Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Isola 2000
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
merida
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Isola 2000
2015.02.11. 15:50
2015.02.08.-án érkeztünk haza Isolaról. Az út hossza busszal 20-21 óra közt van ami nem kevés.

Szállás: Mi a gyengébb és régen épült két csillagos apartmanban voltunk elszállásolva.
Nem vártunk semmi jót tőle, ezt maradéktalanul meg is kaptuk )))). A szállás koszos volt és lelakott, de ezért el lehetett benne lakni egy kimerítő 8-9 órás síelés után. Sí tároló nincs (állítólag volt egy közös de ezt nem kockáztattuk meg ), így mindenki trappol fel bakancsban, ezt a folyosók meg is sínylették. Viszont volt mikro, tv (fizetős), pirító, nem volt pár nekünk hiányzó konyhai eszköz ( pl.: sajtreszelő, kés ami vágni is tud mert vajazó volt és egy db kenyérvágó ).
Isolán derült ki hogy lett volna lehetőség medence, szauna használatra de ez valahogy kimaradt az utas tájékoztatóból. ( Tapasztalat: minden helyre érdemes vinni egy fürdőrucit, nem foglal sok helyet legfeljebb megnézi az adott sípálya szállását)
Hazaút előtt a szokásos procedúra: Az apartman átvevő meglepően lelkesen minden háztartási eszközt kipróbált hogy működik-e (de nem kötekedett).

Pályák: nem olvastam túl sok jót, de kellemes csalódás ért. A pályák nem túl rövidek, jól karbantartottak,szinte mindegyik kékben is van meredek rész is. 2 nap alatt simán besíelhető utána már a jobb részekre érdemes koncentrálni. A pályák zöme fákkal körülvett, érdekes módon még bőven 2000m fölött is. A fák miatt azonban nem mindegyik pályára kerül elég hó, ez szépen látszott az amúgy mindenhol megfelelő hó mennyiség nem volt elég a Jo Martin kék pályára vagy a piros Bartevellere. A Valette lifttől jobbra ( rajta ülve) Saint Sauveur szektor, vannak a jobb pályák, itt található a legtöbb piros és fekete pálya. A kékeket minden nap fésülték a pirosaknál általában minden másnap vagy az egyik oldalán ment a ratrak. Meglepetésre a fekete Super Vallon pályát is lesimították ami igencsak finom lett :P
Lifteknél „franciás” a felhozatal, buborék nincs (eddig csak Huezben láttam itt) a kevésbé népszerű helyekre kétszemélyes lassú liftek mennek, 2-3 rángatós húzós is van ( tanulópályákat nem beleszámolva), de van egy modernebb és egy régebbi kabinos és egy gyors 6 üléses és két lassabb 4 üléses is. Pályán kívüli síelésre elég sok a jó terep.
Snowpark viszont szegényes. Boarder pálya gyenge, mellette van két ugrató meg két oldalt 5-5 db (fogalmam sincs hogy hívják :D ) deszkásoknak nyaktörő korlátféle és volt még egy fél cső is amire fel lehetett síelni. Ez szerencsére a lift alatt volt így vidám perceket szerzett a felmenetel unalmas perceiben, ahogy sikertelenül próbálták használni a bátor harcosok. Boardos fél cső picike volt a Plateau lift mellett eldugva, nem volt elég hó hozzá és nem is volt karbantartva, így azt most kihagytam.
A Valette liftőll balra ( Lombarde, Pelevos szektor) szinte csak kék pálya van a legtöbb tanulóknak való, túl sok szót nem érdemel, talán csak a hágó az Olasz-Francia határon a Lombarde lift végén, itt átmegy az autóút ami szépen be van havazva csak a táblákból látszik, hogy itt bizony nyáron autók járnak.
A pályák mellett elég sok háborús bunkert lehet látni. A legmagasabb csúcsról ellátni a tengerig, (kb. 60km) nekünk egy kék massza jutott, de lelkesen elhittük, hogy az a TENGER :D
Vigyázat egy tolvaj szamár is tartózkodik a pályán!!! A Saint Sauveur lift melletti hütte aljában van bezárva, reggelente azonban kiengedik garázdálkodni. Gyámoltalan nézéssel közelít (ez csak álca ))) ) majd amikor meg akarnád simogatni akkor hirtelen mozdulattal elrabolja a táskát a napi ellátmány reményében. Vissza nem akarja adni, cserébe menekülés közben rúg. :D ( bizonyíték a képek közt )

Kiutazáskor 120 cm hó várt minket ami tökéletesen elégnek bizonyult a pályák 95%-ra, tehát nem kell megijedni egy gyengébben havas téltől sem.
Említést érdemel még, hogy ennek a helynek a mikró klímája miatt ( állítólag ) sokszor porhó van, így aki szeret ( vagy csak kipróbálná ) szűz hóban siklani, jöjjön. Mi megkaptuk a magunkét 2.5 nap alatt közel 1 m hó esett és olyan porhó volt hogy még egy hógolyót sem lehetett belőle gyúrni. Ennek következtében 1 órás nyitva tartás után, térdmagasságú buckák gyűltek a pályákon, azonban ha belesíeltél azok nem megdobtak hanem mint a víz szétfröccsent ))
A sok friss hó miatt a hegyről levezető utat több lavina is betemette így pár órát várnunk kellett hogy haza indulhassunk.

Összességében egy jó kis hetet sikerült eltöltenünk.
Isola 2000 ajánlott kategória a francia mértékben kisebb rendszerek közül.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.