Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
EszterM
62 élménybeszámolót írt
62
14 éve tag
2010.02.14. 22:54
Az egyik, hogy nem találkoztunk, a másik, hogy mi nem síeltünk, és úgy tűnik, idén talán nem is fogunk, mert a lányomat nem engedi el az edzője a márc. 21-i versenye előtt.:(
Előzmény: (pepe67 84561)
pepe67
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
2010.02.14. 22:27
"Szia Pepe! Sajnálom, hogy nem találkoztunk - több okból is."

Milyen több ok ?


"Ami a hüttéket illeti, mindig olvasom, hogy mások megjegyzik a nevüket, meg, hogy miket lehet ott enni. "

Na azért én sem fejből nyomom a hütték neveit :-), hanem csak a helyre emlékeztem /pályákhoz képest/, a többit a térképről olvastam le :-)
Előzmény: (EszterM 84549)
EszterM
62 élménybeszámolót írt
62
14 éve tag
2010.02.14. 21:15
Szia Pepe! Sajnálom, hogy nem találkoztunk - több okból is. Néztem minden nap a webkamerát, hogy milyen idő van - amikor verőfény volt, irigykedtem rendesen...

Ami a szállást illeti, 105 euró tényleg soknak tűnik érte. Egyébként én is jobban szeretem a tradicionális osztrák kis panziókat, de ezeket legfeljebb nyáron vagyok hajlandó megfizetni. Télen, pályaszállásként 3-4 csillagos hotelek, panziók 2 felnőtt 2 gyereknél 240 eurónál kezdődnek, és mindez 7 éjszakára, síbérlettel, hüttézéssel együtt nekünk nem fér bele. Katáék apartmanja szerintem ott van, ahol Ti voltatok, csak szebben fel van újítva talán, és más az ember szájíze, ha ugyanazt olcsóbban és nagyobb kedvességgel kapja. Legalábbis nekünk teljesen megfelelt, ezért mentünk volna idén is, illetve megyünk még. De persze mindenkinek más az igénye.

Ami a hüttéket illeti, mindig olvasom, hogy mások megjegyzik a nevüket, meg, hogy miket lehet ott enni. Úgy látszik, mi ebben sem vagyunk válogatósak, mert én semmi különösre nem emlékszem.:) Illetve Leogangban voltunk egy nagyon hangulatos, nagy kertes hüttében, ott kint ültünk, és takarókat tettek ránk, ez emlékezetes volt. (Mölltal-gleccsernél ettünk nyáron olyanban, amiről írsz, hogy egyedül mész a tálcával, és összeszedsz mindent, mi szem-szájnak ingere...)

Melegvíz - na, nekünk ezzel sem volt gondunk, most, hogy írjátok, rémlik, hogy Kata figyelmeztetett, de mindig volt elég.

A szállásért tehát együttérzésem, a síelésért viszont irigyellek!!!
Előzmény: (pepe67 84469)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
pepe67
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
2010.02.14. 12:41
Sziasztok,

mi is hazajöttünk egy hét után. Nem túl részletesen, de összeírom ami nekem lejött.

Pályarendszer: aki a 200km-ben nem találja meg a neki megfelelőt (típusban, gondozásban, az magára vessen)

5 részre osztva a pályát:

Hinterglemm "É"-i oldal, Westgipfelbahntól "felfelé": nem túl bonyi, viszonylag buckás volt, egyébként semmi extra, mondjuk 4-es osztályzat, igaz, nem napos időben voltunk arra, én ezt a fényviszonyt nem nagyon kedvelem, kissé ezért nem szerettem. + A hütték is inkább csak ivós, vagy étterem-jellegűek, nem az általam+gyerekek által kedvelt önkiszolgálós fajta. (értékelés: 4) Egy hüttét találtunk itt, amiben volt gőzgombóc :-)

Hinterglemm + Lengau "D"-i oldal. Tökéletes rész, erdős pályával, jó kilátással, átcsúszókkal, vegyes, de széles, szabad K-P pályákkal, napos időben (mint ami nekünk is jutott), tökéletes terep.
Számomra ez volt a legjobb, 5+ értékeléssel.

Külön tetszett a Sunliner tetején a "tájoló".

(Negatívum: a Roßwaldhüttében nincs Wienersnitzel :-(, gyerekek pont akkor kívánták meg azt.

Saalbach D-i oldal, kevesebb széles, szabad pálya mint Hinterglemmnél, +2-3 "fapados" felvonó is megmaradt még, (11-es felvono +14-es hazafelé + rohadt hosszú 13-as csákányos, szóval itt kevésbé szeretem a vonókat), illetve utálatos a séta a 11-es és 18/7/8 között léccel a vállon. Oda-vissza. Igaz. lenn van egy rohadt jó pofa öreg, aki kis talponállót üzemeltet, gulyással, hotdoggal, stb ... Állandóan fügyörészik, s szórakoztatja a nála kajálókat (ld. 4. kép). S olcsó (jó adag gulyásleves 2,8E)
Ért: 4+

Saalbach + Leogang-i rész: sok rövid piros + kék, pörgős szakasz, +ide fűződik legnagyobb zakóm a fekete 89a-n, leoldott a léc, én meg csak csúsztam lefelé a hátamon :-), nagy nehezen megálltam, mire felértem volna a "felső lécért", megint lecsúsztam :-), mert kemény volt a meredek szakasz, s nem tudtam lelassítani magam. Egy lépés fel, 2 le :-)

Végül utánam-küldték a lécet :-)

Kis szépséghiba volt, hogy a pályán "visszafelé" már szakadt a hó, s a fenti szakaszokon a köddel vegyítve élvezhetetlen volt.

Ért: 4-es

Saalbach É-i oldal, itt mondjuk nincs sok pálya, s kifogtuk a legutálatosabbat, egy brutál ködöt :-( 2-3 csúszás a a, 4, 4a-n, majd inkább lejöttünk a 2b-n, s átmentünk másik oldalra, ami alacsonyabban volt, kevesebb köddel.

A köd miatt nem értékelem ezt a részt.

2 fullnapos gyönyörű időnk volt, 1,5 nap ködös, a többi olyan felhős, egyszer fullhavas.

A település + Saalbach is hangulatos, kellemes kisvárosok.

Hazafelé Lofer előtt volt egy 2 km-es tötymöty, szemből viszont 30 km-es sor, a bajorok épp most mennek síszünetelni, durva volt látni.

Volt egy szállásproblémám, a Hotel Margarethebe foglaltam on-line booking:

http://www.saalbach.net/margarethe/preise.htm

Ez egy ilyen kis osztrák családi fészek (ld. első kép), alább Kata linkelt is be képet. Ehhez képest megérkezéskor azzal fogadott, hogy nem itt fogunk megszállni, hanem - ahogy a levélben is jelezte, a "szomszéd-szállón", mert ide elfogyott a helye. Nézem a szomszéd-szállót, mondom mindegy, az is ilyen hangulatos. Erre jött az övön aluli, hogy nem a szomszédszálló, hanem a másik szomszéd (inkább szemben), ami meg inkább hasonlít egy diákszállóra, (kb 2-30 szobás. 2 szintes, szűk folyosós ház, ebben kapjuk a szállást, ld. 2-3-4 kép). Azt hittem köpni-nyelni nem tudok. Mondtam hogy nem erről volt szó, s hamár ez, akkor nem ennyiért. Ugyan Kata férje próbált segíteni máshol szállást szerezni (utólag is köszönöm), de olyankor már nem lehet.

Értem hogy jelezte hogy nem abba lesz, de azt nem mondta, hogy ez mit jelent (2-3 fénykép a fürdőről + konyháról + ágyról - ezekből nem derül ki), s pláne hogy ugyanazon az áron, mintha a családi-hotelben lettünk volna, minimum pofátlanság volt, s később kiderül, hogy 1,5* -ös áron kaptam így, mintha mondjuk Eszter ajánlatát elfogadtuk volna ugyanide. Árban sem volt hajlandó engedni a "tulaj"

Tudom hogy a síelés inkább a pályáról szól, de ennyiért (105E/day)tavaly 5-en, szaunával, közös játékszobával, pingpong, csocsó, stb ... kaptunk appartmant, Nassfelden, ami szerintem van ennyire jó ... s nem csattognak a szoba előtt, meg van melegvíz 3 fő fürdésére. stb ... Szóval nagyon csalódtam e tekintetből, eddig semmilyen hasonlót nem tapasztaltam osztrák részről (itt a háziak hozzáállását értem).

Bocs, végül túl részletes lett.
Ha a szállásproblémámmal kapcsolatos érzéseim nem lettek volna, 5-ösre értékelem az egész "skicircust". így egy fél jeggyel lejjebb viszem.

Összességében jól éreztem magam.
20100207-3806-sm.jpg
20100207-3802-sm.jpg
20100207-3808-sm.jpg
20100207-3812-sm.jpg
20100212-3883-sm.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.