Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Les 2 Alpes topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.29. 17:13
Hello!
Ha a középső parasztelosztótól szeretnél lecsúszni, akkor három lehetőséged van. Vagy elmész körbe egy keskeny zöld pályán amin délután ezer ember jön le, és boarddal nem valami élvezetes. Vagy bevállalod a feketének nevezett pályát ami szerintem máshol piros, de egyáltalán nem meredek, és elég széles is, minden nap ezt a pályát ratrakolják. Vagy ha a heggyel szemben állsz akkor a jobb szélső pirosas feketés pályán jössz le és keresztbe odacsúszol ahová szeretnél. No para, én még soha nem jöttem le sehol felvonóval.
A gleccserbarlang a gleccservasút bejáratánál van a középső állomáson a nyolcüléses felvonóval vagy a kabinossal tudsz felmenni, majd visszacsúszni a bejárathoz. Fizetni kell érte, 6 Euró,nem kell beszállni a vasútba tovább kell menni, de egyszer megéri, magáért a vasútért nem kell fizetni.
Ha Szlovénia felé mész akkor ott 15 Euró a matrica 7 napra,majd az Olaszoknál 9.8; 1.2 ;1.1; 3.6; 5.1; azaz összesen 20,9 Euro odafelé és ennyi vissza is.
Tankolni Magyarországon érdemes tele csurdig, majd a Szlovén Olasz határon megint csurdig, majd visszafelé mikor átértél a Francia Olasz határon, de csak annyit, hogy visszaérj Szlovéniába 540 km, Szlovéniában ott is annyit, hogy átérj Magyarországra 220km , majd a többi8t itthon.
A boltban a vékony bagett 0,8 Eu, a vastag 1,2 Eu. A bolti árak drágák, nem Olaszban, hanem itthon kell bevásárolni mindent. Kaja, sör, bor, pálinka, felvágott stb. Mindenképp kell hely a kocsiban ha Olaszba veszed meg akkor is. Értelmetlen ott megállni.
Vigyázzatok ha kiértek szombat délre, mert a síbérletet elfogadja szombat délutánra is a rendszer, de akkor a végén pénteken már nem enged be, mert lejárt a 6 nap. Ki lehet érni kényelmesen délre, egy éjféli indulással és öszz 3*0,5 óra azaz 1,5 óra pihenővel.
A szórakozóhelyek ingyenesek az árak húzósak, egyedül a ruhatárért kell fizetni 15 eurót, de azért egy piát kapsz. Célszerű valami drágát kérni, és nem kólát érte.
A bérlet két napra érvényes Alp D Huezbe, érdemes átmenni, mert ott egy kicsivel gondozottabbak a pályák.
Előzmény: (fánk 82225)
fánk
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.01.29. 09:42
Sziasztok! Rengeteg kérdésem lenne, nagyon megkösszönnék egy kis segítséget, bár már holnap indulunk, de hátha van itt valaki, szóval:
Én abszolút kezdő snowboardos vagyok (eddig két napot volt alkalmam gyakorolni) és most látom, hogy egy szakaszon csak zöld ill fekete pályák vannak. Aki volt már Les deux Alpesen megtudná mondani, hogy mennyire feketék azok a feketék, azaz érdemes-e első nap ott leügyeskedni magam, vagy nagyon veszélyes lenne és vegyem inkább igénybe lefele is a felvonót?
Más: én még sose voltam gleccserbarlangban, nem találtam információt h kell-e érte fizetni.
Olaszországban az autópályáért összesen kb mennyit kell fizetni?
A szórakozóhelyek milyen árban vannak, ill van-e lényegi különbség köztük (árban)?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.