Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sella Ronda - Arabba - Marmolada topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2010.01.06. 21:53
Te meg igyál egy sört, hogy fényesedjen a tekinteted!
Ez itt a Sella Ronda imádók helye, hess innen Nassfeldre!
:-)
Előzmény: (axxo 78739)
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2010.01.06. 19:08
Hali Kulacs !

Köszi a lelkesedést a hüttékkel kapcsolatban, 2011-ben kipróbálom a leírtakat:), de most a nassfeldi hüttékkel kapcsolatban kértem infókat ( már megint a sok sör:)))))

Üdv
Gábor
Előzmény: (kulacs 78731)
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2010.01.06. 18:47
A Sella Ronda az még dél Tirol, tehát teljesen olyan a piakultúra és az ételek mint Ausztriában. Jagertee, glühwein, Vodka feigen, sör, Jagermaister minden játszik. Az ételeknél azonban szerencsére már érződik egy kis olaszos beütés a mindenféle nyokki (tészta) ételekkel kapcsolatban. Az italokhoz is csatlakozik az itt ikon szerű Bombardino. Ez a jóöreg tojáslikör felforralva és tejszinhabbal megbolondítva. Ezért a Hüttékben rebbenéstelen szemmel elkérnek 3,5€-t. Az üzletekben olyan 12 €-ba kerül egy liter. Tejszinhabot jobb ha itthonról visztek, mert nagyok ki kell fogni az üzletekben. Az itteni sörök nagyon finomak a Forst a földkerekség egyik legfinomabb söre. Mézzel meg bodzával meg mittudomén mivel készül. Sok felé azt csapoják a hegyekben. Ha a boltban veszed akkor a Moretti is nagyon jó lesz.
Én már minden hüttében voltam - ez nálam alapelv. Három hüttét mindenképpen ajánlok: Ütia Sharaghes. http://www.miaaltabadia.it/cf/c29_utia_saraghes.jpg
Ez a 13-as hullámos kékpálya közepe felé található Alta Badiában. A teraszán mindig süt a nap.
Porta Vescovo. Ez a nagykabin végállomásán van az Arabbai Részen. Önkiszolgáló étterem a spenótos nyokki őshazája. A sült csülök is innen eredeztethető.
A belvedere területen, a Sella Ronda vonalán oda vissza érinthető a Sas Becé nevű hütte. Valami sielő mókus-é lehet , mert tele van kupákkal. Arról híres, hogy itt van a környéken egyedül literes sörös korsó. Mondom valami sportember-é a krimo.
Végül is remek program az is ha felmentek a kabinnal szintén innen a Belvedere területről a Sas Pordoi-ba. Ez a hütte a Sella hegyen van fent 2950m. A léceket nyugodtan lent lehet hagyni. Ha szép idő van, azt a kilátást soha nem fogjátok elfelejteni. A felvonóhoz csak gyalogosan lehet oda menni, kb. 200 m-t kell sétálni. Mi az utolsó felvonónál szoktuk a léceket hagyni. De ha felviszitek a csúcsra a szerkót átvághattok az egész Sella Masszívon, a Val Mesdi nevű legendás fekete pályán, pontosan Colfoscoba juttok. Na ez csak vicc volt, az az út csak hegyi vezetővel járható feketeöves sielők, bordozók számára.
http://dolomitesport.com/wp-content/uploads/2009/04/20090412-_mg_4385.jpg

Üdv: Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.