Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Normafa topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2010.01.07. 13:49
Ha valaki látna fantáziát Normafában biztosan meglépte volna ugyan azt mint pl. amit Visegrádon csináltak. Bár Budapest vízfogyasztását hasonlítani Visegrádhoz azért egy kicsit meredek! Nem hiszem, hogy a Fővárosi Vízművek bármilyen szabad kapacitású kedvezményes árú vízzel rendelkezne ilyen célra. De ki tudja. Azért az érdekes, hogy az elmúlt években többen is vállalkoztak sípálya üzemeltetésben és meg sem fordult a fejükben Normafa. Lehet tudnak valamit?!
Az önkormányzat meg hiába is tolna lóvét hiszen nem sok joga van ezen terület felett. Tavaly volt egy nyilvános fórum ahol megkérdezték a XII. kerületben illetékeseket, hogy ugyan mi is van azzal a tervezettel aminek oly nagy feneket kerítettek./Normafa síközpont/ A válasz nyílt és egyenes volt, NEM ÉRI MEG! Igazából ezt az önkormányzat állítja hiszen nem volt érdeklődő, befektető... De hangsúlyozom igazából ezen ügyben nem is a XII.-ker. az illetékes hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. kinek területén üzemel Nagyvillám Sípálya, Dobogókő Sípálya, Visegrád Bobpálya (1991 óta), Canopy Visegrád. PP Zrt a '80-as években állami támogatásból üzemeltette a sípályát Normafánál. Mostanság semmi felé sípálya beruházás nem részesül állami támogatásban így a '90-es évek óta halódik Normafa. Várja a befektetőket! Ezen nincs mit ragozni!!! Bárki elmehet a PP Zrt-hez informálódni ez ügyben. Szívesen adnak felvilágosítást...
Előzmény: (Mil 78855)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.07. 12:51
Visegrádon ha jól tudom az a helyzet, hogy a városnak nagy a vízkapacitása, mert a sok üdülő nyári locsolása miatt jól kiépítették. Viszont télen alig fogy víz, ezért olcsóbban tudják adni. A dunai víznyerőkutak közel vannak, a sípálya nincs is magasan, ezért nem drága feljuttatni sem.

Szerintem Visegrád gazdaságosan üzemelhet, mert két éjszaka alatt behóágyúzzák. A köteles és tolókaros felvonók már megvoltak, azokra már nem kell törlesztőrészletet kitermelni. A gyepsí és most már a műanyag sípálya is hoz annyi bevételt ami a rövidebb havas szezont kompenzálni tudja. Nekem nagyon tetszik az üzleti modelljük, noha csak kívülről ismerem. Ha felvonót is cserélnek egyszer remélem nem presztízsberuházásként kezelik a kérdést és akkor az áraik is versenyképesek maradnak!

Normafa magasabban van és ott télen sem csökken le annyira a vízfogyasztás, lehet, hogy a víz drágább lenne.
De eleve több a természetes hó és tovább is megmaradna! És itt is lehetne gyepsíelés és egy kis műanyagpálya is, hogy nyáron is termeljen a felvonó és pörögjön a büfé, a kölcsönző!

Tódulnának a népek az biztos, gyakorlatilag 0 az utazási költség egy hatalmas piacnak.

Szerintem bomba üzlet lenne. De ha nem lenne az, az önkormányzat betolhatna pár millát ide is, nem csak az uszodákba, sportklubokba. Hol van az megírva, hogy minden sportot lehet dotálni, csak a síelést nem? De mondom, valszeg erre nem is lenne szükség.

Szerintem ott bukik a dolog, hogy a közel lakók félnek a hóágyúk zajától, nem?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.