Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2018.11.13. 10:26
Kedves Szali!

Jogos a kérdés!

A helyzet az, hogy ez a pénzmennyiség egyszerre sok is, meg kevés is, valamint egy 2017-2030-ig szóló koncepció része. Örülök, hogy a Visegrád fejlesztésben külön említik a sípályát, ezzel is elismerve, hogy igenis lehet 250-350 m-es "dombon" is sípályát üzemeltetni.

Természetesen vannak előkészítés alatti rövidtávú fejlesztési céljaink, melyek a hatósági engedélyezés rögös útját járják. Sajnos a hatóságok sok esetben, még a jelenlegi működésünket sem nézik jó szemmel, ami bizonyos szempontból érthető is, hiszen az ország egyik legféltettebb kincséről van szó. Csak egy fokkal vagyunk jobb helyzetben mint a Normafa, mégpedig abban, hogy itt még van tere a fejlesztéseknek. Sajnos a mai természetvédelmi jogszabályok (Natura 2000), az egyes területek védettségi szintjei között nem tesznek különbséget, pedig a régebbi, hazai rendelkezésekben, ez a zónásítás még benne volt. Mivel a sípálya egy meglévő kirándulóközpont része, és szerencsére egyre nagyobb az érdeklődés a hazai attrakciók iránt, így előbb utóbb ezeken a területeken, ésszerűen engedni kell a hatóságoknak. Ezek a fejlesztési pénzek meg remélem felgyorsítják a gondolkodást is ez ügyben, és ésszerű kompromisszum születik.

Tehát a visegrádi fejlesztésekben fontos része lesz a sípályának, a fejlesztési nagyságrend pedig a nyári attrakció nagyságától függ, azaz lesz e nagyobb felvonó a csúcsra, akár egy nagyobb koncepció részeként is. Legyünk reálisak, ez a fejlesztés csak 4 évszakos koncepcióval elképzelhető, melyben az is nagy szó, hogy a tél immáron kihagyhatatlan.

Sajnos idénre még elmarad a nagy szenzáció, de higgyétek el, nem adom fel egyszerűen, dolgozok az ügyön teljes erőbedobással, és remélem jövőre már a közeli célok megvalósításáról tudok nektek beszámolni.

Addig is bízzunk egy jó hosszú télben, mely megalapozza legalább a közeli célok megvalósítását.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Előzmény: (Szali 201759)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.