Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Csákányospuszta
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Csákányospuszta
2007.12.03. 16:12
A hétvégén a Vértesben kirándultunk, az autót a Csákányospuszta melletti parkolóban hagytuk. Délután visszatérőben elsétáltunk az egykor szebb napokat látott tányéros felvonóhoz, ami már nem üzemel. A kellemes lejtésű pályán még esti kivilágítás is volt annak idején, most két srác baktatott boarddal a hátán felfelé, amikor odaértem. Néhány képet is készítettem (sajnos csak telefon volt nálam, ezért nem a legjobbak a képek).
Maga a település nagyon szép helyen fekszik a Nagy-Csákány alatt és épült néhány nagyon szép, nagyon új, nagyon nagy, látszólag nagyon drága ház is medencével, kerti tóval és hasonló nyalánkságokkal. Az egyiken vígan hordeti a tábla, hogy "Peter's Hof" illetve, hogy "Jagaweg 1", utalva ezzel a tulaj származási helyére.
Az út szélén egy jókora tábla hirdeti, hogy "Üdvözöljük a Vértesi Natúrparkban" vagy valami hasonló.
Ezen a háttéren meglehetősen furán néz ki az elhagyott felvonó az erősen rozsdásodó/széteső tányérokkal, betört ablakú, omladozó épületekkel (talán büfé, kassza meg liftház lehetett valamikor) és a szemközti domboldalon álló elhanyagolt gazdasági épületek.
Persze érthető, hogy változott az időjárás, nincs annyi hó, mint régen, talán az igények is változtak és már senki sem találja gazdaságosnak az üzemeltetést, főleg, hogy már ilyen állapotban van a hely. De akkor miért nem bontják el? Szerintem így csak ront a hely képén. Mindig fáj, ha ilyet látok, gondolom ezzel nem vagyok egyedül és egyszer majd talán erre jár valaki olyan is, akinek módjában áll elbontani a jobb sorsot érdemlő liftet és bódékat.
Addig is kirándulni mindenképpen érdemes errefelé, mert a környék tényleg nagyon szép és ha van hó és valaki még a lécet is hajlandó felcipelni, akár csúszhat is egyet, mint a srácok a boarddal…
Kep050.jpg
Kep049.jpg
Kep052.jpg
Kep053.jpg
Kep054.jpg
Kep055.jpg
Kep057.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.