Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zermatt - Matterhorn topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Teebee
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2010.09.22. 20:38
Szia!

Először is köszönöm. Az igazság az, hogy egy ilyen nagy Európa autós térképünk van és bár lehet, hogy a magasságok fel vannak tüntetve, de az biztos, hogy nem volt jelölve, hogy le van zárva és az igazság az, hogy elég sok olyan hágó, érdekes kisebb út van, ami télen is nyitva szokott lenni és mivel eléggé úgy tűnt, hogy Chur felől az óriási kitérőt leszámítva csak erre lehet menni, így gondoltuk, hogy a kamionok is biztos erre jönnek. De igazad van, nem tájékozódtunk előre megfelelően.

A másik pedig, hogy lehet, hogy én írtam el; nem Furiba nehéz lejutni, mert a piros pálya addig csodálatos és a végén már akkor is ott volt a "kis" felvonó, hanem lejutni teljesen Zermattba nehéz és szerintem nem túl élvezetes. (Bár, ha az alját megoldanák, akkor tök jó pálya lehetne mindkettő szerintem)

Teebee
Előzmény: (MM 89939)
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2010.09.19. 23:24
Teebee

Jó a leírásod! Szerintem azért annyira nem vészes a Furi-ba való lejutás a Riffelberg-ről, és lehet hogy akkor még nem volt, de most már azt az 500m-t ami a pálya végétől a Furi állomásig megy, megoldották felvonóval. Gyakorlatilag a völgyből a Trockener steg-ig felmehetsz egy 8-as kabinban a Schwarzsee-t érintve, illetve a Riffelbergből lejövő kabinok átmennek a Furira, majd fel a Schwarzseehez.

Az utazás történetén kicsit meglepődtem. 2 éve találkoztunk egy magyar párral Saas-Fee-ben, akik ugyanerről számoltak be, hogy vonatozniuk kellett, mert GPS-sel jöttek Andermatt felé és nem értették mi van. Te irtad, hogy térképpel jöttetek, és kicsit meglepődtem a meglepetéseteken, hiszen a térképeken (ami nekem van, és még a Viamichelin-en is) fel van tüntetve, hogy az Oberalppass 2000m, és utána a Furkapass 2400m-magasan megy...ezeket télen természetesen méteres hó borítja, lavinákkal, stb... most utánanéztem és a térképeken (ami nekem van), fel is van tüntetve hogy le van zárva. Azt még hozzáteszem, hogy főleg a Furka, baromi meredek, korlát nélkül, szűk úton...még nyáron is megálltam egy kicsit pihenni:-)

Nem kioktatás a cél, csak meglepődtem, hogy miért volt ez.

Üdv
MM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.