Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2008.10.18. 09:40
Kedves sí és gyepsí barátaink!

Visegrád Nagyvillám Sípályán egyre népszerűbbek a gyepsí edzések. A stabil maghoz szombat délután csatlakozott immáron a magyar síoktató demo csapat is, akik a január végén Mátraszentistvánon megrendezésre kerülő IVSI nemzetközi kongresszuson fogják formációs sízésükkel elkápráztatni a nagy síző nemzetek oktatóit. Persze céljuk nem az esetlegesen elmaradó tél helyett a gyepsís demó formáció bemutatása (idén kivételesen nagy tél lesz), hanem a haladó sízők számára e nagyszerű edzőeszközön gyakorlás, hazai viszonyok között.

Szerencsére az utánpótlás is meglesz, hiszen örvendetesen sokan próbálkoznak először a gyepsízéssel. Sokan mindennemű sítudás nélkül teszik ezt és meglepően jó fejlődést mutatva. A gyepsí tanulásnál ugyanis kimarad az osztrák síiskolában előszeretettel alkalmazott hóeke, ezzel egyből a párhuzamos íveket tanulják meg a bátor próbálkozók. Persze az egyensúly megszerzése nehezebb ennél az útnál, de a merev hóeke tartás túlzott beidegződése (ami sok tanulónál éppen a további fejlődés gátja) nem akadályozza a dinamikus sítechnika elsajátítását. Persze egy alkalom erre itt is kevés, és a rendszeresség, a gyakorlás az igazi út a technika fejlesztéséhez, amire most hazai körülmények között, kedvező áron van lehetőség Visegrádon.

Őszi felkészülési akciónk keretén belül az első próbálkozók minden árból 50%-os kedvezményt kapnak!!!
A téli szezon áraihoz hasonlítva, a felvonó és a gyepsí bérlet együttes összege annyi a 4 órás időtartamra, mint télen egyedül a felvonó díja (2500 Ft). Spórolni a további felszerelések elhozásával tudsz (sícipő, bot, görkoris védőfelszerelés, biciklis sisak, kesztyű és strapabíró ruházat), és az oktatás is olcsóbb mint télen (1500 Ft/óra).

Várunk minden érdeklődőt, fontolva haladó sízőt akár csak nézőként is szombatonként 16-20 óráig már pályavilágítással és vasárnap 14-18 óráig még napsütéssel. A szép hétvégi idő és a csodálatos őszi panoráma garantált!!!!

Üdv! Gutbrod Rezső a Nagyvillám Síiskola oktatója, ahol mint a villám megtanulsz jelenleg gyepsízni. 20/9590213

És, hogy a honlapot (https://www.visegradsipalya.hu) és a fórumot is reklámozzam, idézem Szivák András gyepsí fun egyik hozzászólását a hétvégével kapcsolatban:

"Úgy látszik tévedtem, mert a szuperjót is lehetett fokozni, ui. Rezső pályát tűzött ki a haladók számára. Egy csapásra megváltozott minden, ui. az addig tetszés szerint kényelmesen huzogatott ívekről, a főúri szalonsíelésről, át kellett térni egy kitűzött nyomvonalra, aminek sikeres teljesítése - még ha könnyű pálya volt is - igen csak fokozta az élvezetet és kellemes "Herrmann Maier vagyok" érzést kölcsönzött az embernek. Ismét bebizonyosodott, amit télen is mondogattam, hogy még egy ilyen, viszonylag rövid pályán élvezetesen lehet síelni és - a kitűzött pályát nehezítve - akár versenyre is fel lehet készülni. Köszönjük Rezső, Isten tartsa meg eme jó szokásodat!

Egyébként mind szombaton, mind pedig vasárnap ismét a nagyszüleim által mutatott huszas években készült fényképeket idéző majális-hangulat volt a pályán, olyan örvendetesen nagy részvétellel, hogy amikor a pályához érkeztem, először azt hittem, hogy véletlen időutazás következtében éppen január közepébe csöppentem, csak csodálkoztam, hogy miért nincs hó?

Büszke vagyok arra, hogy szombaton megjelent a második síelő is, aki úgy figyelt fel a gyepsíre, hogy látott engem a Normafánál. Hét év alatt ez elég jó eredmény, bár egy verbuváló cégtől biztos kirugnának.

Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem: megfordult a trend. Eddig ugyanis a magyar síversenyzők jártak Szlovákiába edzeni, most viszont megjelent Nagyvillámon az első szlovák vendég egy fiatal síversenyző hölgy személyében, aki ámulattal nyilatkozott a pályáról. Meglátjátok, megérjük még, amikor osztrák csoportok jönnek majd hozzánk síelni és az osztrák síedzők a magyar síakadémián fognak tanulni."
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.