Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Miért nem szeretem Szlovákiát topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.13. 07:45
Ez teljesen korrekt így, csak nem tudtam, hogy már Révkomáromban is ez van. Mármint hogy teljesen elterjedt a vegyes házasság, teljes a kétnyelvűség. Amikor ez bekövetkezik, akkor max. két generáció és teljes az asszimilálódás: nyelvváltás és az önidentifikáció váltása a többségire.

Valamennyire értem ezt mert megtanultam románul és használom is. Én is úgy vélekedem, mint sokan vélik magukról magyarországiak, hogy sokkal hamarabb asszimilálódnék, mint sok kint élő magyar. Mondjuk Erdélyben ennek komolyabb akadályai vannak, pl. az ortodox és a református/katolikus/unitárius felekezetek között nem nagyon van átjárás és ez a vegyes házasságokat megnehezíti.
Előzmény: (happala 79750)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.13. 02:29
Hello Mil és Skioutlet meg mindenki Más! Nem gonoszkodásbol hoztam fel a Hortobágy dumát csak a (NEM SZERESSUK A TOTOKOT)féle beszolásokra elkap a PIPA. De szintén a MAĎARI ZA DUNAJ féle téma az amire rosszul reagálok! Itt a vegyesen lakott teruleteken nagyon is elvagyunk egymással és egymás mellett Magyarok és Szlovákok. Sot a Szlovákok sok magyar családtagja , barátja és fordítva. A feleségem Cseh a Sogorom(novérem férje) Szlovák. Barátok,ismerosok Szlovákok -Magyarok,Magyarországi rokonok ez mind az életunk része amit abszolút normalisnak veszunk és eszunkbe sem jut a ki kicsoda téma. Az csak a politikusoké:-( A mindennapi életben minden olajozottan mukodik mindha nem is tobb nemzet élne ezen a teruluten és ez így van rendjén. Ezt nem is tudja felfogni egy olyan Szlovák aki nem vegyes teruleten él és egy Magyarországi Magyar sem. Ami RévKomáromot illeti sajnos itt csak max vizi síelni lehet. Eltudnám képzelni hogy ha kinéznék a városhatár felé olyan látvány fogadjon mint Poprád felol a Magas Tátra. De jo lenne,hetente tobbszor is a pályákon lenni és hát nektek is kozelebb lenne. Szeretem ezt a várost,itt szulettem: Amúgy meg nincs rossz helyen! Kb. Donovaly és Semmering kozt úgyhogy sok a lehetoseg az egynapos kiruccanásokra is! A weboldalhoz meg annyit hogy nézegettem a konkrétan a RévKomáromi vállalatokat és honlapjaikat,elenyészo azok száma akiknek magyarul verzio is van. Pedig néztem nagyobb vállalatokat is de nem tul sok sikerrel. van itt egy komoly nagy építo vallalat és építo anyag kereskedés ami nagyon sok varosi munkát is kivitelezett,meg más városokban is(lakotombok-irodaházak stb.) és a Zalakerámia Szlovákiai forgalmazoi,és Magyar érdekeltségek is vannak a cégben és az o honlapjuk is csak Szlovákul van. Biztosan aki a Magyar piacra is oszpontosít annak van. Oszintén nem tudom miért van ez így,soha nem is gondolkodtunk ezen.Talán mert Tudunk mindkét Nyelven és hát mégis csak Szlovákiában vagyun és a tobséget Szlovákul kell megszolítani a Magyar meg épp úgy elolvassa felhív és a nevem és címem alapján automatikusan Magyarul beszél a telefonba. Ezt nehéz lehet megérteni de ez az életunk! Szlovákul beszélunk,Magyarul álmodunk. Elmegyek a noveremhez,vele Magyarul beszélek a sogorral Szlovákul. mindenki ért így is meg úgy is. Fol sem vesszuk hogy mikor hogy beszélunk ez olyan automatikus. Segítettem már véletlenszeruen Magyaroknak Donovalyn étel vásárlásnál és Szlovákoknak Magyarországon autopálya matrica vásárlásnál vagy a Jozsefvárosi piacon. Volt tobb ilyen eset az életben. Jo érzés amikor az ember tud így ségíteni...
Tisztelettel Farkas Zoltán
Előzmény: (Mil 79502)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.01.12. 07:53
Írott szabályok nincsenek, önszabályozó a fórum, eddig szerencsére nem szabadult el sehol a pokol:) Ez a topic meg leginkább azért van, hogy az ilyen meredek vélemények is megjelenhessenek, itt is maradnak és a szerzőjüknek ezzel szembesülni kell utólag is.
Előzmény: (gyf 79564)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2010.01.12. 00:16
Nem értem, miért zrikáljátok Hoppalát!
Olyan van sapkája, nincs sapkája helyzet.
Ha meg lenne magyar honlapja, akkor az lenne a vád:
"Nem elég nekik a most saját földjük, most már a magyarországi magyar vállakozóktól veszik el a munkát????"
Szándékosan írtam ilyen paraszt módon, ezért van idézőjelben.
Büszke rá, hogy van honlapja, ennyi.

Én személy szerint örülök, hogy a határon túlról is olvassák a fórumot.

Nem tudom, vannak-e ÍROTT fórumszabályok, de ha vannak, azt okoskodó régen kimerítette.
Vannak nála meredekebben gondolkodó arcok, de itt nem kéne hagyni, hogy szóhoz jusson.
Ez az én véleményem, amit a sajét nevemmel vállalok!

F
Előzmény: (zsoci 79547)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2010.01.11. 22:48
Fotóalbumot is töltött fel egy kellemes szlovák síterepről!
Előzmény: (Mil 79502)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2010.01.11. 21:14
Vannak is csak közben 1 métert süllyed:-)
Előzmény: (happala 79469)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.11. 19:18
Ne tessék gonoszkodni, Révkomárom domborzata legfeljebb a vizisízési lehetőségekben múlja felül Hortobágyét...

off: Nézem a honlapod. Révkomáromban nem szoktak magyar nyelvű verziót is készíteni? Érdekel, nem ismerem ennyire a netes helyzetet.
Előzmény: (happala 79469)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.11. 16:42
Ne szeress senkit és maradj othon! Nyomhatod a boardot a hortobágyon,az hallottam hogy arra felé tobb kilométeres volgymenetek vannak! :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.