Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
17 éve tag
2010.10.29. 20:14
Én nem irigykedem de qrva jó dolgotok volt:)))))
Előzmény: (Stani 91844)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2010.10.29. 18:58
Szuperek vagytok! Végignéztem a képeket, hál' Istennek az irigység nem betegség, mert biztos belehalnék.
Előzmény: (Stani 91844)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.10.29. 09:51
Kedden Semmeringen volt dolgom, látva a friss havat és a különösen behavazódott stuhlecki fenyveseket, lejtőket és tudva a holnapi fantasztikus időt megfogalmazódott bennem, a "mi lenne ha..." , így délután repült is az sms, email az érintetteknek. Koty ki tudta magát szabadítani a pannon ősz karmai közül, így szerdán reggel elindultunk a havas világ felé. A felkelő nap első sugarai rózsaszínre, aranysárgára festették a keleti végvár; a Schneeberg mélyen behavazott ormait. Az égen egy felhő sem, csak a kékség és a mosolygó Nap köszönt vissza. Már ekkor sejtettük, ez Az a nap lesz! Röviddel kilenc óra után a Nachtpiste tetejénél pakoltuk ki a kocsiból a léceket, majd hátunkra vettük a nagy terhet és amolyan serpakánt elindultunk felfelé, hogy meghódítsuk a Fischbachi Alpok legmagasabb csúcsát, a majd 1800 méter magas Stuhlecket. Szép kényelmesen, meg-meg állva; gyönyörködni a tájban és erőt szedni négy óra alatt csúcsra értünk; 800 méter szintkülönbséget és jó 10 kilométert a hátunk mögött hagyva.

A kilátás ma igen pazar volt; az egész Elő-Alpok előttünk; keletről nyugatra haladva: Sonnwendstein, Schneeberg, Raxalpe, Schneealpe, Veitschalpe, Hochschwab... Nyugaton a felhők közül a Niedere Tauern (Alacsony Tauern) hegyei törtek elő.
Dél felé a Graz körüli hegyekben gyönyörködhettünk.
A csúcson mínusz hét fokot mutatott a hőmérő, igaz ebből felfele alig éreztünk valamit... nem csoda!
Kis szusszanás a menedékházba; némi energia és bátorító bevitele után csatolás és következett a jól megérdemelt lesiklás hosszú kilométereken keresztül. Kiváló porhó (felső részeken csaknem 40 cm) fogadott minket; nagyszerűnek bizonyult az excsákányos nyomvonala, a FIS Abfahrt; a Standardabfahrt. A Schieferwiesénél már azért nyoma sem volt a 40 centinek, de hála a gyepes aljnak így is vidáman siklottunk, miközben a szemközti hegyoldal zöldellő rétjein tehenek legelésztek. Csaknem az autóig lesíeltünk. Lecsatoltunk, és elkönyveltük, hogy igen, ez megérte !
Meséljenek tovább a képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/stuhleckopening2010/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.