Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síbérlet átruházása topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 21:49
Ne haragudj, látom moderátor vagy, és nem tudom meddig lehet elmenni az offolásban, de...

1. Nem sántít. Én Németországban lakom, és fölháborít a körülmény, hogy mialatt az én adómból épült világszínvonalú autobahnrendszert egész Europa térítésmentesen igénybe veheti, engem ahány kis banánköztársaságon csak keresztülhajtok, mindenhol újra és újra lehúzhatnak. Tessék már kicsit europai léptékben gondolkodni!

2. Nagyon szomorú vagyok mindig ennek a nagyon magyar, "bezzeg máshol kolbászból van a kerítés"-mentalitásnak a hallatán!
35 € nagy pénz, mindenhol a világon! nekünk is sokat kell dolgozni érte, ezért elvárom, hogy az érte nyújtott szolgáltatás ésszerü arányban álljon vele: 35 €-ért megváltom tehát, hogy egy napon belül (ami sílift viszonylatban persze legjobb esetben 7 óra; az esti síelésre ugye már új jegyet kell váltani)annyit ülhessek a liften, amennyi a torkomon kifér. Attól mert hatodmagammal használom a bérletet, NEM FOG 6X ANNYI CSÚSZÁS férni a nyitvatartási idöbe. Akkor meg legyen már mindeg<!
Előzmény: (Agent 85611)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.22. 20:36
"igen, pontosan így van, és pontosan az autoútvignettával van így; miután a nyolcvanadik bört is lehúzták már rólam, gyakran épp erre már nem telik! Vagy nem megfizettem már háromszor az árat adóban, benzinben, és külön adóban gépjármüvek számára?"

Mondjuk nem tudom hazai munkavállalóként vajon melyik levont járulékomból jutott pl. ausztriai sílift építésre, szóval ez a hasonlat eléggé sántít.

Egyébként pedig egy 35 eurós napijegy csak nekünk jelentős összeg, az osztrákoknak olyan, mint nekünk ezer forint.
Előzmény: (Taormina 85608)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 20:31
Na, ez a nagyon nagy baj:
"az a visszataszító,ha vki csak a szabályok kijátszására utazik!"
De miert minösítjük ezt "szabálynak", "kijátszásnak"vagy "trükkösködésnek"?
Minösítsük inkább "csalásnak" és "nyerészkedésnek"! NEVEZZÜK A NEVÉN azt, ami, mutassunk rá ujjal az elkövetöjére, és tagadjuk meg, hogy a harmadik bört is lehúzzák rólunk "biztosítás" ürügyén!

"Ha már kiautózott vki Ausztriába,nem telik már bérletre"
-na ez az az érv, amitöl vérbe borul a szemem!
Igen, pontosan így van, és pontosan az autoútvignettával van így; miután a nyolcvanadik bört is lehúzták már rólam, gyakran épp erre már nem telik! Vagy nem megfizettem már háromszor az árat adóban, benzinben, és külön adóban gépjármüvek számára? Elgondolkoztál már rajta, hogy KINEK a pénzéböl épült az az autóút? Bizony bizony, a tiedböl!
Nekem csak egy autóm van, de el tudom képzelni, hogy akinek több van, vagy éppen cége van és megváltotta az Europaszerte legdrágább vignettát, az joggal várja el, hogy arra az autójára ragassza ki amelyikkel az úri kedve tartja éppen közlekedni. Éppúgy mint a síliften; egy fenékkel egyszerre csak az egyikben fog tudni ülni.
galagonya429
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2010.02.22. 19:11
Elnézést,én a vita lényegét nem értem! Miért nem lehet normálisan megvenni a síbérletet,és azzal síelni?Mi ebben a "gyomorforgató" (taormina szavaival).Miért kell rögtön trükkösködni,egy bérlettel többen síelni,felnőtteknek gyerekjeggyel,stb.Ha már kiautózott vki Ausztriába,nem telik már bérletre? Vagy kell a hüttében sörre és forralt borra? A magyar autópálya matrica meg pl csak adott autóra szól,az is gyomorforgató? Vagy a havi buszbérletet is minden egyes megálló után továbbadjuk?
Szerintem az a visszataszító,ha vki csak a szabályok kijátszására utazik!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.