Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal - Hintertux

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zillertal - Hintertux
2015.02.08. 02:41
2015.január 24-31. között voltam Zillertal 3000-n baráti társasággal.

Utazás: szombaton egész nap egybefüggő a kocsisor a lehajtótól mindkét irányban a Zillertalban (turnusváltás...), amúgy Budapesttől autópálya, semmi különös.

Szállás, helyi lehetőségek: Tux-Lanersbach, apartman. Eggalm kabinos 10 perc séta, buszmegállók sűrűn a városban. Kleine Tenne nem hozta a „nagytestvér” színvonalát, de egy italra kiváló; aktívabb éjszakai életet még a Bergfried Almban láttam. SPAR: nagy választék, átlagos árak. Kezdőknek: Hinterangerlift, kölcsönzővel + a gyakorló pályára körös, órás és napi bérlet is váltható. Itt egyik este látványos hó-show is volt, tűzijátékkal, forralt borral. Ingyenes sportbusz egész évben (éjszakai járatok is!) sűrűn jár, autót nem is kellett használnunk.

Síterepek: 4 napon borongós-ködös idő, a helyi pályákon voltunk. Kedvencünk az Eggalm északi (77/77a) piros: gyors, fűtött, buborékos felvonó, 700 m szint, széles, egyenletesen meredek pálya...20-30 perces köridőkkel pörögtünk. Tuxi oldal (76) teteje néhány méter átcsúszó a buborékoshoz képest, hosszú és lassú csákányos miatt nem ajánlom. A völgybe végig le lehetett csúszni (77-77b, snowboarddal szenvedősebb). Hüttéből a Vogelnestet próbáltam, drágább, de elegáns, tágas hely, jó kajával.

Rastkogel: Eggalmról ágazik el egy ösvény, de a sportbusz végállomása is a kabinos aljában van. Fennsík, sok átcsúszó és kék pálya - kezdőknek, családoknak igazán kedvező. Haladóként a Horbergjoch (60-61-68) rész tetszett, széles pályák, gyors felvonók. Heidis Skistald-ben ebédeltünk (64 mellett), átlagos hütte. Eggalm fele a túraútvonal (75) meg volt csinálva, sima megeresztős szerpentin nap végi visszajutáshoz.

Penken fele panorámás út visz (66), sima átcsúszó, néhány meredekebb-keskenyebb rész, ami miatt ez piros. Szakadó hóban 25-26-27 pályákon síeltünk, jók, szélesek, de rövidek. 31-32-33 pályák tetszettek, 47-48-49 pályák tűntek még ígéretesnek, de hóvihar miatt ezekre nem jutottunk el. Inkább haladóknak ajánlom ezt a részt. Ebéd a 150 fős nagy kabinos aljában (Grillhofalm), zsúfolt, egybekonyha miatt kajaszagú, kis hütte...inkább kerüljétek el.

Hintertux: 2 napon napsütésre keltünk - irány a gleccser. Egész nap tökéletes állapotú pályák, kedvező árú, óriási hütték, gyors felvonók, egyenletesen eloszló tömeg. A napsütötte hátsó (5) pálya hamar buckásodott(-20 fokban is!), a felvonója is lassú, ez nem igazán jött be idén sem; a völgybe való lecsúszás viszont jól megoldott, végig hóágyúzott, snowboardosoknak sem problémás...síelés után kötelezően Tenne, az utolsó nappali buszig néhány italra, óriási aprés-ski bulikkal!

Mindent összefoglalva kiváló hetet zártunk – hóesésben érkeztünk, ami egész héten kitartott, szinte minden nap friss havon csúsztunk a kiválóan gondozott pályákon. Rossz időben a helyi terepeken találtunk jó pályákat, míg szép időben idén is a tökéletes, hibátlan síélményt nyújtotta a Hintertux gleccser. A pályák kezelése, az útmutató táblák és térképek minősége hibátlan, hóviharban is biztonsággal lehetett tájékozódni.

Jó szívvel ajánlom a tuxi völgyet annak, aki szeret több hegyet és pályát is felfedezni egy hét alatt egy csendes alpesi faluból. A nagy terepet, pezsgő éjszakai életet keresők viszont nem biztos, hogy itt találják meg számításaik. Mi még biztosan visszatérünk, „Tux-Tux-Hintertux”!

u.i.: a pályaszámokat az új térkép szerint írtam, a sielok.hu oldalán sajnos még a régi van fent. (Fotók később.)
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.