Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.24. 14:01
Nem véletlenül raktam smile-t a végére....
Előzmény: (WéberF 99690)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2010.12.24. 12:43
Egy kicsit irigyellek. Mi csak febr. végén megyünk.
'Ha ennyi magyar van a pályán, akkor miért nem játszanak magyar zenét a Hüttékben? :-)' Azért ennyire nem kell "sovinisztának" lenni. Nekem jó az osztrák meg a nemzetközi zene.
WFeri
Előzmény: (vdk3x 99654)
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.24. 08:30
Csodálatos - majd - 1 hetet töltöttünk dec. 18-23-a között Kreischbergen. Mindenben szerencsénk volt, ilyen még nem volt. A vad hideg pont elmúlt 18-ra, megnyitották az alsó pályákat, a pályák tökéletesek voltak és gyakorlatilag csak a középső kék pályákon, meg a 6 üléses melletti pályákon volt némi élet, a többi pálya kongott az ürességtől (szerencsére!)

19-én vasárnap azért még hűvös volt (-12 C), a parkoló kb. félig megtelt, és mintegy 20 busszal érkeztek osztrák diákok is a pályára főleg boardozni. A pályák jó kemények voltak. Délutánra az alsó fekete pályák helyenként jegesedtek, ezért ekkor felhúzódtunk a panorámapályára. Rosenkranzot is megpróbáltuk, de a hideg miatt ekkor még ott nem volt élvezhető a síelés. Este kultúrprogram gyanánt meghallgattunk egy adventi koncertet a sankt-lorenzen-i templomban, utána irány a Pizzeria da Silvano.

Másnap, hétfőn gyakorlatilag már csak magyarok voltak a pályán (95%-uk a középső kék pályán síelt), a parkoló negyedig sem volt. Szikrázó napsütés és 5-6 fokkal melegebb volt, mint vasárnap. Szinte egész nap az alsó fekete pályákon síeltünk, annyira élvezetes volt most ez a rész, szinte minden alkalommal teljesen egyedül (vagy max. 1-2 ember társaságában) siklottunk a pályán. Semmi jegesedés, se túl kemény, se túl lágy nem volt a hó, egyszerűen tökéletes. Ahogy láttam, egyedül a kabinos középső állomásánál kellett a kék pályán síelőknek néha pár percet sorba állnia. Egyszer felmentünk a Rosenkranzra meg a panorámapályára, de aztán visszasiklottunk a családdal a kitűnő alsó pályák magányába, hisz a Rosenkranzon 10 perc felvonózás után 2 perc a lesiklás, az alsó kabinosnál viszont 12 perc felvonózás után 10 percet síelhet az ember.

Kedden átmentünk a Katschira, ahol szintén csodálatos pályákon, többnyire napsütésben és kevés sielő társaságában síeltünk. A máskor dugig lévő igazán hangulatos Gamskogel Hüttében, szinte senki nem volt. Sajnos a Gipfelbahn (ami az Aineck és Katschberg közötti átsíelést lehetővé teszi) nem ment, ezért csak 2x csúsztunk a 6 km-es A1-en, és síbusszal kellett átmenni a Katschira.

Szerdán és csütörtökön újból Kreischbergen síeltünk. Mindkét nap a legelső liftek egyikével mentünk fel és még a legutolsó liftet sem hagytuk ki. Szerdán megérkezett a hófaló főn, így fenn a hegyen is -2 - 0 fok körüli hőmérséklet volt, felhős volt az ég, de a pályák továbbra is kitűnőek voltak, bár érezhetően puhultak és lassultak már. Csütörtök délután volt csak némi buckásodás, de még messze nem zavaró mértékben. Fenn néha gyenge eső is esett már és néhány helyen már kezdett kikopni a pálya majdnem a földig. Az olvadás elkezdődött, de mi, még a karácsonyi tömeg előtt, csütörtökön este 5-kor hazaindultunk: fél 10-kor már itthon voltunk Budapesten.

Ha marad a meleg akkor bizony a karácsony után síelőknek már nem lesznek optimálisak a körülmények. Most kellene 30-40 cm hó a pályának, aztán pár nap hideg.

Intenzív síhéten vagyunk túl, se hóesés, se hideg, se tömeg nem zavarta a felhőtlen síélményt. Most negyedszer voltunk Kreischbergen, de ennyire optimális körülmények még sosem voltak! Az alsó pályák minden szegletét ismerjük már, annyit csúsztunk rajtuk, de valahogy mégsem untunk rá! Január végén már nagyon várjuk Ischgl-t!

Tényleg! Ha ennyi magyar van a pályán, akkor miért nem játszanak magyar zenét a Hüttékben? :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.