Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tauplitz topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
mindenholottvagyok
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2010.03.12. 13:55
Sok mindenben egyetértünk.
A 16 órás zárásra azért megjegyezném, hogy utoljára 16:00 -kor szálhatsz fel a liftre, az utolsó ellenőrző járat 16:15-kor indul, tehát aki pl. 15:59-kor felszáll, amiatt egy percel sem megy tovább a lift. A lifteseket nem is ezért illettem kritikával.

A 7 Eur-os témához még annyit hozzzátennék, hogy pl. nekem már meg sem fordul a fejemben itthon csináltatni a léceimet, mert pl. a lift aljában lévő szervízben 16 Eur volt a kis szervíz + vaxolás, amit itthon nem csinálnak meg ennyiből.
Előzmény: (lac73 87276)
lac73
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.03.11. 22:10
Nem vitatom, lehet, hogy találtál olyan részt, ahol gyalogolnod kellett, de az egesz síterepre, nem ez a jellemző.
Egy szóval sem írtam, hogy a magyar vendégek bunkók, remélem nem rám gondoltál ezzel a megjegyzéssel.
Sőt én valóban csak jófej Magyarokkal találkoztam, nálunk, és elég sok barátság is köttetett, azalatt az általában egy hét alatt, amit a házunkban töltöttek.
Viszont azt is sajnos el kell ismerni, hogy az is tendencia, hogy a 80-90% normális vendég arány mellett, mindig akad 10-20% aki csekélyebb utazási, üdülési kúltúrával rendelkezik, és általában mindig ők a harsányabbak, ezért érezhetik úgy néhányan, hogy ez a 10-20% lejáratja kicsit a többieket is.
Anélkül, hogy bárkit meg akarnék bántani, és abszolút tiszteletben tartom a véleményed, de lássuk be, ha pl. elcsíped a fő liftet néhány perccel 4 előtt, és beleszámítjuk a lift 17 perces menetidejét a Talstation-Bergstation viszonylatban, akkor az egész főlift miattad, negyedórával tovább üzemel a 16 órás zárásnál.
Tehát 1. ne csodálkozz, ha néhány liftes esetleg csúnyábban néz rád, 2. ne csodálkozz, ha fenn az Almon már nem érsz el negyed ötkor egyetlen további liftet sem.
Ez ahogy az első hozzászolásban írtam, megfelelő tervezéssel abszolút kiküszöbölhető, ha tudod, hol a szállásod, meddig járnak a liftek, tudod mikor tudsz utoljára még csúszni egyet. Pl. 90%-ban Magyar vendégekkel esik meg, hogy nem tudnak már feljutni, mert elszámolták magukat, és a lifteseknek kell menteni őket valahonnan félútról, hószánnal.
A másik ami nem fér a fejembe, amit itt a fórumon olvastam, hogy valaki hetekig gyötrődik azon, és ez a síútjának egyik fő szempontja, hogy hogyan tud egy 7 Eurós fizetős autópálya szakaszt kikerülni, ami egyébként eleve ostobaság, kilométereken keresztül falukon át kanyarogni, kerülni egy csomót, a fent említett összeg miatt, egy olyan országban, ahol min. 10x annyi autópálya van mint nálunk, és egyébként olcsóbb is a pályamatrica.
Ilyen és ehhez hasonló dolgok tőlünk kicsit nyugatabbra, fel sem merülnek, és ez nem pénzkérdés.
De még egyszer mondom, számomra abszolút örvendetes, hogy a magyar vendégek egyre nagyobb számban érkeznek a terepre.
mindenholottvagyok
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2010.03.06. 15:09
Szia,

Akkor kérlek segíts azzal, hogy elmondod, hogyan lehet eljutni a 26-os pályáról vissza a 23-ra gyaloglás nélkül, amikor a 27-es le van zárva (február utolsó hetében legalábbis le volt zárva). De ha pl. 4 előtt pát perccel elcsíped még a Bergbahn felső részét, mire felérsz már nem éred el a csákányosokat. A tábla a kék 1-es pályát mutatja, mint egyedüli megoldást a piros 1-re való eljutáshoz. Na ott aztán kell halszálkázni rendesen...
Azt azért Te sem gondolod komolyan, hogy sítérképről tutira el lehet dönteni, hogy egy síterep tényleg jó-e vagy sem :)

Liftesekről már leírtam a véleményemet, ezt nem ragozom. Mi a 23-as pálya hüttéjébe tértünk be minden nap, nagyon jó volt a kiszolgálás és az étel is, és maximálisan tolerálták a három gyerekből adodó plussz macerát. Én az egy hét alatt itt egy bunkó magyarral sem találkoztam, mindenki döntse el maga, hogy ez jó arány-e, (mondjuk bunkó svéddel ugyanakkor igen, ami egy kicsit meglepett).

Remélem, hogy a szállással kapcsolatban nem rám gondoltál, mert több jót írtam róla mint rosszat :). De ha már itt tartunk (amellett hogy egy percig sem vitatom a jó árakat) Te hogy jellemeznéd azt az apartmant máshogy mint lepukkant, aminek pl. a falburkolata annyira elkopott, hogy jukas és foszladozik?

Üdv,
Mindenholottvagyok
Előzmény: (lac73 86694)
lac73
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.03.05. 18:20
Kedves sielök

Elöször irok a forumra, es azt is szeretnem elöre bocsajtani, hogy van erdekeltsegem Tauplitz siterepen.
2 eve dolgozom itt a vendeglatasban, es most mar a turizmusban is. Nem szeretnek senkinek es semminek reklamot csinalni itt a forumon, csak kicsit meglepve tapasztaltam nehany eleg harsany negativ, de nem egeszen objektiv kritikat.
Mivel ez egy forum, sokan akik elöször utaznak erre a siterepre, probalnak tajekozodni rola, amire ez egy megfelelö hely, remelem nekik is tudok kicsit segiteni.
Elöször is szerintem mindenki döntse el mielött befoglal, hogy mire is van igenye, mely szempontok a legfontosabbak, mennyit tud raforditani a teli üdülesere, egyszer indul el telen, de akkor teljes kiszolgalast szeretne, vagy ebböl az összegböl akar masfel teli üdülest is össze tud hozni, stb.stb.
Aki tisztaban van azzal, hogy mit szeretne, es ennek megfelelöen foglal, azt valoszinüleg kevesebb meglepetes eri.
Csodalkozva olvastam lehuzo kritikakat az apartmanokrol, amikor mindenki tudja, hogy ez a legolcsobb szallas variacio. Ha az ar ertek aranyt nezzük, egyaltalan nem rossz Tauplitz, arrol nem is beszelve, hogy egy nagyon profi csapat dolgozik ezeknek az apartmanoknak az ertekesitesen otthon, akik minden tajekoztatast megadnak.
De termeszetesen remek csomag ajanlatokat lehet kapni a szallodaktol is, szallasra, berletre, felpanziora, olykor, ha mindent kiszamolunk, lehet, hogy nem is jön ki sokkal többre, mint az apartmanos variacio, ezeket is erdemes megnezni.
Amit kicsit lesujtonak talalok, az az amit nehol a palyakrol olvasok, total megalapozatlanul. El kell mondjam, hogy Tauplitz siterepen a vendegek összetetele a hazai osztrak közönsegen kivül Holland, Nemet, Cseh es ami nagyon örvendetes egyre több Magyar vendegböl tevödik össze. En szemely szerint talalkoztam szamos olyan vendeggel, aki mar hosszu hosszu evek ota csak ide jar sielni, minden evben többször is. Viszont sajnos csak honfitarsainktol tapasztaltam olyat, hogy valaki kritizal, anelkül, hogy esetleg atnezte volna a siterkepet, amelyek ingyenesen elerhetök minden szallashelyen es liftkasszanal.
Aki elöször jön erre a siterepre, javaslom nezze at a terkepet, ami szerintem logikus, es igy rajön, hogy a felfele emelkedö reszek 90 % elkerülhetö.A lifteknel is segitenek, ha valakinek kerdese van, de a mar emlitett also allomasnal (Talstation)levö etterem magyar szemelyzete is segit az ideerkezöknek.
Egyebkent az összes vendeglatohelyen baratsagosak, es a lifteknel is (ebböl elnek, es ezt itt komolyan is veszik)
Tehat jo szivvel ajanlom mindenkinek Tauplitz-ot,
jo sielest kivanok
(bocs az ekezetekert, nem magyar a billentyüzetem)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.