Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Csákányospuszta síterep leírás cikk galéria

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Csákányospuszta
Üzenet szövege
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2007.12.03. 16:12
(Üzenetazonosító: 40853)
vasssy Hozzászólások: 1772
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A hétvégén a Vértesben kirándultunk, az autót a Csákányospuszta melletti parkolóban hagytuk. Délután visszatérőben elsétáltunk az egykor szebb napokat látott tányéros felvonóhoz, ami már nem üzemel. A kellemes lejtésű pályán még esti kivilágítás is volt annak idején, most két srác baktatott boarddal a hátán felfelé, amikor odaértem. Néhány képet is készítettem (sajnos csak telefon volt nálam, ezért nem a legjobbak a képek).
Maga a település nagyon szép helyen fekszik a Nagy-Csákány alatt és épült néhány nagyon szép, nagyon új, nagyon nagy, látszólag nagyon drága ház is medencével, kerti tóval és hasonló nyalánkságokkal. Az egyiken vígan hordeti a tábla, hogy "Peter's Hof" illetve, hogy "Jagaweg 1", utalva ezzel a tulaj származási helyére.
Az út szélén egy jókora tábla hirdeti, hogy "Üdvözöljük a Vértesi Natúrparkban" vagy valami hasonló.
Ezen a háttéren meglehetősen furán néz ki az elhagyott felvonó az erősen rozsdásodó/széteső tányérokkal, betört ablakú, omladozó épületekkel (talán büfé, kassza meg liftház lehetett valamikor) és a szemközti domboldalon álló elhanyagolt gazdasági épületek.
Persze érthető, hogy változott az időjárás, nincs annyi hó, mint régen, talán az igények is változtak és már senki sem találja gazdaságosnak az üzemeltetést, főleg, hogy már ilyen állapotban van a hely. De akkor miért nem bontják el? Szerintem így csak ront a hely képén. Mindig fáj, ha ilyet látok, gondolom ezzel nem vagyok egyedül és egyszer majd talán erre jár valaki olyan is, akinek módjában áll elbontani a jobb sorsot érdemlő liftet és bódékat.
Addig is kirándulni mindenképpen érdemes errefelé, mert a környék tényleg nagyon szép és ha van hó és valaki még a lécet is hajlandó felcipelni, akár csúszhat is egyet, mint a srácok a boarddal…
Kep050.jpg Kep049.jpg Kep052.jpg Kep053.jpg Kep054.jpg Kep055.jpg Kep057.jpg

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »