Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tauplitz topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
pezs
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
2010.12.11. 17:39
Immár második napot zártuk és el kell mondani: síeltünk már barátságosabb körülmények között is, de azért élvezzük.
A mélyhavazást megtanulni nem lehet ratrakolt pályán, de itt és most van rá lehetőség. Mondhatnám: csak erre van lehetőség!!
Néhány gondolat a körülményekről: Szállásunk Tauplitzalmon 1600 méteren, egy kedves kis vendégházban, amelyet magyar csapat üzemeltet. Ennek ellenére kifogástalan az ellátás. Jó konyha, barátságos személyzet, mindez elfogadható áron. Nem a reklám helye, de érdemes megemlíteni a hely nevét: Alpenhotel Steirerhof.

A pályák változatosak, megközelítésük, elérhetőségük a fennsík adottságai miatt kissé nehézkesnek tűnik.
A december elején átadott nyolcüléses kabinos úgy látszik jól vizsgázik. Sok a síelő a mostoha időjárási körülmények ellenére is.

Napos időben, szélcsedben örömmel kipróbálnánk.
Előzmény: (pedrobaa 96446)
pedrobaa
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2010.12.05. 22:29
Három éve jártunk Tauplitzen, a Kulmhofban szálltunk meg. A szállás rendben volt, a legnagyobb szobánk volt (6 vagy 8 fős), elég tágas volt, a berendezés normális volt. Bár volt havazás, állítólag le lehet csúszni a pályáról az apartmanig, amikor mi voltunk max kavicson lehetett volna, így ezt nem eröltettük, felfelé viszont vagy síbusz, vagy kocsi, mert sokat kell menni hegynek fel. A pályák jó állapotúak voltak, az árakkal nem voltak elszállva (osztrák mércével persze). A faluból induló felvonó emlékeim szerint nagyon sokat megy és marha lassú, így nem érdemes végig lecsúszni, inkább a felső pályákat használtuk. A fennsík okozott némi nehézséget a boardos kollégáknak, de egy kölcsön adott síbot csodákra képes. :) Úgy tudom, ez az egyik leghóbiztosabb síterep, így hóügyben csalódást nem hiszem, hogy okozhat.
Összességiben jól éreztük magunkat, bár egy kis esti élet jó lett volna. Lehet vannak szórakozó helyek, mi 1-2 kocsmán kívül nem találtunk mást és azok is viszonylag korán bezártak. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.