Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zakopane és környéke topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
tomasovszky
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2010.03.20. 18:09
Szia Töki!
Megjöttünk Zakopánéból, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Hó volt bőven, mivel minden nap esett, sajnos azonban a pályákat nem mindig kezelték. Mi Nosal mellett laktunk, ezért ott síeltünk elsősorban. A kezdőpályák nagyon ideálisak kezdők és gyermekes családok részére. Sajnos az egyetlen piros pályát csak egyszer kezelték az ott tartózkodásunk alatt, ami elég kevésnek mondható. Ezért nagyon értékeltük, hogy csak tényleg annyit fizetett az ember, amennyit síelt, illetve ahányszor használta a felvonót. Még hazautazásunkor is havazott, így ott most nincs hóhiány...))
Mindenki nagyon kedves volt hozzánk, úgyhogy jövőre is megyünk, hogy felfedezzük a többi pályát is.
Köszi a sok segítséget.
Üdv: Sylvia
Előzmény: (töki 86156)
töki
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
2010.02.27. 09:25
Szia !
Általában március elején szokott lenni a legtöbb hó,ahogy nézem a jövö hétem folyamatosan esni fog:
http://www.wunderground.com/global/stations/12625.html
A Kasprowyn májusig tart a szezon, de ha nem lesz nagy melegedés a lenti pályák is jók.
A panzio 5-10 perc sétára van a Krupovki fö utcátol, ahol rengeteg étterem,(karchma)van,szinte mind jó.Ahogy sétáltok lefelé a fö utcán a piac felé,baloldalt van egy pisztráng étterem, elötte kis patak folyik.Hegyi pisztrángot készitenek sok féle módon-ha szeretitek.Egyébként itt egy étlap, az árak kb. olyanok, mint itthon.
http://stekchalupa.pl/?id=2402&menu=1034&tpl=menu_stek.tpl
Ha megjöttetek ird meg milyen volt,kivácsi vagyok a véleményedre!
Jó szórakozást!
üdv.
tomasovszky
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2010.02.26. 18:32
Köszi Töki a segítséget, írtam a tulajnak, remélem hamarosan válaszol. Azt meg tudnád mondani, hogy általában márciusban van elég hó a síeléshez? Valamint, hogy a környéken milyen helyen /étterem/ lehet jót vacsizni, s kb. mennyiért. Nem vagyunk nagy étkűek, csak egy kis kikapcsolódás lenne inkább.

Köszike
Sylvia
Előzmény: (töki 85822)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
töki
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
2010.02.24. 10:05
Ez egy barátságos hely,Mi többször voltunk itt.Idén is kétszer.A házigazda jó fej, mindenben segít és több nyelven beszél.Nekünk bejött,tudsz közvetlenül foglalni.
üdv.
http://www.iskra-zakopane.pl/
tomasovszky
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2010.02.23. 22:21
Sziasztok!
Március 11-én szeretnénk menni síelni Zakopánéba,s szállás ügyben szeretném kérni a segítségeteket. Olvastam itt a fórumban egy weblapról, csak sajnos nincs email címük. Tudna valaki olyan szállást ajánlani, amelynek van email címe, s közvetlenbe le tudnánk foglalni a szállást?
Várom válaszaitokat.
Köszönettel:
Sylvia
Előzmény: (hg001 85435)
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2010.02.21. 11:50
Köszi szépen, jól hangzik, a képek alapján nem rossz.

Egyébként most hétvégén voltunk 3 napot Zakopánéban, íme egy rövid élménybeszámoló a Szymoszkowa pályáról (a Gubalowkától kb. 1 km-re nyugat felé).

Talán a város egyik leghangulatosabb sípályája. Az első fele piros, az alsó része világoskék, ami gyerekeknek és tanulásra ideális. Két ülőszékes felvonójuk van, a rövidebb a kék rész tetejére visz (4-es, elég lassú, ergo gyerekeknek tökéletes), a hosszabbik a pálya tetejére megy (ez gyorsabb,6-os). A meleg ellenére a pályák nagyon jók voltak, minimális kásásodás mellett jég- és buckamentes felületük volt. A pálya körül 15 hóágyút és 2 ratrakot láttam, az infrastruktúra fejlett.
A nagypálya középtájon kicsit összeszűkül (a gyerkőcök miatt figyelni kell), de ha megengedi az ember, elég jó tempóban lehet végigmenni. Elvileg a tetőről be lehet kalandozni a nyugat felé eső erdőbe, és a piros szakaszon végig fák között lehet haladni (a nyomokból ítélve többen is élnek a lehetőséggel, ami persze nem hivatalos, de nincs szigorúan lezárva).

Pozitívum, hogy a pálya reggel 9-től este 8-ig nonstop üzemel, tehát ha délutánra érsz ki Zakopánéba, fél nap síelés még akkor is megoldható. Mivel a pálya a helyiek körében is népszerű, hétvégén tömegre kell számítani, ezért ha valaki zavartalanul szeretne síelni, érdemes du. 4 óra után felmenni, amikor a gyerekes családok zöme már hazaindul. Az esti világítás nagyon profi, tökéletesen látni a pálya minden szegletét.

A pontrendszeres fizetés elsőre bonyolultnak tűnhet, de igazán korrekt megoldás. 10 Zl kaució ellenében kapsz egy kártyát, amire pontokat lehet feltölteni (akár 1 pontot is!). A kis felvonón egy menet 6 pont, a nagy felvonón 12 pont. A le nem síelt pontokat bármikor visszaváltják, és másnapra, sőt az egész szezonra átvihetők. Így tényleg csak annyit fizetsz, amennyit síelsz. A bankkártyát mindkét pénztárnál elfogadják.

Nagyon sok kis büfé, étterem van (fent, lent illetve a felső állomástól kicsit lejjebb, "besíelős" hütték), a lenti állomásnál üvegablakos körbár, WC-k, két kassza. Igazán színvonalas, inkább egy jó osztrák minőségnek mondanám. A személyzet korrekt, az infókat kérésre angolul is bemondják, türelmesek - általában igaz, hogy a lengyelek jó fejek és figyelnek a turistákra.

Figyelem: 2010 január 1.-től 15 éves kor alatt kötelező a bukósisak, és ezt be is tartják. Természetesen felnőtteknek is ajánlott a bukó.

1-2 napos síelésre bátran ajánlom ezt a pályát mindenkinek!
Előzmény: (fbgabor 85072)
Kek-palya-teteje.JPG
Piros-palya-teteje.JPG
fbgabor
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.18. 13:28
Zakopane mellett 10 km kb Termy-Bukowina

nagyon jó fürdő, forró vízzel. kinti medencékben is.

http://www.termabukowina.pl/en/home.html
Előzmény: (hg001 84720)
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2010.02.15. 23:08
Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy van-e Zakopane max. 20-30 km-es körzetén belül termálfürdő?
Úgy hallottuk, hogy a zakopanei aquapark hideg vizű, csak a jacuzzikban van melegebb víz, de ott mindig tömeg van.

Köszi!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.