Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Osztrák síoktatói vizsga topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
agatha
81 élménybeszámolót írt
81
15 éve tag
2010.12.07. 16:10
no és még egy kis adalék....
a német nyelvtudáson kivül még nem árt ha két idegennyelvet beszél az ember, mert ezzel is szelektálnak a felvételnél, illetve a csoportoknál.(az sem baj ha valami keleti nyelvet...)
Előzmény: (ozsi 96603)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2010.12.06. 16:57
Egy mai beszélgetés alapján még egy kis adalék:
1. Osztrák iskolában dolgozó magyar OKJ-s kolléga panasza: hiába ő az egyik legjobb oktató az iskolában (ez egyébként általában jellemző az itthon végzett síoktatókra), csak kezdőket kap. Szeretne osztrák papírt is szerezni, hátha akkor változik a helyzet. Magyarországi leányvállalattal rendelkező cég vállalja, hogy segíti ebben, csak szinte újra el kell végeznie az osztrák tanfolyamot (egyébként ezt az oklevelet máskor simán honosítják...).
2. Osztrák iskolában dolgozó magyar OKJ-s kolléga kívánsága: szeretne magyar síoktató** szintet szerezni, mert akkor magasabb fizetési osztályba kerül.

Ellentmondás? Nem. Csak érdemes levonni a tanulságokat:
- Az első esetben a kolléga DOLOGIK a síiskolában, tehát ELFOGATÁK a magyar papírt.
- Az első kolléga valószínűleg azért kap csak kezdő csoportot, mert abból sok van, és nem akarnak többet fizetni neki. Elvégezheti akár az osztrák Landest is, de ebben az esetben nem kell meglepődnie, hogy a helyén egy másik olcsó oktatót fog találni (osztrák, magyar vagy más - de a lényeg - alapfokú végzettséggel). Annak ugyanis kevesebbet kell fizetni. Ausztria tele van ugyanis állás nélküli hipermagas szinten végzett állami síoktatóval, akik azért nem kapnak állást a síiskolákban, mert túl magas fizetési kategóriában vannak, a síiskolák többsége meg költséghatékony tömegtermelésben utazik.
- A második kolléga hosszú, kitartó munkával felépítette magát egy olyan síiskolában, ahol értékelik azt a színvonalat, amit nyújtani tud. Érdekes módon ott egyből be tudják sorolni a magyar végzettségével egy másik fizetési osztályba, nem kérnek tőle osztrák papírokat...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.