Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 5
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból
Üzenet szövege
Feladó:  SzabFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2010.02.16. 11:56
(Üzenetazonosító: 84752)
Szab Hozzászólások: 2070
Regisztrált: 2005.11.17.
68 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Volt rá példa, hogy a szezonbérletet átadtam a nejemnek, hogy fel tudjon menni délután a babakocsiért. Túracipőben ment, oda-vissza. Le akarták tiltani, mert valahogy észrevették, hogy egy nő megy fel.....Nem lehet átadni, eladni. Tilos.
Előzmény: (matepetike 84750)
Feladó:  matepetikeFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2010.02.16. 11:39
(Üzenetazonosító: 84750)
matepetike Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2010.02.05.

Kedves Hajni,

Természetesen az én kislányomnak is volt biztosítása, de mivel nálunk annyira azért nem volt olyan nagy a baj, nem vittük orvoshoz. (Amúgy elég sok helyen szoktak kötekedni a biztosítási kötvénnyel is...)
Egyébként meg mi is normálisan vázoltuk a helyzetet a pénztáros lánynak, és nem is vagyunk azok a "kiugrunk az új Audi terepjáróval Svácba két hétre, mert már kicsit unjuk otthon az új házimozirendszert meg a plázákban való lődörgést" típusú emberek, és nem is sóherségből szerettük volna visszakapni a pénzt.
Azt viszont kikérem magamnak, hogy a személyzet egyből rendőrséggel fenyegetőzzön és egy ember szorosan mellettem kövessen mindenhova! Főleg, hogy a kreischbergi sícentrum még a sítérképen is azt hirdeti magáról, hogy 2009-ben ők voltak a legkedvesebb személyzet Ausztriában...
Hát én a segítőkészség legapróbb jelét sem láttam rajtuk, és ezt még megtetézték azzal a pofátlansággal, hogy azt hazudták, hogy látták, ahogy a barátom megveszi tőlem a jegyeket a parkolóban....pedig az ember, aki árnyékként követett látta is, hogy beszállok a kocsimba és elhajtok a környékről
Ja, amúgy én a kislányom apukája vagyok! :) :) :)
Előzmény: (hajni 84677)
Feladó:  hajni
Dátum: 2010.02.15. 18:20
(Üzenetazonosító: 84677)
hajni Hozzászólások: 43
Regisztrált: 2006.03.30.
8 síterepet értékelt

Kedves Síelők!
Néhány szóban szeretném megvédeni a mundér becsületét.
2 hete hasonlóképpen jártam. A nagylányomnak begyulladt a foga, fogorvoshoz mentünk - persze volt biztosításunk -, a biztosító állta volna a kezelést, de inkább maradtunk az antibiotikumnál és megszakítva a síelést hazaindultunk.
Azért egy próbát tettem a pénztárnál. Nagyon kedvesen elmondtam a rövid történetet és megkérdeztem tud-e nekem ez ügyben bármiféle segítséget, kedvezményt stb. adni.
Persze elkérte az orvosi papírt, amin csak gyógyszer kiutalás volt, lefénymásolta és visszaadta a még 2 napig érvényes bérlet árát. Megkérdezte, hogy én itt maradok? Nem - válaszoltam - hiszen indulunk haza a gyermekkel és elkérve a kártyát nekem is visszaadta a járandóságot.
Azért láttam én -nemcsak Kreischbergen- nagyon érdekes, sok pénzzel teli magyar embert, aki nagy szájjal, kioktató módon bánt a bárhol dolgozó személyzettel. (elnézést a megbetegedett kislány anyukájától, nem róla szól). Köszönöm, hogy leírhattam. További jó síelést kívánok Mindenkinek!
Előzmény: (matepetike 84653)
Feladó:  SzabFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2010.02.15. 16:52
(Üzenetazonosító: 84660)
Szab Hozzászólások: 2070
Regisztrált: 2005.11.17.
68 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Most legalább tudod mire számíthatsz, ha átruházod a bérletet. Nagyon nem szeretik! A chipkártyát visszaválthatod máshol is....Grebenzen, Turrach, Lachtal, Prebichl....egy év múlva is.
Előzmény: (matepetike 84653)
Feladó:  matepetikeFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2010.02.15. 16:34
(Üzenetazonosító: 84653)
matepetike Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2010.02.05.

Kedves síelők!

Most szombaton (02.13) jöttem haza Kreischberg - Murau-ból, és egy igen felháborító és tanúlságos történetet osztanék meg Veletek.
A szombati napra is érvényes 3db 7 napos bérlettel rendelkeztünk mi és egy másik család, ahol az apuka nem síelt, csak fényképezgetett, így ő mindig egy egy alkalomra szóló jeggyel jött fel a hegyre. (A jegyeket a szállásadótól kapott Gaestekartéval vettük kedvezménysen. Ennek a papírnak van egy azonosító száma, ami később még fontos lesz a történetben.)
A mi kislányunk sajnos megbetegedett a hét utolsó felére, ezért úgy döntöttünk, hogy szombaton már nem síelünk, hanem inkább hazajövünk vele reggel. A pénztárnál azt mondták, hogy csak akkor adják vissza a heti bérlet szombatra eső részét, ha viszünk orvosi igazolást. Ezzel nem rendelkeztünk, mert nem volt "kedvünk" 100 Euróért ott orvost hívni a gyerekhez, aki bár nem volt halálos beteg, de jobbnak láttuk hazamenni vele, de nem szerettük volna, ha kárbavész a bérletünk, ezért úgy döntöttem, hogy reggel megpróbálom a napijegy árának feléért eladni a parkolóban a az aznapra még érvényesjegyeket (tehát nem a haszonszerzés volt a célom...) Mivel a parkolóban általam megkérdezett embereknek már volt bérletük felmentem inkább a pénztár környékére és ott próbáltam elpasszolni a bérleteimet, de ott igen gyorsan kiszúrták, hogy mit csinálok, és a kedvesnek nem mondható pénztáros lány elkezdett kiüvőltözni az ablakon, hogy azonnal hívja a rendőrséget, amit nem is nagyon értettem, hogy miért tenne....majd egyből ott termett egy másik úr, aki szintén megfenyegetett, hogy azonnal rendőrt hív, ha nem tűnök el. Én elmagyaráztam neki, hogy miért kell eladnom a jegyet, de nem nagyon érdekelte, és egyre csak azt hajtogatta, hogy a jegyen fel van tűntetve, hogy nem lehet másra átruházni, megjegyzem csak németül, ami -figyelembe véve, hogy a vendégek nagy része magyar - nem túl praktikus megoldás...minimum illene angolul is ráírni.
Elmagyaráztam az embernek, hogy nem túl ügyfélbarát a viselkedésük, és mi az, hogy egyből a rendőrséggel fenyegetnek, ahelyett, hogy visszaadnának legalább valamennyit a bérlet árából, de ő egyre csak a rendőröket emlegette.
Na, gondoltam visszamegyek inkább a parkolóba, és ott próbálom meg eladni a jegyeket, de az ember végig jött mellettm, mint valami pulikutya, és nem akart lekopni. A parkolóban megkérdeztem még egy társaságot, de nekik is volt jegyük, a fickó pedig tovább fenyegetett.
Ekkor meguntam a dolgot, és úgy döntöttem, hogy visszaadom inkább a jegyeket, hogy legalább a kauciót visszakapjam a chippes bérletek után (darabja 3Euro). Aztán eszembe jutott, hogy csak egyet adok vissza, és a másikat odaadom a barátomnak, aki csak fényképezni, meg a gyerekre vigyázni járt fel a hegyre. Az ember közben egyszer ki is tépte a kezemből a jegyeket, de visszavettem tőle, majd furcsálóan nézte, hogy csak egy jegyet váltok vissza és meg is kérdezte, hogy a másikkal mit akarok kezdeni, mire mondtam neki, hogy azzal majd akkor a haverom csinál, amit akar, mert az övé, ami effektíve nem volt igaz, mert a feleségemé volt, de ezt neki nem kellett tudnia... :) az egyetlen bűnöm tehát ez volt, hogy hazudtam neki, de ez semmi nem volt hozzájuk képest....
Visszamentem az autómhoz a parkolóba, nyomomban persze az osztrák emberrel, aki látta is, hogy beszállok a kocsiba és elhajtok. Előtte még felvilágosított, hogy minden fel van véve kamerával, és otthon meg fog keresni a rendőrség.... A szálláson odaadtam a jegyem a barátomnak és mi el is kezdtünk pakolászni, ők pedig elmentek síelni, majd fél óra múlva hívtak minket, hogy nem tudnak bemenni a kapun, mert letíltották a kártyákat. A kasszában az üvegfal mögött ülő lány ugyanis azt állította, hogy látta amint a barátom egy órával azelőtt tőlem veszi meg a bérleteket a parkolóban!!!! Ez ugye nem így történt, és az se érdekelte őket, hogy a barátoméknál két 7 napos bérlet volt, én pedig ugye az én kettőmből egyet visszaadtam, így kettőt el se tudtam volna adni. Bár nem tettem volna, hogy egyet visszaadok a kaució miatt, ugyanis szerintem az alapján a kártya alapján azonosították a többi kártyát, -hiszem ugyanazzal a Gaestekartéval vettük őket - és letíltották az összeset! A barátom természetesen teljesen felháborodott és már ő kérte, hogy akkor hívjanak rendőrt és mutassák meg neki, amint bármit is vesz bárkitől is a parkolóban. Erre természetesen nem voltak hajlandóak, pedig ők elvileg mindent videóra vettek, neeeeem? :) Sőt ezek után, még a kauciót sem adták vissza a kártyájuk után.....
A szituáció esetleg menthető lett volnam, ha odavisszük a számlát, amivel a jegyeket vettük, de a feleségem azt hitte, hogy kidobta (itthon persze megtalálta a síkabát zsebében..... :) ), és amúgy sem akart visszaengedni, mert ezek után a pofátlan hazugságok után nem tudtuk, hogy mire lesznek még képesek ezek a vendégszeretőnek nem mondható lények.
Szóval kedves Síelőtársak, a tanúlság az, hogy hasonló esetben csak a parkolóban próbáljátok meg eladni a jegyeket, őrízzétek meg a számlát és ne bízzátok az asszonyra...hahahaha...illetve kerüljétek ezt a helyet, ahol egyébként a pályákat konzekvensen negyed órával előbb zárják, mint kellene, és csúnyán néznek rád, ha a hütte 150 méteres körzetében belekortyolsz az otthonról hozott ásványvizedbe.....
laponként:
összesen 5
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.