Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2008.09.01. 19:04
Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Indul az őszi gyepsíszezon a Nagyvillám Sípályán Visegrádon!

Augusztus utolsó hétvégéjén, az eddiginél is nagyobb létszámban vettek részt gyepsíelők a szokásos hétvégi edzésen. A törzsközönségen kívül szép számmal próbálkoztak először a gyepsízés rejtelmeivel. Olyanok is akadtak akik csak arra sétáltak, és vasárnapi ruhájukat nem kímélve próbálkoztak meg először a lecsúszással, majd a végén már a törzsközönséget megszégyenítő módon karcolták az íveket.

Reméljük, hogy a nyaralás végeztével egyre többen gondoljátok úgy, hogy most már a hamarosan beköszöntő télre kell készülnetek, és mi mással mint gyepsível. Mondom ezt azért, mert a téli felkészülés "sízéssel" a leghatékonyabb, és a műanyag pályák inkább kezdőknek ajánlhatóak, a gleccserek meg túl messze vannak.

Tehát marad a gyepsí, ami tapasztalataink szerint megtanít rendesen sízni. Hogy miért? Mert a sízők többsége nem élez eléggé és hátul terheli a lécet, itt pedig az élezés alapkövetelmény és a hátul terhelők pedig fenékre esnek. Mivel a gyepsínél az ívek karcolása a carving síeléssel (kanyarsíelés) azonos technikát követel meg, ezért a rendszeresen gyakorlók már ősszel elsajátíthatják ezt az új technikát, és télen már szabadon karcolhatják az íveket.

Információk a https://www.visegradsipalya.hu honlapon, a fórumban, a képeknél és a gyepsí menüpontban. Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató 20/9590213
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.