Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Argentina - Cerro Castor topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.09.01. 21:54
Hogyan repültél, melyik légitársaság, és honnan? BA-ból közvetlen U.? Milyenek a helyi ízek, a szállások? Miben más egy castori hütte, mint például egy ausztriai?
Ja, és miért pont Cerro Castor?
Tudom, sok a kérdés :)

Jó olvasni a kis beszámolókat, lelki szemeim előtt megjelentek Cerro Castor havas lejtőit, a behavazott fák.
Érdekes, amit írtál a hóról, majd később kifejtem miért :)
Előzmény: (pálinkás 89640)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2010.09.01. 14:40
Köszi a képet, hát ebből tényleg nem sok látszik :)
Itt egy más profilú kép még márciusból. Jelusic a bal szélen, Janica Kostelic a jobb oldalon, köztük Ivica Kostelic izlandi barátnője. (ha jól tippelem)

Natko Zrnicic-Dim kamikáze második futamjait nagyon bírom, az idén már jobb rajtszámokkal indulhat végre az elsőben is.
Előzmény: (pálinkás 89640)
horvatok.jpg
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2010.09.01. 14:14
Kiderült a hó rejtélye: nagyon száraz a levegő, és folyamatosan mozog a sarkköri áramlatok miatt. Hóesés közben ez "kifújja" a nedvességet a hópelyhekből, amik ettől szétesnek kb 10-15 apróbb szemcsére, mire leérnek. Az elaprózottság miatt sokkal jobban tömörödik, mint a normál hópelyhek, szinte mintha száraz homokban csúszna az ember. Előre is elnézést a meteorológusoktól, az "elméletet" egy helyi okosembertől hallottam.

Azon gondolkoztam, hogy késői szezonzárásnak vagy korai kezdésnek fogjam-e fel ezt a túrát. Mindesetre egy biztos, talán a szezon legjobb napja volt a tegnapi, és ezt megelőlegezem akkor is, ha ez most a szezonkezdés. Reggelre esett kb 30 cm hó, sehol nem volt ratrakolva. Mivel ugye tömör ez a cucc, nem süllyedsz bele olyan mélyen, mint mifelénk a friss hóba, ha ugrasz, akkor is csak kb 15-20 centire mélyed be a lábad. Ezért könnyebb a tetején maradni, és nagyon szép íveket lehet bele hasítani.
De emiatt persze elég fárasztó is, mert nem olyan könnyedén spriccel szét a lábad előtt a hó.
Elég meredek oldalakat választottunk, és gyakorlatilag mindegy volt, hol mentünk, mert a pályán szinte ugyanolyan mély hó volt, mint kívül.

Megtaláltuk a legszebb részét a terepnek. A hosszú lift felett (térképen bal oldalon) van egy nagy szikla, fel kell mászni kb 50 méter szintet mögötte, megkerülni, és onnan le lehet síelni egészen a völgyállomásig, a felső részen óriási kiterjedésű, érintetlen, változó meredekségű hegyoldalon, alatta pedig keresztül az erdőn, 800 méter szint, nyomok szinte sehol, ááááááááááá

Nem túl nagy ez a síterep, de a sok freeride lehetőség miatt egyáltalán nem unalmas, sőt igen élvezetes. Mondhatni amazing :)

Tegnap egy buliban jártunk, ott volt az olasz és a horvát válogatott is, Natko Zrnicic-Dim-el dumáltam, és élsportoló ide vagy oda, ivott egyet a barackpálinkánkból.

Batus, tegnap lefotóztam Ana Jelusic-ot a pályán, csak neked megpróbálom feltölteni, ha nem sikerül, akkor majd otthonról, igaz, ebből még nem derül ki, hogy csinos-e :)

(este ott volt ő is, jelentem: valóban csinos...)
DSC09743.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.