltak kint szombaton, délig nem ment az egyetlen felvonó a szél miatt, az infrastruktúra még elég ,,szovjetes", de a felvonó buborékos Dopelmayer amire nem fagysz oda mint Donovalyn vagy Myton. A pálya jó de itt ott még köves a kevés hó és a kifarolások miatt, a megközelítés elég kalandos és így elsőre kinek ,hogy sikerül alapon ment, a felső parkoló gáz mert ha megáll a felvonó nem tudsz feljutni a kocsidhoz. Három autóval mentek, ebből kettőben navigáció volt, egyben térkép és három különböző útvonalon közelítették meg. :-) Teszek fel képeketChopokról az albumokba érdemes megnézni! :-)Ilyen jó időben, a képeken pedig látszik milyen lehet rossz időben! :-)
Előzmény: (huricano 78486)
huricano
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2010.01.05. 13:36
köszi a válaszod Larpi!

Ez a Sachticky nem szokott nagyon zsúfolt lenni , Besztercebánya, ami elég nagy város, meglehetősen közel van hozzá
?
( Certovicán - észak felől megközelitve - már voltunk, igaz csak a Stiv panzió mögötti pályák mentek a nagy szél miatt; ide elég körülményes volt feljutni, sok kamion próbálkozott ezzel a Certovica hágónak a leküzdésével és nagyon lelassitották a forgalmat - ez volt észak felől, nem tudom mennyire hasonlóan nehéz megközeliteni a déli oldal felől is?
Meg ha már dél felől közelitek az Alacsony -Tátrához akkor már jobb maga Chopok-Juh, mint Certovica - vagy nem igy gondoljátok? )
A Selmecbányánál lévő új pályát próbálta már vki?
Előzmény: (larpi 78264)
larpi
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2010.01.03. 19:10
Huricano!

Somostól 150-180 km-re már a lengyel határ mentén jársz, így viszonylag sok pálya belefér. De hogy ajánljak is valamit. Besztercebánya környékén is van néhány jó pálya, pl. Sachticky, ami kb. 120 km Salgótarjántól. A szlovák válogatott szokott itt edzeni néhanapján.
Poéanát én sem ajánlom, mert nem a feljutás a gond, hanem az, hogy egy tanuló és egy állítólag piros, de inkább egy könnyed kék pálya és hozzájuk egy-egy felvonó van. (pontosabban volt, mert kétéve nem voltam ott.) Elméletileg létezik egy fekete 400 méteres pálya is, de azt még nem láttam működni.
Tálétól egy pár km-re van a Chopok, ami jelenthet kihívást, illetve szintén Tále közelében van Myto, ami megint jó egy egynapos kiruccanásra, csakúgy mint Certovica. Kokaván csak az alsó (a Háj) pályának lenne értelme, deaz is csak 550 m hosszú és ritkébban működik, mint a szamárdomb pályái (Linia). Cierny Balog pályái legalább már meghaladják az egy km-t, de tök egyenesek ezek is. Az elején egy kicsit meredekebb, a végén pedig már lapos. Viszont jó az étterem.

Bizonyára nem könnyítettem a helyzeteden, meg persze a többiek sem biztos hogy egyetértenek velem, de ez az én ajánlásom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.