Paganella, Andalo és Molveno síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  Mr HmFérfiKezdő síelő
Dátum: 2012.12.25. 17:28
(Üzenetazonosító: 147727)
Mr Hm Hozzászólások: 13
Regisztrált: 2012.12.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Akkor a Paganella Brenta-ról:
Pár napja értem haza, másodjára voltam. Mivel frissek az emlékek, így több dologról is írok, s a pályákkal kezdeném.

Nos, ahogy az itteni leírásból is megállapítható, a legtöbb pálya piros volt, de vagy itt van valami elírva, vagy a paganellás sítérkép készítői voltak szerények, mert itt bizony kevesebb a besíelhető pályák hossza. Aggodalomra nincs ok, de azért az általam előbb kiszámolt 32 km visszalépés az itt írt 48 kmnyi üzemben lévőhöz képest. A piros és kék pályák aránya 2:1, de több piros inkább erősebb kéknek felel meg.
4-en síeltünk együtt eltérő sítudással. A C pályát szerettük mindannyian ez egy olyan piros, mely több helyen kéknek felelt meg, 1900 m hosszú, lankás pálya, tájnézésre és gyakorlásra is ideális, illetve ezen keresztül ha jobb oldalt letérünk, egy kis erdei "étteremre" lelhetünk.
A többi piros többnyire erősebb volt, valamelyiknek volt egy 20 méteres szakasza mely igencsak sötétpiros volt. Talán a D és a V pályák rejthettek kihívást. A kék pályák hozták a színüket.
A fekete pálya színéhez mérten nem volt túlontúl erős. Felső része inkább sötétpiros volt. Itt azt írják 2 km, de valójában 1200 m az egész a sítérkép szerint. Lentebbi szakasza azért már meredekebb, de ennél sok erősebb fekete létezik. Azt be kell viszont vallanom, hogy a teljes 1200 m-t nem tettem meg (lehet a vége nehezebb lett volna, mondjuk ez lehetett vagy 100m), mert csak az utolsó 1,5 nap nyitották meg és szerintem nekem jobbra kellett volna fordulnom egy részen (mely végső rész elvben végig le volt zárva bár láttam pár boardost elmenni), de ezt már csak a legvégén vettem észre (nem sűrűn néztem a térképet, aki itt kinagyítja rájön miről írok)

Nagyon tetszett, hogy Andaloba menet ha a feketén egyenesen megyünk, akkor egy olyan részen kötünk ki, amelybe érkezik a piros M pálya, s innen tovább lehet menni akár kék pályán is (vagy folytatjuk piros utunkat az I pályán). Így eltérő tudású vagy harci kedvvel rendelkező síelők is folytathatják együtt útjukat a kabinosig, ha találkoznak a közös pontnál. Ez esetben persze nem síeli végig a fekete pályán síelő a pályáját.
Fai felé is mentünk.
A felvonók nem voltak gyorsak, bár a megtett út is hosszú volt, így a lassúság csak viszonylagos, viszont keveset kellett sorban állni (pár percnél sose többet).

Az idő nagyon kedvező volt, hőmérséklet olykor hideg de sosem túlzottan, kétszer is esett hó és egyszer sem síelés közben (majdnem 6 napot síeltünk).
Egyes pályák, mint pl az alsók 14 körül már jegesedtek, de nem volt ez sem vészes, illetve fentebb is elkezdtek buckásodni, de azt én bizonyos mértékig nem bánom.

Hütték (vagy inkább "kiskocsmák"):
Átlagosak, de kellő mennyiségű ablak van, így napsütésesek.
Árak: sonkás tortellini 8 euró (bár nem adnak sokat), és úgy a legtöbb főétel annyi, mint pl lasagne, rizottós vmi, meg volt nyulas tészta (?). Sütemények 2,5-4,5 euró, van csokis mogyorós krém, sacher torta, áfonyás tortaszelet is.
Tiramisu csak egy helyen volt.


Szállásunk a Hotel Aurora (Molveno), kedvező árú, 3 csillagos, magyar személyzetű és szakáccsal rendelkező hely, az ételek minősége a napok múltával javult. A vacsora NEM büfé (közülünk páran ezt hittük, de nem tudom már miért:)), 3 fogás (előétel-leves-főétel vagy leves-főétel-3. (alma, narancs, vagy édesség). Kancsó vizet hoznak, bár valószínűleg rendelni is lehet italt.
Meleg víz nem mindig volt, szerintem későn kezdtek hozzá a melegítéshez (úgy értem minden nap volt meleg víz, csak nem korlátlanul)...Viszont egyik nap forralt borral kedveskedtek. Ennyi pénzért korrekt (kb 50 euro 6 éjszaka, bár első nap nincs vacsora és gondolom volt vmi csoportkedvezmény is, de akkor is).

Összességében kellemes síelés volt.
Viszont azoknak akik nagy kihívásokat keresnek a pályákon nem ajánlanám nyugodt szívvel, szerintem erősségben nem hoz olyan szintet. Ellenben gyakorlásra alkalmas, és kellemes élmény, jól síelhető pályák jellemzik a helyet.
Először 2006-ban voltam ott, valószínűleg fejlődtem, mert akkor még nehezebbnek tartottam, mint most (akkor középerősnek).
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.