Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Somoskői határhoz (Salgótarjánhoz) közeli sípályák topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
huricano
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2010.01.13. 11:05
köszönöm minden havonsikló hozzászóló segitő tanácsát!
:)
hajrá!
Előzmény: (larpi 78945)
larpi
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2010.01.07. 20:31
Huricano!

Gabocához csatlakozva én is inkább a jóval haladósabb hegyi szakaszoktól mentes utat javaslom, na meg ha nem akarsz fizetős úton menni, akkor a Sliacon keresztül haladó utat. Már Besztercebánya legelején van egy kereszteződés, ahol ki lehet menni az onnan már nem fizetős szakaszra. Az autóutat kikerülő, azzal párhuzamos útra én a következő képpen szoktam eljutni:
Beérve Zólyomba lesz egy lámpás kereszteződés, melyet elhagyva még a felüljáró előtt jobbra kell kanyarodni, fel a felüljáróról jövő útra, a vár felé. A következő lámpás kereszteződésnél rögtön jobbra (Jobbra kanyarodóknak nincs lámpa), majd ezután be a belső sávba. Szintén egy lámpás kereszteződésnél elkanyarodik az út balra, ami úgy válik kétsávossá, hogy a baloldali sáv a parkolósáv, tehát maradj a jobboldaliban. Nagyon tartsd be a sebességkorlátozást, mert egyrészt sok gyalogosra lehet számítani, másrészt forgalomlassítók vannak beépítve. Ezután jön egy körforgalom, ahonnan már ki van táblázva. Egyébként a harmadik kihajtó, majd az első kereszteződésnél jobbra. A következő körforgalomnál a második kihajtó. Elhaladva egyenesen a bevásárlóközpont üzletei között el is hagytad Zólyomot. A következő kereszteződésnél ha balra mész, akkor a fizetős autóútra jutsz, ha jobbra, akkor a nem fizetősre. Ha minden igaz, innen pont szemben már fogod látni Sachticky hófödte hegyét. A következő település Sliac (van termálfürdője jó büdi vízzel, majd balkézről a "nemzetközi" repüéőtér következik. Innen már csak egy pár kilométer Beszterce.
Jó választás Sachticky, de én Tále és Myto felé is inkább erre járok, mint Cierny Balog felé, mivel arra túl sokan mennek túl lassan a hegyi utak miatt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.