Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol) topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sygma
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.03.16. 21:30
> Egyébként a Cimaross 2405m.

Előkaptam a gugli Earth-t, és körbenéztem kicsit. A csúcs 26xx méter, de a felvonók közel sem ott vannak, hanem egy 24xx méter magas "párkányon".
Nesze neked számháború... :)

-Sygma
Előzmény: (bongi 87031)
bongi
37 élménybeszámolót írt
37
14 éve tag
2010.03.09. 16:16
Kedves Sygma!

Sajnos én is azt gondoltam, hogy a Skiline Statistik rendszere a hibás, miután sokkal kisebb szintkülönbséget síeltem be az általam számítottnál, de nem, helyesek az abban szereplő magassági adatok. Először nem lemértem, hanem megnéztem a felvonóknál kint lévő adattáblákat. Nem a nagyméretű feliratot, hanem a kicsit, bent a beszálló részen. Utána persze lemértem Gps-szel, csak a poén kedvéért.

Egyébként a Cimaross 2405m. Sajnos nem tudom bemásolni a térkép külön linkjét, de kérlek az alábbi oldalon lévő http://www.bergfex.at/matrei/ térkép kinagyításával ellenőrizd le a saját szemeddel. Ne a reklám adatokat tartalmazó panorámatérképet nézd, hanem felette a rendes térképet nagyítsd ki!

Próbálj itt szállást keresni, bár Matreiben sokkal több van:
http://www.gg-resort.at/de/hotel-info/kals/

üdv. Bg.
Előzmény: (Sygma 86760)
Sygma
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.03.06. 20:27
Szia!

> Szállás: 4fős apartman Matrei Ganz részén,

A szállást hol fogtad? A kalsi oldalon, esetleg itt keresnék 4 szobás (13 fő részére) apartmant jövő szilveszterre. Van valakinek ötlete, merre érdemes keresgélni?

> A valóság az, hogy a kalsi kabinos 2405 m-re, a matrei-i
> 6 személyes bubis (Cimaross) pedig 2426 m-re visz.

A Cimaross a tudomány mai állása szerint 2621 méter magas. A GG-t is lemérted? Mennyi lett? :)

> a pályák sok helyen együtt futnak, ezért a terep oldalán hirdetett
> 110 km-nyi pályahosszal szemben vannak fenntartásaim.

Szerintem objektívebb lenne megadni ha-ban az össz-pályafelületet is. Egyébként tényleg a vicc kategóriája az összes (nagyobb) síterepen megadott pályahossz. A dupla feketére kijön 10,5 fokos lejtésszög, csak mert a statisztika kedvéért a középre húztak 3 pirosat, a két szélére pedig 1-1 kéket. :))

-Sygma
Előzmény: (bongi 85553)
bongi
37 élménybeszámolót írt
37
14 éve tag
2010.02.22. 14:26
Szép Napot!

Most érkeztem haza Matreiből. Bár nem kenyerem a beszámoló írás, de nagyon ambivalens érzéseim vannak a tereppel kapcsolatban ezért gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Idén azért választottuk ezt a területet, mert nagyon szép kritikákat kapott a külföldi elemzésekben és mégsem tűnt annyira felkapott síközpontnak.

Szállás: 4fős apartman Matrei Ganz részén, 2 km-re a GoldriedB.-tól, csodálatos panorámával, teljes felszereltséggel (hámozókéstől a WIFI-ig), mindez 62 euro/nap.

Síterep, ami negatív:
-hiába van fantasztikusan megvilágítva minden este az 5-ös, majd annak folytatásában az 1-es pálya, ha azokhoz nem kapcsolódik működő lift, illetve az 1-es esetében semmilyen felvonó.
- tulajdonképpen a fent leírtból fakad a következő problémám, a matrei-i oldal völgypályája a település központi részébe érkezik. A völgyből induló kabinos lift viszont ettől 3km-re, a városka déli végéből indul, így még a síelés végén sem lehet egy jót siklani az autóhoz az egyébként szép vonalvezetésű, látványos pályán.
- a Goldriedbahn völgyállomásán lévő panorámatérképen jelölnek egy felvonót GRB.III. néven - nem projektként -, de valójában még nem épült fel.
- bár kitáblázták, de a kalsi oldalon nincs még Gschlöss felvonó.
- a terep mindenhol úgy hirdeti magát, hogy 2621 m magas, az Adler Lounge-ra nagy számokkal ezt ki is írták, és a terep leírásánál itt is ezzel számol a szerkesztő. A valóság az, hogy a kalsi kabinos 2405 m-re, a matrei-i 6 személyes bubis (Cimaross) pedig 2426 m-re visz.
- Kals 1300 m-en fekszik, így a kiszámolható, hogy nem 1600 m szintkülönbségű a kalsi talabfahrt, hanem "csak" 1100 m.
- a pályák sok helyen együtt futnak, ezért a terep oldalán hirdetett 110 km-nyi pályahosszal szemben vannak fenntartásaim.
- a Cimaross felvonó csak egy pályán közelíthető meg, így az abban összefutó 5 pálya forgalma miatt állandóak voltak az ütközések.

Ami pozitív:
- fantasztikus panoráma a Grossglocknerre.
- a matrei-i oldal felső szakaszán szép vonalvezetésű pályák vannak.
- a Carvepiste exclusive pálya imádni való.
- nem alakították át a természetet, csodálatos környezetben lehet sízni.
- ha a jelenleg még meg nem épült, de már jelzett felvonók felépülnek minden igényt kielégítő rendszer jöhet létre.


Jelenleg gyenge 4-es, de ha tovább fejlesztik sokat javulhat még!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.